Milkmaid of the Milky Way

iOS/Windows (Steam), anbefales fra ni år

En tradisjonsrik norsk fortelling om en gårdseier, kastes ut i et sci-fi-eventyr fra en annen verden. Dette er spennende saker levert i lekker, pikselert grafikk. Anbefales for barn fra ni år.

Historien starter opp med Ruth, en ung kvinne som jobber og sliter for å drifte den lille gården sin. Kuene gir melk nok til både smør og ost, men etterspørselen er ikke lenger like stor ved det nærmeste handelsstedet.

Naturen og fjordlandskapet gir allikevel en helt spesiell ro og glede for Ruth. Samtidig som hun undrer og forsøker å finne ut av hennes plass i verdenen. Men så skjer det uventede. En mystisk sten dukker opp, og redskaper og verktøy forsvinner plutselig. Om ikke det er nok, så dukker et fartøy fra verdensrommet opp på himmelen. Livet er virkelig i ferd med å endre seg for Ruth.

Slik starter altså eventyret i denne mystiske og interessante historien av spillutvikler Mattis Folkestad.

Stilen er av tradisjonell pek og klikk, der man må peke med pil eller berøring for å få spillfiguren til å vandre omkring og samhandle med ulike gjenstander. Her er det mange logiske hindringer som må overkommes, gjenstander som man må lete etter og dialoger som åpner opp for nye muligheter og veier i spillet. Alt i alt er dette god trim for tanken.

Milkmaid of the Milky Way

Format: iOS, Windows (Steam)
Kategori: Spill
Utvikler: Mattis Folkestad

Grafikken er nydelig, til tross for tydelig pikselerte bilder. Her er det fjordlandskap, fjell, nordlys, sletter, vann og så mer mystiske omgivelser i en sci-fi-setting. Rent generelt er det mye pent for blikket å hvile på i dette spillet. Dette er mye takket være fargekontraster og gjennomført design. Detaljene er absolutt på plass.

Musikken er også fantastisk og noe som virkelig bygger opp stemning, enten det er dramatikk, spenning eller ro. Spillet er veldig engasjerende der man får en interesse for hovedkarakteren og hennes skjebne, og ikke minst alle de artige personene og skapningene man kommer over etter hvert.

Milkmaid of the Milky Way er erkenorsk, men blandet inn i en handling fra en annen verden. Dette er omgivelser vel verdt å oppleve, og med utfordringer og en mestringskurve som holder interessen gående i det lange løp.

Egnethet

Dette spillet er skrevet med dialoger på engelsk, noe som gir rom for mye læring av ord og uttrykk på fremmedspråk. Det er allikevel en del kompliserte begreper innimellom som kan være vanskelig for de yngste.

Ellers er alt skrevet på rim! Det betyr at språket har en helt egen sjarm og humor ved seg, og er en av de kreative elementene som trekker opp kvaliteten på spillet.

Spillet har fått aldersmerkingen 9+ i App Store på grunn av milde former for ufint språk og humor, og milde former for fantasivold. Generelt er grafikken så pikselert at det blir et stort skille mellom fiksjon og realisme i volden, selv om handlingen i seg selv kan bli svært engasjerende.

Det kan også være noen skumle scener for de minste, blant annet med den undertrykkende dronningen som stjeler alderen til hovedpersonen og tråkker ned på undersåttene sine. Ellers er det en god moral med hovedpersonen, og det er et stort pluss at det er en kvinne i førersetet. Hun er god, hjelper andre og gir aldri opp tross motgang.

Vær obs på at dette spillet skiller seg ut fra mange andre titler i mengden. Dette er et kreativt element, men også av en viss «annerledes» smak som kanskje slår an best hos eldre barn eller de med en egen interesse for unike spill. Vel verdt å prøve!

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser