Alder (iOS): 17 år

Telegram Messenger

ANMELDELSE: Kommunikasjonsapp gjør det mulig å sende meldinger, bilder, filer og videochat privat og i grupper. Appen hevder å være god på privatliv, og byr også på åpenlyst kjøp og salg av illegale rusmidler, sex og porno.

OmeTV – Video Chat Alternative

ANMELDELSE: Denne appen gjør det mulig å møte og videochatte med tilfeldige mennesker på nett. Appen har tydelig 18-årsgrense i vilkår. Barnevakten fraråder at barn og unge bruker slike apper.

Umax – Become Hot

ANMELDELSE: Denne appen hevder å kunne gjøre brukeren mer attraktiv basert på analyser av selfie-bilder og forslag til ulike tiltak som man kan gjøre. Appen spiller åpenbart på det overfladiske, selvfølelse, rangering og reklame.

Doubble

ANMELDELSE: Dating-app matcher brukeren og brukerens venn med nye dating-forslag. Appen er utelukkende ment for voksne.

Discord

ANMELDELSE: Populær app brukes som chattekanal når barn og unge spiller dataspill. I tillegg er Discord et sted der man finner mange chatterom også for andre interesser.

Jodel

ANMELDELSE: Jodel er en app for å se og dele innlegg med andre i lokalområdet. Alle brukerne av appen er anonyme, noe som kan føre til at terskelen senkes for mobbing og uthenging av andre.

Diablo Immortal

ANMELDELSE: Action-rollespill byr på eventyr og magi, samt en god dose blod og monsterjakt.

Tellonym

ANMELDELSE: Med Tellonym kan man sende og motta meldinger fra andre helt anonymt. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også sjansen for misbruk. Appen har 17-årsgrense i vilkårene.

Clubhouse

ANMELDELSE: Clubhouse gjør det mulig å delta i forelesninger og samtaler med mennesker fra hele verden. Appen skiller seg fra andre sosiale medier ved å kun benytte seg av stemmechat, og ikke video og bilder.

Twitch

ANMELDELSE: Strømmetjeneste gir barn tilgang til favorittgamerne sine og populære dataspillklipp. Tjenesten har 13-årsgrense ifølge brukervilkår, og kan potensielt gi barn tilgang til chat og innhold med høy aldersgrense.

Yolo-appen muliggjør mobbing på Snapchat

ANMELDELSE: Med Yolo kan man motta eller sende anonyme meldinger på Snapchat. Barnevakten anbefaler foreldre å sette seg inn i Yolo, for muligheten for anonyme meldinger øker risikoen for mobbing.

F3 er en app med anonyme meldinger

ANMELDELSE: Appen F3 minner om Tellonym og Sarahah hvor man kan sende og motta meldinger fra andre helt anonymt. Selv om anonymiteten kan øke spenningen for å få «ærlige» tilbakemeldinger fra andre, øker det også risikoen for mobbing og misbruk. Appen har 13-årsgrense i vilkårene. Barnevakten anbefaler foreldre å sette seg inn i appen dersom barna benytter seg av F3.

Yubo

ANMELDELSE: Yubo har mye til felles med andre sosiale medier. Men: Din gruppechat kan være synlig for fremmede, og appen har lignende funksjoner for å finne nye venner som Tinder. Foreldre bør sette seg inn i appen.

Sarahah

ANMELDELSE: Sarahah ligger på topplisten når det gjelder apper som er lastet ned flest ganger. Her kan man gi og motta tilbakemeldinger helt anonymt. I noen tilfeller kan det være nyttig, men vær oppmerksom på muligheten for misbruk. Foreldreveiledning anbefales.

Pixel Gun 3D

Et skytespill tro til sjangeren som tilsynelatende har enkel Minecraft-inspirert grafikk. Her kan man chatte og spille med andre på nett, og man kan kjøpe mer innhold for virkelige penger. Vi mener at spillet kan passe for barn fra 12 år, og at foreldre bør sette seg godt inn i hva spillet handler om.