Isle of Arrows

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 9+ år fra App Store. Android (Google)/iOS (Apple).

ANMELDELSE: Tårnforsvar-spill med en ny vri. Lag stier, plasser vakttårn og beskytt basen fra fiendtlige angrep ved hjelp av taktikk og smart ressurshåndtering.

De aller fleste tårnforsvarspillene dreier seg om fiender som vandrer langs en sti på vei mot en base. Ved å plassere vakttårn strategisk langs denne stien skal man forsøke å unngå at fiendene når frem til basen.

I mobilspillet Isle of Arrows er det enda en ingrediens i potten. For i tillegg til å plassere vakttårn skal man også bygge ut stien som fiendene vandrer på. Det krever et taktisk hode med evne til å se fremtidige hindringer.

Isle of Arrows

Format: iOS / Android
Kategori: Spill
Utvikler: Studio Gridpop Inc

Man starter med et enslig vakttårn og en liten sti. Når man  trykker på en knapp for å starte runden kommer et gitt antall fiender til angrep. Så pauses spillet og man kan bygge litt før man igjen trykker på knappen og slipper løs en ny runde med fiender.

Målet er å lage en så lang sti som mulig og plassere ulike forsvarsverk langs denne ruten.

Men man kan ikke bygge så mye man vil. Til rådighet deles det ut noen kort som hver for seg gir en byggeressurs eller et spesifikt vakttårn. Dersom det er et stykke sti som går rett frem eller til siden, må man ta til takke med det som dukker opp.

Det gir også spillet en ny dimensjon med utfordringer. For man vet ikke om man får en stidel som kurver eller som går rett frem. Så kanskje stopper byggingen nettopp fordi man ikke får den delen man behøver.

En neste utfordring dreier seg om at man bygger på en øy. For å få denne til å vokse slik at man får et større fundament å bygge på, må man plassere ut noen unike flagg-brikker. Vel, hvis man er så heldig at slike brikker dukker opp i kortutvalget nederst på skjermen.

De fleste brikkene enten det er et vakttårn eller en del av en sti har en ulempe. Stort sett dreier det seg om at en av sidene av brikken inneholder vann. Som igjen blir et hinder for at man kan bygge oppå vannet.

Etter hvert som man tjener opp penger kan man hoppe til neste kortforslag. Dersom det er en statue eller en fiskehytte og man ikke ønsker det, kan man hoppe til neste brikke i rekken. Men man har ikke mye penger til rådighet, så alle ressurser må brukes med omhu.

Det er også et strategisk element her. Langs veien dukker det opp ulike typer fiender. Noen er store og tåler mye. Andre er kjappe i bevegelsene. Så har man også de som kommer i store antall eller bærer med seg skjold.

På forsvarssiden kan man plassere ut bueskytter-tårn, istårn som sakker fienden noen sekunder, skarpskytter-tårn, kanontårn og mer. Etter hvert som man spiller en del låser man opp flere forsvarsverk og nye typer bygninger.

Man kan også plukke opp bonuser som gir spilleren flere penger, mer liv, evnen til å bygge i luftlinjen og mer. Alt i alt endrer spillet seg stadig vekk med elementer som kan være til hinder eller til hjelp.

Isle of Arrows gir ny giv til tårnforsvarsjangeren. Det er en kombinasjon av strategi og taktikk der man både må lage en sti som fiendene skal vandre langs samtidig som man plasserer ut forsvarsverk.

Men man kan ikke bygge det man vil, tvert imot må man bygge med det man har. Og det er kanskje nettopp dette tilfeldige elementer som gjør at man stadig må tilpasse seg situasjonen man er i og kortene man har til rådighet.

Ellers byr spillet på en enkel, men lekker grafikk. Et rutenett med stilige byggverk, landskap og animasjoner gir en kunstnerisk stil. Og langs veien vil man oppleve mange hjernenøtter og en liten krigsmark som man må bryne seg på.

Alle foto: skjermdump fra appen, logo av Studio Gridpop Inc

Egnethet

Isle of Arrows er merket 9+ år i App Store og 3 år av PEGI i Google Play.

Spillet inneholder enkle animasjoner og lite realistiske figurer som blir beskutt. Spillet inneholder ikke blod. Fiendene blir beskutt av piler, is og bomber. Disse forsvinner fra skjermen når de dør.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS / Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser