My Brother Rabbit

iOS/Android/Windows/Switch/PS4/Xbox One. Barnevakten anbefaler dette spillet fra ni år.

Dette spillet byr på hjernetrim bakt inn i en nydelig fantasiverden og en emosjonell historie. Barnevakten anbefaler dette spillet fra ni år.

My brother rabbit blander en rørende historie med en rik fantasiverden.

En liten jente har blitt syk. Hun og broren bruker fantasien for alt det er verdt og skaper et univers som gir trygghet og bearbeidelse av sorgen. I dette fargerike fantasilandet skal en kanin hjelpe den syke vennen sin etter at hun er blitt trist og syk.

I dette spillet skjer dette ved at man løser logiske hindringer på tvers av fem verdener (kapitler).

Dette spillet er i sjangeren pek-og-klikk. Det betyr at man ikke styrer figurene på spillet direkte, men må heller finne ledetråder og løse logiske hindringer ved å trykke på skjermen. Spillet blander elementer av å finne skjulte gjenstander med å kombinere og bruke gjenstander i spillet for å sette igang prosesser.

Det kan være så enkelt som at for å komme seg opp på en høyde, så må man finne manglende deler til en stige. Da må man åpne skapdører, finne skjulte rom og lete til man finner alle delene man trenger.

Andre ganger er det puslespillbiter som man først må lete etter, for så å sette dem sammen i riktig rekkefølge. Eller rett og slett finne et gitt antall gjenstander som for eksempel sommerfugler, blomster, skjell eller ballonger.

Prosessen er ofte det samme: Først, finn alle delene, sett dem sammen der de hører til, gå videre til neste hindring.

My Brother Rabbit

Format: iOS/Android/Windows/Switch/PS4/Xbox One
Kategori: Spill
Utvikler: Artifex Mundi S.A.

Å finne gjenstander krever at man har et observant øye. Og disse gjenstandene ligger sjeldent åpenbart og synlig. Det betyr at man må saumfare og lete godt, ofte om igjen og om igjen til man finner alt man behøver i spillet.

Samtidig som dette til tider er svært utfordrende, er det også en belønning når man først har viet innsats og tid, prøvet og feilet, og ser endelig at det fungerer. Men det krever altså at man er tålmodig til sinns og ikke gir opp så lett.

Spillet har også ledetråder her og der, for eksempel på steder der man kan se skisser og kart som gir pekepinn på hvordan maskiner skal settes ihop på riktig måte og hvordan disse skal fungere helt til slutt. Men ofte er ikke hindringene like enkle å forstå eller logisk anrettet. Noen ganger er fremgangsmåten rett og slett forvirrende og krever at man tenker utenfor boksen.

My brother rabbit byr i tillegg på fargerike verdener og fantasifulle figurer og maskiner. Musikken er også fantastisk og komponert av profesjonelle, og tematikken der to parallelle historier går om hverandre, er engasjerende. Spillet handler i stor grad om det å hjelpe andre og å yte omsorg.

Og i alt dette vil man få flere timer med hjernetrim.

Egnethet

My brother rabbit har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år fra PEGI.

Det er ingenting rent visuelt eller innholdsmessig som gjør at spillet ikke passer fra denne alderen. Men på grunn av vanskelighetsgrad, anbefaler vi spillet fra ni år.

Spillet inneholder ingen reklame.

Tematikken er sterk, men kun skildret gjennom små bildeklipp og musikk. Barn kan allikevel ha spørsmål og undre seg over tematikken og sykdomsbildet som blir presentert. Ellers er det et positivt budskap i bunn her om en kanin som ønsker å hjelpe vennen sin.

Dette er en historie om kjærlighet og mot, samt det å aldri gi opp håpet.

Barn kan også bryne seg på logiske hindringer som krever tålmodighet, evne til observasjon og evne til sette sammen komplisert maskineri som ofte er tuftet på fantasi.

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser