Pode Kids

Denne appen har fått anbefalt aldersgrense 3 år av PEGI i Google Play. Android (Google).

ANMELDELSE: Koselig, men kortvarig app for barn 2 - 5 år byr på tegneverktøy og spill. Laget av de samme som står bak det kritikerroste dataspillet Pode.

Norske Henchman & Goon laget for en stund siden det flotte spillet Pode. Nå er steinfiguren Bulder og stjernen Glo tilbake i form av et gratis mobilspill som er laget for de yngste skjermbrukerne.

Pode Kids er basert på det samme, vakre universet som man finner i Pode. Men nå i form av en aktivitets-app med en musikkdel, fargeleggingsaktiviteter og et lite spill. Som ekstra bonus er appen fri for mikrotransaksjoner, kjøpemuligheter og reklame.

Pode Kids

Format: Android
Kategori: Spill
Utvikler: Henchman & Goon

Pode Kids er ikke en særlig stor app, eller særlig bred på innhold. Men det man faktisk får er omhyggelig designet og byr på et hyggelig avbrekk for de yngste.

Aller først har man et tegneverktøy. Her kan barna enten tegne på et blant lerret, eller så kan de velge fire-frem fargeleggingsark med motiver fra spillet Pode. Det er ikke mange muligheter for å bytte på pensler og effekter.

Men med tanke på målgruppen, er det egentlig ganske greit med intuitive menyer og få distraksjoner. Man kan samtidig bytte mellom forskjellige farger, og endre på størrelsen til malerbørsten. Så her er det absolutt rom for at barna kan være kreative og lage flotte tegninger.

Det finnes også et lite spill i appen. Her beveger Glo og Bulder seg automatisk bortover en sti. Langs veien skal de sanke skatter. For å få til det må man trykke for at figurene skal hoppe til riktig tid.

Spillet er ikke særlig vanskelig eller komplisert, men absolutt tilpasset de yngste brukerne.

Sist, men ikke minst, har man en musikkdel i appen. Her er det fløytemusikk og man kan trykke på ulike komponenter for å spille forskjellige toner. Dette minner om musikkleker som barna ellers driver og trykker på.

Pode Kids er en koselig liten app for de yngste skjermbrukerne. Med et tegneverktøy er det uendelige muligheter for å lage all slags forskjellige motiver. Et lite spill byr på vakre omgivelser og musikk, men er dessverre kortvarig.

I tillegg har man en musikkdel som gjør at barna kan utforske et fløyteinstrument og forskjellige toner.

Til en kostnad av absolutt ingenting er det lite så tilsier at Pode Kids ikke bør være i barnas app-bibliotek. Det er en koselig liten snutt, om enn ikke så langvarig.

Alle foto: Henchman & Goon

Egnethet

Pode Kids er merket 3 år av PEGI i Google Play.

Appen inneholder ingen reklame, kjøpemuligheter, registrering av personopplysninger eller lenker.

Jobber du i skolen? Mange apper og tjenester samler inn personopplysninger og brukerdata fra barn. Sjekk med din kommune / IKT-ansvarlig om hva slags retningslinjer som gjelder, og om denne appen er innenfor dette eller ikke.

Testet på iOS

Lenke til appen her: Android

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser