MAD FUT 22 Draft & Pack Opener

Appen er merket 3 år av PEGI og 4+ år i App Store. Android (Google)/ iOS (Apple).

ANMELDELSE: Med denne appen skal man samle og bytte digitale fotballkort. Appen er tungt inspirert av blant annet fotballkortene som man får kjøpt i FIFA-spillene.

Kjernevirksomheten i fotballen er nok mest sannsynlig sportsikonene selv, altså fotballspillerne. Haaland, Neymar, Mbappe og Salah – er bare noen eksempler på navn som er blitt verdenskjent og elsket av fansen verden over.

Man skal ikke langt tilbake i tid før det var vanlig å kjøpe og bytte fysiske fotballkort i skolegården. Også i fotballspillet FIFA kan man kjøpe og bytte pakker med digitale fotballkort. Og sannelig er det ikke også en app som byr på noe av det samme konseptet.

MAD FUT 22 Draft & Pack Opener

Format: iOS (Apple) / Android (Google)
Kategori: Sport og kortbytte
Utvikler: Madfut

MAD FUT 22 ser nesten ut som en blåkopi av FIFA-spillene i måten pakkene med fotballkort ser ut og åpnes. Hver spiller står med navn og bilde i tillegg til ferdighetsnivå og posisjon på fotballbanen.

Fotballkortene kommer i ulike pakker med tilfeldig innhold. Man vet altså ikke hvilke spillere man får på forhånd. Pakkene er samtidig delt inn i eksklusive kategorier som gull- og sølvpakker.

I tillegg er det en hel rad av mer unike kortpakker med sjeldne spillere, regnbuekort og alt mulig av navn som får innholdet til å virke enda mer spesielt.

Det finnes også en egen kategori for gratis kortpakker, som naturligvis ikke har det aller mest spennende utvalget. Ellers går det an å bytte fotballkort med andre på nett. Man kan også spille kamper og delta i turneringer og det går an å sette opp egne lag med de spillerkortene man har tilgjengelig.

Her kan man også velge formasjon, angrepsstil og se hvordan kjemien funger mellom spillerne.

Det går også an å se på reklame for å få mer fremgang i appen. Og man trenger mynter som man tjener opp i appen for å kjøpe mer eksklusive kortpakker. Flere mynter får man ved å spille kamper, eller ved å bytte dette til seg når man byttehandler med andre.

MAD FUT 22 er nok en app for den som liker å samle på ting og tang. Hovedoppgaven her er å saumfare spilluniverset på jakt etter de aller beste fotballspillerne.

Man kan åpne pakker med fotballkort og jobbe seg frem ved å spille kamper og samle mynter for å kjøpe enda mer eksklusive pakker med fotballkort. I tillegg kan man byttehandle med andre på nett. Det går jo også an å søke etter venners brukernavn når man er sammen fysisk, og så utføre en byttehandel på den måten.

Og jo flere fotballspillere som pryder galleriet, jo større glede og verdi får man av å bruke appen.

Egnethet

MAD FUT 22 er merket 3 år  av PEGI og 4+ år i App Store. Samtidig står det i brukervilkårene at man må være 18 år (age of majority) for å bruke appen, eller få tillatelse fra foreldre dersom man er yngre.

Appen inneholder reklame. Man kan se reklame for å få åpne flere pakker med fotballkort. Det dukker også opp reklame mens man bruker appen, for eksempel mellom fotballkamper.

Man må opprette et brukernavn og logge inn for å bytte fotballkort med andre. Det er ikke chattemuligheter, men det er mulig å søke etter og legge til brukernavn som favoritter i kontaktlisten.

Testet på iOS

Lenke til appen her: iOS/Android.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten