Inventioneers

iOS/Android, anbefales fra seks år

Lag dine egne oppfinnelser, lær om fysikk og se hvordan ulike mekaniske innretninger fungerer i praksis. Anbefales fra seks år.

Inventioneers er utviklet av svenske Filimundus. Spillet har et oppsett som minner om Angry Birds, der man spiller gjennom en rekke enkeltstående brett som alle har ulike oppdrag som skal løses.

Det kan være en pelskledd skapning som skal mates, eller et bål som skal antennes.

For å fullføre hvert oppdrag må man sette i gang en kjedereaksjon fra start til slutt i en slags domino-effekt. Det kan for eksempel være et eple som plasseres over en skapning som holder en hårføner, og når eplet treffer hodet hans begynner han å blåse på mat som faller ned en trakt og videre inn i munnen på det sultne, pelskledde dyret som venter på måltidet sitt.

Når barna har bygget en kjede av oppfinnelser, kan de trykke på «avspill» for å se om hele reaksjonen fungerer.

Dersom det er en feil et sted i løpet, må barna analysere og finne det svake leddet. Slik må de prøve og feile helt til alt fungerer som det skal. På den måten kan barn også se viktigheten av å stadig forbedre eget arbeid frem til det blir vellykket.

Inventioneers er en app som gir barn mulighet til å bruke ingeniørkunnskapene sine ved å bygge alt fra enkle til mer avanserte maskinverk. Barn må også tenke problemløsing, i og med at enkeltstående brett har oppgaver som må løses og hindringer som må overkommes.

Noen av oppfinnelsene inneholder tauverk, tannhjul, rullebånd, talje og mer. Og det må stadig nye kombinasjoner til, noe som krever at man må tenke annerledes omkring byggverket sitt. Utfordringene øker på etter hvert som barna kommer lengre ut i spillet, men allikevel med en grei læringskurve som følger spillets progresjon.

Spillet har for øvrig en pen grafikk med et intuitivt oppsett med dra-og-slipp. Hele opplegget er innbydende for barn. Man kan også lage sine egne oppfinnelser helt fra bunnen av i en egen, fri modus for det.

Inventioneers

Format: iOS, Android
Kategori Hjernetrim
Utvikler: Filimundus AB

Egnethet

Inventioneers har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS).

Spillet kan allikevel være utfordrende for de aller minste, og vi anbefaler derfor appen fra seks år.

Appen kommer i to versjoner, en som er gratis og en kjøpevariant.

Gratisutgaven inneholder tre kapitler med 45 oppfinnelser, kjøpevarianten låser opp ytterligere fem kapitler og mulighet for å ta vare på flere egenproduserte oppfinnelser.

Merk at appen derfor har mulighet for kjøp-i-app. Det er også en lenke til flere apper fra samme utvikler.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser