Hoopa City 2

iOS/Android, anbefales fra tre år

I denne appen kan de aller minste prøve seg frem som byarkitekter. Lag et levende sentrum med veier, hus, butikker, parker og mer. Appen anbefales fra tre år.

Det er gøy å bygge sin egen by i et virtuelt format, men ofte er spill og apper som handler om nettopp det, beregnet for ungdom og voksne. Heldigvis har utviklerne av denne appen tenkt litt annerledes og laget en app for unge byarkitekter.

Man behøver ikke å tenke på budsjetthåndtering, lovverk og reguleringer. Her er det fritt frem for å plassere ut hus, butikker, veier, parker og mer etter eget ønske. På den måten kan man bygge og utforske appens muligheter i ro og eget tempo. I og med at det ikke er noe direkte oppdrag eller spesifisert formål i appen, er det man selv som står for progresjonen, uten at man trenger å være redd for å feile.

Plassert en bygning på feil sted? Ta opp spaden og grav den bort. Å bygge er gratis, og å fjerne byggverk likeså. Derfor er det en helt egen ro og lekpreget følelse når man bruker denne appen.

I startfasen plasserer man altså ut de bygningene man ønsker på et åpent landskap. Alt er strukturert etter rutenett, så det blir nesten som å legge legoklosser utover en plate, og dette er en ryddig måte å gjøre dette på. Ved å trykke på pilene kan man endre perspektiv, det samme gjelder knipebevegelser på skjermen for å forstørre eller forminske bildet.

Det er åtte elementer som man kan bruke for å lage bygninger, blant annet planter, hjem, strøm, vann og vei. Men disse kan også kombineres. For eksempel, hvis man plasserer ut en vei, og så legger strømelementet oppå det igjen, ja da får man en jernbane. Vannelement kombinert med en bygning som har underholdning som formål, gir en skatepark. Så her er det bare å prøve seg frem med å blande ulike elementer, og i prosessen oppdager man stadig nye typer bygninger.

Hus og kjøpesentre blir raskt kjedelig uten beboere. Så bildet fylles fort opp av trafikk med biler og fotgjengere. Ved å dra og slippe en gitt fotgjenger på en bygning, får man opp et forstørret bilde som viser innsiden. Her kan man få beboerne til å bade, åpne kjøleskapet for å spise, se en film på kino og mye mer. Dette gjør at byen din blir enda mer levende og verdt å utforske.

Så Hoopa City har altså to aspekter ved seg. Muligheten til å være kreativ ved å bygge sin egen by. Og så kan man undersøke innbyggernes tanker om byen via tenkebobler, samt utforske bygningene på nært hold.

Man kan lagre opptil 20 byer, skifte mellom dag og natt, og låse opp over 60 kombinasjoner av bygninger.

Hoopa City 2

Format: iOS/Android
Kategori: Utdanning
Utvikler: Dr. Panda Ltd

Egnethet

Hoopa City har fått aldersanbefaling fra PEGI på tre år, og fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen er ryddig og har få menyer og knapper å forholde seg til. Prosessen er egentlig ganske intuitiv og forståelig for små barn.

Hoopa City er språkløs, det vil si at man finner lite tekst og dialoger i appen. I stedet vises instruksjoner med animasjoner, men disse er ikke alltid like enkle å tolke.

Det finnes ingen reklame for apper laget av tredjepartsutviklere. Merk at det er en lenke til å kjøpe og laste ned apper fra samme utvikler, men denne menyen kan også skrus av inne på foreldrekontrollen.

Testet på iOS

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser