Pettson’s Inventions 3

iOS/Android, anbefales fra tre år

Gubben og Katten har laget mange oppfinnelser, men ingen av dem er ferdig. Hjelp dem med å sette sammen de siste delene i et spill som byr på logisk tenking og hjernetrim. Anbefales fra tre år.

Det er alltid godt å la hjernen få noe å jobbe med, og på nettbrett eller iPad er denne appen suveren for de yngste. Spillet er basert på de kjente barnebøkene Gubben og Katten, eller Pettson och Findus som det heter på svensk. Og her er det altså logisk tenking og hjernetrim som står på menyen.

Prosessen går i å hjelpe til på gården med å sette istand Gubbens siste oppfinnelser. Alle delene er der, men du må trå til for å få dem på riktig sted. På mange måter minner dette om et typisk puslespill der man drar og slipper brikkene der de passer. Men her er det altså dominoeffekten man må se etter, fordi oppfinnelsene har en startbrikke som fører til at et helt maskineri settes igang. Men da må alle delene være på riktig sted først!

Dette krever at barna ser årsakssammenhenger og utforsker en prosess som må til fra start til slutt. Appen består av mange slike minispill med hele 36 oppfinnelser fordelt på seks områder på gården. Her får man kikke på bunnen av innsjøen, hønsehuset, skuret, treet, kjøkkenet og hagen.

Med fargerike bilder i like god kvalitet som barnebøkene, er det både spennende og innbydende å utforske omgivelsene. Spillet inneholder også flott musikk og morsomme animasjoner etter hvert som oppfinnelsene kommer på plass.

Lur en gjedde ut fra sivet, lag en vedhuggermaskin ved hjelp av en ku, gulrot og en vekt, eller bygg et teater for hønene. Oppfinnelsene er like sprø som de er underholdende, og vil nesten garantert føre til en latterkule eller to.

Ikke minst er dette en fin app for voksne og barn å utforske sammen. Med berøringsskjerm og navigasjon via dra-og-slipp, vil appen passe bra også for de aller yngste.

For barn som vil ha flere utfordringer å bryne seg på, kan man skru på en funksjon som tilfører falske gjenstander i spillet, og da må barn skille ut egnede fra ikke egnede deler i oppfinnelsene.

Pettson’s Inventions 3

Format: iOS/Android
Kategori: Utdanning
Utvikler: Filimundus AB

Egnethet

Pettson`s inventions 3 har fått aldersanbefaling tre år i Play Store (Android), og fire år i App Store (iOS), altså den laveste aldersanbefalingen.

Appen inneholder ingen former for reklame og kjøp-i-app, men lenker til apper fra samme utvikler. Denne lenken er beskyttet med en enkel barnelås.

Her får barn bryne seg på logisk tenking og hjernetrim, samtidig som man også får se fysikkens krefter i aksjon. Det kan dreie seg om gjenstander som faller og beveger seg, vekt, årsakssammenhenger, vann, samt ingeniørarbeid med tannhjul, kjeder og mer.

Appen har engelsk og svensk som språk, men også norsk tekst. Ellers er navigasjon og menyer tilpasset barn, slik at selv små barn kan få utbytte av denne appen.

Testet på iOS

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser