Grow Forest

iOS (Apple)/Android (Google). Barnevakten anbefaler denne appen fra tre år.

Samle inn ressurser og bygg ditt eget bærekraftige samfunn. Denne appen lærer barn om byggeprosesser og det å ta vare på omgivelsene sine. Barnevakten anbefaler appen fra tre år.

Velkommen til en vakker verden med skog, vann, dyreliv og et samfunn som skal bygges opp fra bunnen av.

Her møter barna kaninen Banja og vennene som trenger hjelpen hennes. Det kan være å kutte ned trær for å bygge hus og møbler eller andre gjøremål. Når man kutter ned trær, må man selvsagt være med på prosessen med å plante nye igjen.

Her lærer barn om bærekraft og de ser også prosessen fra planting, vanning og næring, og når disse vokser til fullgrodde trær. Det finnes også bier som pollinerer slik at man kan høste frukt.

Spillet byr på et åpen kart som barna kan utforske fritt etter eget ønske. Det er bare å peke dit kaninen skal vandre. Langs veien finner man ulike gjøremål. Man kan plukke bær og lage deilig bakst. Ellers så er det mulig å delta i minispill som å stupe og bade i et vann, rydde og bygge veisystem, bygge nye hus og mer.

For å bygge i spillverden trenger man tømmer.

Det brukes både for å innrede nye byggverk, eget hjem og for å lage selve husene. Det er altså tømmer som er spillets egen ressurs og valuta. Dette kan man få ved å kutte ned trær, eller ved å selge bakst og bær som man har plukket med seg i spillverden.

I tillegg til å vandre til  fots kan kaninen også fly i ballonger og kjøre i biler for å bevege seg over større distanser. Verden er dekket av mange dyrefigurer og troll som alle er vennlig innstilt. Dette er altså et lysbetont og hyggelig spill som barna trygt kan ferdes i.

Grow Forest

Format: iOS (Apple)/Android (Google)
Sjanger: Utdanning/spill
Utvikler: Gro Play Digital

Grow Forest er et spill som er utviklet og tilpasset små barn og passer for en målgruppe som liker å utforske og designe. Sistnevnte handler om å innrede rom med maling, gulvfarge og mulighet til å fritt plassere ulike møbler som senger, stoler, tepper, bilder og mer i rom.

Å bygge nye hus skjer også steg for steg ved at man samler inn ressurser, plasserer vegger og tak og slår inn spikre. Så her kan barn lære om byggeprosessen fra start til slutt. For å komme til nye områder på spillkartet må man bulldosere og jevne ut for nye veier.

Enten det er veiarbeidere eller maskineri som kutter opp og bearbeider trær, får barn se tøffe kjøretøy i bruk.

Spillet er nokså selvdrevet ved at man i ulike prosesser trykker på skjermen også skjer ting steg for steg. Det betyr at det er lite, direkte problemløsing i dette spillet her. Grow Forest passer derfor veldig godt for en yngre målgruppe, men kan virke kjedelig for større barn.

Barn kan i tillegg til å lære om bærekraft og byggeprosesser, også lære mer om handel og enkel telling. Man kan handle i butikker og både kjøpe varer og selge ting for å få mer tømmer. Nytt inventar som senger og bord står oppgitt med pris.

Merk at flere av oppgavene blir repetert om igjen og om igjen til tross for at spillet byr på et stort kart. Så barn vil i stor grad gjøre de samme aktivitetene gjentatte ganger etter en stund.

Egnethet

Grow Forest har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år fra PEGI i Play Store.

Appen kan lastes ned i en gratis utgave slik at man får prøvd den før kjøp. En fullversjon (engangskjøp) byr på tilgang til hele kartet og noen flere minispill.

Det er ingen reklame på vegne av en tredjepart i appen. Men det er en lenke til flere apper av samme utvikler. Ellers er det ingen påtrengende påminnelser om å kjøpe fullversjonen av appen.

Grow Forest er en app som er beregnet for en yngre målgruppe med intuitive bevegelser, visuelle instrukser, fritt for tekst og marginal bruk av menyer. Utviklerne selv angir barn mellom tre og ni år som målgruppe.

Appen byr også på flotte animasjoner, fargerik grafikk og lystbetont musikk.

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser