Pixel Gun 3D

App med anbefalt aldersgrense 7 år fra PEGI og 17+ år fra App Store. Android (Google)/ iOS (Apple).

Et skytespill tro til sjangeren som tilsynelatende har enkel Minecraft-inspirert grafikk. Her kan man chatte og spille med andre på nett, og man kan kjøpe mer innhold for virkelige penger.

Det er tydelig at Pixel Gun henter sin inspirasjon fra Minecraft når det gjelder grafikk og design. Zombiefigurer, trær, tydelige piksler, ja, spillene har utformingen til felles, men under skallet er Pixel Gun et skytespill som har alt som er forventet i sjangeren.

Spillet finnes både til Android og iOS og man kan spille på nett eller alene. Dersom man spiller alene kan man begi seg ut på historiemodus, der man starter med å eliminere zombier og andre kryp. I «arena» gjelder det å overleve så lenge som mulig mot bølger på bølger av fiender.

På nett kan man spille «sandbox», som er et slags partysted der man møter andre spillere på nett. Her kan man ta på seg kostymer, fly, legge ut diskokuler og kommunisere med andre via spillets chatfunksjon.

Kjernen i spillet er på et konkurrerende nivå. Da spiller man på nett i ulike modus. Det kan være alle mot alle, to lag der man samarbeider for å eliminere fienden, fang flagget, erobre områder og mer.

Man kjemper med krigsvåpen som maskingevær, sniksytterrifle, granater, kniver og mer. Som i andre tradisjonelle skytespill får man ekstra poeng for å treffe hodet til motstanderen, assistere lagkamerater, oppnå flere eliminasjoner på rad og så videre.

Man kan også klekke egg og få kjæledyr som hjelper deg ute på slagmarken. Disse går til angrep på fiender for deg.

Spillet har mange elementer som man finner i andre skytespill. Derfor vil spillet virke fengende for de som har interesse for denne type spill. Det er absolutt spenning og mestring når man gjør det godt i spillet. Det er også enkelt å komme i gang med Pixel Gun 3D, ettersom det meste fungerer intuitivt. Og det er fengende å stadig få nytt innhold og nye våpen.

Samtidig er funksjonaliteten bare så god som mobile enheter tillater. Det er vanskelig å sikte og bevege seg tidsnok via sveipe og berøringsbevegelser.

Egnethet

Pixel Gun 3D er på to ender av skalaen når det gjelder aldersanbefaling. PEGI, som er det europeiske aldersgrensesystemet som benyttes av Android-enheter i Play Store, angir alderen på sju år og betegner dette som en mild form for vold. Apple, som har sitt eget system via App Store, gir imidlertid spillet 17+ år. Dette på grunn av hyppige hendelser med realistisk vold, ufint språk, intens fantasivold og milde, men skumle innslag.

Pixel Gun 3D

Format: iOS, Android
Kategori: Spill
Utvikler: RiliSoft

Det foreldre må være oppmerksomme på er spillets chatfunksjon. Her kan det være mye ufin språkbruk. Man kan også legge til andre spillere i vennelistene og chatte med dem. Så her er det ingen begrensninger for hvem barn kan komme i kontakt med. Man kan skru av chatfunksjonen helt i spillets innstillinger, og dette kan det være lurt å være obs på som forelder.

Ellers er dette et gratisspill som livnærer seg på at brukere kjøper mer innhold. Spillet har et omfattende valutasystem av gull og diamanter. Man kan kjøpe mer valuta for ekte penger, og dette kan igjen brukes til å kjøpe våpen og utstyr i spillet.

Man oppfordres også stadig til å koble seg til sosiale medier i bytte mot ekstra ressurser i spillets valuta. Spillet har også innslag av reklame som kan være med innhold for en eldre målgruppe enn spillets anbefalte aldersgrense.

Spillet har en enkel grafikk, der volden blir begrenset av den grunn. Men man skyter mot medspillere, og skjermen og motstandere blinker rødt når de blir truffet. Det er også en del mørke og skumle scener med tilhørende musikk. Her kjemper man mot monstre og zombier.

På grunn av den sprikende aldersmerkingen kan det være vanskelig å forholde seg til hvem dette spillet egentlig passer for. Vi anbefaler at foreldre er oppmerksomme på mulighetene for å skru av chat om ønskelig, samt har gode avtaler om pengebruk i spill.

Klikk på playknappen oppe til høyre for å se traileren til spillet og få et inntrykk av hva spillet går ut på.

Les gjerne også denne artikkelen: Kaos i aldersmerking på app 

Testet på iOS 

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser