SpriteBox Coding

iOS/Android, anbefales fra tre år

Denne appen lærer barn koding gjennom spill. Her får de også se ekte tekstlinjer og kommandoer i aksjon. Anbefales fra tre år.

Det er anerkjent, også på skolenivå, at barn bør lære koding. Vi er omgitt av teknologi med programvare som er bygget på koding med alt fra busskort til smarttelefoner. Koding handler derfor om å forstå hverdagen vår og hvordan teknologi fungerer i praksis.

SpriteBox Coding blander spill med logiske hindringer som må løses med koding. Spilldelen minner litt om Mario, der man beveger seg på et todimensjonalt brett og samler inn stjerner. På et oversiktskart kan man velge nye stier og nivåer. Noen veier er valgfrie, men gir muligheten til å samle inn en ekstra dose med stjerner. Disse kan man også bruke til kostymer til spillavataren, og formålet i spillet er å få igang et romfartøy.

Aller først lager man sin egen avatar og velger hudfarge og mal for utseende. Så starter innsamlingen av stjerner, og etter hvert møter man sin første hindring. Heldigvis har man en robot som hjelper med alt fra å klarere blokkeringer til å lage plattformer som du kan hoppe på. Men roboten er helt avhengig av instrukser for å gjennomføre oppgavene sine.

Det er her du kommer inn i bildet. Ved å dra og slippe klosser på en kommandolinje, gjennomfører roboten bevegelsene etter rekkefølgen du legger opp til. I starten er dette symboler med en boksehanske for å slå, føtter for å gå og en fjæring for å hoppe.

Etter hvert blir kommandolinjene lengre og mer komplekse, og så blir man introdusert for tekst i stedet for symboler for koding. Til slutt har man løst 70 logiske hindringer og samlet inn opptil 500 stjerner.

SpriteBox Coding er også et fullverdig spill, i tillegg til en fin introduksjon til koding. Med pen musikk, stjerner og belønninger som motiverer og klassisk spillmekanikk, fungerer dette godt i praksis.

SpriteBox Coding

Format: iOS, Android
Kategori: Utdanning
Utvikler: LightBot Inc.

Egnethet

SpriteBox Coding har fått merkingen 4+ år i App Store (iOS), og 3 år i Play Store (Android).

Spillet oppleves som intuitivt og relativt enkelt å mestre, og man får visuelle instruksjoner som forklarer hva man skal gjøre i spillet.

Det er ingen former for reklame eller annonser for tredjepart i spillet.

SpriteBox Coding introduserer barn for koding og gradvis mer komplekse utfordringer. Dette skjer i et sakte tempo, slik at barn får tid til å mestre spillet gradvis.

Barn lærer å se sammenhenger, årsak og virkning, prøving og feiling, regning med semikonkreter og mer.

Dette er et spill som fokuserer på mestring, og som lærer komplekse tema på en enkel og leken måte.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser