Poly Bridge

iOS (Apple)/Android (Google), anbefales fra ni år.

Legg til rette for bil- og båttrafikk og bygg bruer som er sterke nok til å holde stand over tid. Dette er et spennende spill, men setter også tålmodigheten på prøve. Anbefales fra ni år.

Det finnes flere spill som tar for seg brukonstruksjon.

Poly Bridge skiller seg ut med den pene og fargerike grafikken og utvalget med materialer som man kan bygge med. Med over hundre nivåer å spille seg gjennom, er det mange timer med underholdning. Her skal man bygge ramper, hopp, vindebroer, toetasjersbroer og mer.

Aller først ledes man gjennom konseptet med en enkel opplæring.

Materialene er lagt på den ene siden av skjermen. Her kan man plassere vei og støttebjelker ved å tegne på punkter på skjermen. En solid konstruksjon må allikevel være gjennomtenkt. Trekanter er din «venn» og ellers gjelder det å støtte byggverket med tau, ankerpunkter og bærebjelker under vann.

For å veksle på graden av utfordringer og skape variasjon, er det på visse spillbrett kun tillatt å bruke en gitt mengde med materialer. Ellers må man også tenke på utgiftsnivået da dette er begrenset til budsjettet. Så det er ikke fritt frem å bygge av all makt med andre ord.

Når konstruksjonen er ferdig kan man teste den ut. En del biler skal ofte over fra den ene siden til den andre. Innimellom må man også ta høyde for båttrafikk.

Dersom man feiler, er det bare å starte på nytt igjen. Det er også mulig å gjøre om byggesteg en etter en slik at man slipper å starte helt fra bunnen av for hver eneste gang. Selv om konseptet og introduksjonen er enkel, så er spillet allikevel svært utforendre til tider.

Et minus er dessuten at vanskelighetsgraden virker noe tilfeldig fra den ene spillbrettet til det neste. Det kan være latterlig enkelt for så å bli hårrivende komplisert på et spillbrett og enkelt på det neste igjen.

Spillet passer derfor best for barn som kan være tålmodige og som er villige til å prøve og feile en stund før de mestrer en utfordring. Da er også mestringen stor når man ser bruen holde stand mot vekten til kjøretøyene.

Det er også mulig å lage egne brett i «sandbox mode» eller spille på brett som andre har laget.

Poly Bridge

Format: iOS (Apple)/Android (Google)
Kategori: Simulator
Utvikler: Dry Cactus Limited

Egnethet

Poly Bridge har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år fra PEGI i Play Store (Android).

Vi velger allikevel å anbefale spillet fra ni år på grunn av vanskelighetsgrad.

Blant annet krever det presisjon for å tegne opp brukonstruksjoner. Noen av spillbrettene er dessuten svært utfordrende og krever mye tålmodighet, utprøving og feiling.

Det er ingen former for reklame eller kjøp i app.

Ellers er dette et spill der barn kan lære mer om design og konstruksjon. Man må tenke på tyngdepunkt, geometriske former som gir stabilitet, valg av materialer og muligheter for støtte, budsjett, vekt og problemløsing,

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser