Mekorama

iOS/Android, anbefales fra seks år

Visuelt og pent spill der man skal løse en rekke logiske gåter for å komme frem til mål. Du har også muligheter for å lage egne nivåer. Anbefales til barn og unge fra seks år.

Mekorama er et vakkert og innbydende spill som baserer seg på logiske gåter. Målet er å føre en liten robot fra start til slutt gjennom en rekke nivåer som øker i vanskelighetsgrad.

For det første, så er grafikken enkel, men nydelig. Man ser en slags bygningsstruktur i 3D, og du kan rotere kameraet for å få nødvendig oversikt. Myke linjer og varierte farger gjør grafikken innbydende. Nivåene er bygget opp av klosser, som minner litt om Lego eller Minecraft.

Karakteren skal føres til utgangen og må gå gjennom tunneler, heiser, trapper og roterende plattformer. Her er det altså opp til spilleren å finne og tenke ut veien videre. Nivåene øker i vanskelighetsgrad og er varierte. Spillet minner om et labyrint-format.

I tillegg kan man skape egne nivåer og legge opp til logiske utfordringer som må løses. Her kommer det kreative elementet inn, og det er opp til spilleren selv å tenke ut nivåer, som senere kan deles med venner. Andre kan nemlig kopiere nivåer fra din mobil ved å skanne en kode med kameraet.

Mekorama anbefales. Det er en behagelig stemning i spillet, mye takket være musikken og grafikken. Spillet er logisk utfordrende, men allikevel intuitivt. Med 50 inkluderte nivåer som må løses, og mulighet til å skape sine egne, er det nok underholdning å gå på.

Mekorama

Format: iOS, Android
Kategori: Spill
Utvikler: Martin Magni AB

Egnethet

I utgangspunktet er denne appen gratis å bruke. Utvikleren legger allikevel opp til at brukeren kan betale et valgfritt beløp for spillet, dersom man er fornøyd. I utgangspunktet er dette en fin måte å gi ut et spill på, da brukermassen avgjør verdien på produktet.

Man vil allikevel få påminnelser om å betale for spillet ved jevne mellomrom, og i det minste er det ønskelig at man skriver en omtale. Dersom man sitter fast på et nivå kan man benytte seg av hint, men du må da ha betalt en gitt sum for appen.

Ellers er dette et fint produkt for barn og unge. Her er det mengder med trening av logisk tenking og tålmodighet. Spillet er intuitivt og enkelt å komme i gang med, i alt fra leveldesign til navigering.

Ingen momenter hindrer lavere alder, men på grunn av vanskelighetsgrad anbefales spillet til barn og unge fra seks år. Er også spennende for eldre barn og voksne.

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser