Perchang

iOS/Android, anbefales fra seks år

Perchang

Dette spillet byr på hjernetrim og er dekorert med vakker grafikk og musikk.

Hvis du har sansen for dominobrikker som faller på rekke og rad, så er dette spillet for deg. Her er det derimot klinkekuler som skal rulle en gitt bane, for så å havne i en eller flere beholdere. Målet er å samle så mange klinkekuler som mulig, og på kortest mulig tid.

Grafikken er vakker og innbydende. Det er en slags behagelig og strukturert stemning i bildet, og musikken hjelper også til med å skape denne opplevelsen.

Ved å bruke alt fra husker til vifter må man innrette stien som kula følger frem til målet sitt. Man kan også angi knapper til ulike redskaper. Målet er å «time» bevegelsene til kulen med det du har av materiell på stien. Jo flere kuler du mister, jo færre poeng får du. Dessuten går det hele på tid, så det gjelder å nå høyest mulig poengsum, og eventuelt konkurrere for bedre tid.

Introduksjonen er enkel og med en god læringskurve. De første ti nivåene er konstruert for å lære bort spillmekanikken. Dessuten flyter spillet godt, og responsen er god på fingerberøring. Det er lett å oppleve mestring, da spillet er intuitivt og man kan prøve så mange ganger som man ønsker.

Man kan laste ned appen gratis og med følger 50 nivåer. Så kan man kjøpe en pakke med 24 nye nivåer for 22 kroner om det er ønskelig.

Perchang

Format: iOS, Android
Kategori: Spill
Utvikler: Perchang

Egnethet

Perchang havner innenfor puslespill-sjangeren, og byr på logiske utfordringer. Det finnes ingen form for reklame i appen, men det er mulig å kjøpe ekstra innhold til spillet. Man kan også livestreame spillet ved å laste ned apper som gjør dette mulig. Ved å trykke på denne funksjonen inne i appen, blir man lenket til nedlastinger i appbutikken.

Her kan man sende alt fra stemme til bilde som andre kan se på nett. Men dette er avhengig av at man laster ned en app fra en tredjepart.

Ellers byr spillet på mye hjernetrim med en økende vanskelighetsgrad. Det er ingen former for språk eller bilder som ikke egner seg for barn. Spillet anbefales fra seks år da det kan bli litt for vanskelig for yngre barn.

I og med at dette spillet er i utgangspunktet helt gratis, anbefales det å ta en titt.

Testet på iOS