Pocket Build

iOS (Apple)/Android (Google), anbefales fra seks år.

Minecraft-inspirert byggespill. Samle ressurser og lag et yrende landsbyliv i ekte middelalderstil. Anbefales fra seks år.

Mengden spill og programvare som tar inspirasjon fra Minecraft har ingen ende. Pocket Build er intet unntak.

I Pocket Build kan man konstruere alt fra landområder til hus, slott, mennesker, dyr, alver og til og med kjemper og nisser. Dette gjør man ved å plassere ut ønskede gjenstander på et tredimensjonalt kart. Alt kan utforskes fra ønsket perspektiv. Kameraet kan dreies til sidene, fra nært og lang unna og justeres i høyde.

Spillet er i sjangeren åpen verden og sandkassespill. Dette betyr at spillet egentlig ikke har noen historie utover det man skaper selv. I fred og ro kan man derfor plassere vann og landområder, trær og klipper.

Det er hundrevis av gjenstander å velge fra og nytt innhold legges til i hver oppdatering appen får.

Grafikken er også pen og fargerik og kan sammenlignes med det man ser i Minecraft. Dette gir en enkel, men allikevel vakker fremstilling i spillet. Med muligheten til å utforske landskapet fra mange forskjellige vinkler, får man sett alt av byggverk og planteliv fra unike perspektiver.

Noen av gjenstandene i spillet er gratis å plassere ut. Andre krever at man samler inn ressurser som tre, mat og gullmynter. Det er her man må plassere ut innbyggere i landskapet. Arbeidere er flinke til å samle inn slike ressurser.

På den måten får man også et mål i spillet. Jo flere ressurser man har, jo flere unike gjenstander kan man bygge.

Etter hvert som man plasserer ut gjerder, bygninger, innhegninger, avlinger, gatelys og mer, blir bybildet fullt av yrende liv. Det er gøy å se de lille beboerne jobbe og dyrene vandre omkring i innhegningene sine eller en båt som suser bortover på vannflaten.

For de som ønsker litt action er det også mulig å plassere ut kjemper og nisser som er fiendtlige. Disse går til angrep på innbyggerne og beboerne vil forsøke forsvare seg mot disse igjen. Sammenstøtene er allikevel nokså enkelt fremstilt uten blod og gørr og tydelige kampsekvenser.

Pocket Build er en spennende app der man kan bygge alt mulig etter fantasiens lyst. Man kan forme bildet helt ned til landskap og natur og så med bygninger i ulike stilretninger.

Her kan barn bruke kreativiteten og fantasien sin. La dem lage en dyrehage eller et massivt slott rett ved en klippekant. Det finnes ingen grenser her.

Pocket Build

Format: iOS (Apple)/Android (Google)
Kategori: Spill/simulering
Utvikler: MoonBear LTD

Egnethet

Pocket Build har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS), og tre år i Play Store (Android)  altså den laveste aldersanbefalingen.

Vi anbefaler allikevel spillet fra seks år på grunn av vanskelighetsgrad. Man må være litt fingernem for å holde styringen på kamera og plassering av gjenstander.

Ofte er det presise fingerbevegelser som må til.

I tillegg må man lære seg til hvordan man samler inn ressurser som mat, gull og tre for å øke byggemulighetene i appen.

Det er ingen muligheter for kjøp-i-app eller reklame.

Merk at det er mulig å registrere en konto dersom man ønsker å synkronisere verdener man har bygget på andre mobiler og nettbrett som man har tilgang til.

Spillet har en enkel opplæring i starten av spillet og alt av menyer er nokså intuitive derifra. Tekst blir blant annet ledsaget av symboler, så barn trenger ikke å være eksperter på engelsk for å bruke appen.

Testet på iOS

Foto: Skjermdump fra YouTube

App-trailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser