SimpleRockets 2

App med anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI og 4+ år fra App Store. Android (Google)/ iOS (Apple)/Windows.

ANMELDELSE: Bygg et flygedyktig romskip (eller bom på oppgaven totalt) og naviger fartøyet ditt ut i verdensrommet. Dette spillet utforsker både fysikkens lover og begrensninger, samt romfart.

I SimpleRockets 2 kan man bygge raketter, fly og månebiler helt fra bunnen av. Målet er å forme noe som er flygedyktig.

Selve byggeprosessen skjer ved at man fester deler som vinger, raketter, drivstofftanker, hjul, fallskjerm og mer, til et chassis. Her må man tenke på vekt og drivstoff, og de to elementene påvirker hverandre. Selv om det er mulig å henge på utallige drivstofftanker, så kan fartøyet allikevel bli for tungt for i det hele tatt å kunne lette.

For lite drivstoff igjen, gir kanskje ikke nok «mat» til å sende underverket over skyhøyde en gang.

SimpleRockets 2

Format: iOS/Android/Windows
Sjanger: Simulering
Utvikler: Jundroo, LLC

I tillegg, må man tenke på det å lage fartøyet så aerodynamisk så mulig. Det er mange faktorer å ta i betraktning, og etter at fartøyet et bygget ferdig, kan man teste det ut og eventuelt forbedre feil. Det å eksperimentere, designe og endre, kan gi god læring og mulighet til å se romfart og teknologien bak, i praksis.

Selv om det er mulig å lage fartøy fra bunnen av, følger det også med et lite utvalg. Blant annet kan man hoppe rett inn i cockpiten på et jagerfly, et månefartøy, et passasjerfly og to raketter. Dette kan gi inspirasjon til nye byggverk, og eventuelt, er det mulig å endre på disse med nyvinninger.

Kontrollmekanikken er deretter relativt komplisert. Fartøyene styres ved hjelp av virtuelle joysticker som vises på skjermen. Man må også justere gass og forbruk av drivstoff. Med flyene kan man ta opp landingshjul, raketter har flere «steg» der de slipper av deler før de gjør seg klar til navigering i verdensrommet, og det går an å bruke solcellepanel for å lade batteri.

Men det er nokså avansert styring her og informasjon man må forholde seg til, også høyde og hastighetsmåler for eksempel.

Appen har instruksjoner for nykommere med et par minikurs. I det ene kurset, lærer man hvordan man skal designe romraketter. Her lærer man om de ulike delene som gir fremdrift, kamerahåndtering og mer. Det er også et eget kurs for å lære selve navigeringen. All tekst er på engelsk.

I tillegg finnes det egne utfordringer (oppdrag) som man kan gjennomføre. Legg til ved en romstasjon, land et romskip på en landingsstripe, foreta en månelanding, gå i bane rundt en planet og mer.

SimpleRockets 2 er en lærerik og komplisert app. Her kan barn og unge lære mer om både romfart og fysikk. Å se hvordan form påvirker flygeegenskaper er en læreprosess i seg selv. Spillet har også stort rom for kreativitet ved at man kan bygge det fantasien måtte ønske.

Og man kan definitivt lage mer enn bare raketter her. Med appen er det også mulig å lage all slags fly, fra vakre doninger til sprø oppfinnelser med bisarre utforminger.

Egnethet

SimpleRockets 2 har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år i Google Play (Android), altså den laveste aldersanbefalingen.

Det er ingen reklame eller muligheter for kjøp i app.

Merk at raketter og fly kan kollidere. Deler kan bli ødelagt, og fartøyene kan eksplodere. Appen inneholder ingen former for blod og gørr eller tap av menneskeliv.

Ellers så kan menyene være kompliserte og kontrollene likeså. Appen fungerer best på større skjermer som nettbrett. Mobil kan bli litt knotete. Alt av språk er også på engelsk med en del uttrykk som kan være vanskelig å forstå.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten