Toca Hair Salon Me

iOS (Apple)/Android (Google), anbefales fra tre år.

Med denne appen kan barn leke frisør med animerte bilder av seg selv, venner, familie eller til og med kjæledyr. Denne appen anbefales fra tre år.

Vårt valg av hårfrisyre er en viktig del av utseendet vårt, og det er kanskje derfor så mange barn liker å leke frisør.

Til formålet å leke frisør digitalt finnes det utallige apper på markedet. Det som skiller Toca Hair Salon Me fra mengden, er muligheten til å knipse bilder av personer og dyr i virkeligheten, for så å importere portrettbilder inn i appen. Dette fungerer smertefritt og den animerte utgaven av en person eller et dyr kommer til og med til live med ansiktsbevegelser, lyder og grimaser.

Når man starter appen kan man velge å bruke kameraet for å ta bilder eller så kan man importere et portrettbilde fra kameraalbumet. På den måten er det jo også mulig å lagre bilder av kjendiser og dyr som man finner på internett. Så kan man også leke med deres hårfrisyre.

Etter at man har valgt et bilde skal man justere en ramme av ansiktet slik at programmet fanger opp øyne og munn. Til slutt gjelder det å markere øyne og munn mer presist. I stor grad klarer programvaren dette selv, men det er altså justeringsmuligheter for de som ønsker det.

Jo mer nøyaktig man treffer med punkter for øyne og munn, jo mykere og bedre blir ansiktanimasjonene i appen.

Deretter dukker en animert utgave av ansiktet opp. Munnen beveger seg og lager lyder, øyne lukker seg når man bruker hårføner og personen eller dyret lager lyder, smiler og ler. Dette gir en mer levende modell som man kan jobbe med og som er langt mer spennende enn et statisk bilde.

Det som er mest givende er at man «jobber» med hårfrisyren av en ekte person som kjenner fra før, det kan være søsken, en selv, mor eller far. I appen ser man hvordan hele personens utseende endrer seg til det bedre eller til det eksperimentelle.

Nederst på skjermen bytter man mellom ulike redskaper. Det er mulig å vaske og føne håret, legge på hårfarge, krølltang, rettetang, klippe, øke hårlengde, gre og finklippe med barbermaskin og barberhøvel. Man kan også pynte modellen til slutt med juksebart, sløyfer, neser, briller og hatt. Så kan man eksportere bilder for å ta vare på dem i etterkant.

For å få best resultat gjelder det å ta portrettbilder i godt lys. Modellen bør også ta av seg briller for å unngå å forstyrre animasjonsprosessen. Briller kan bli lagt til senere i appen. Og for all del, ha det veldig gøy og eksperimenter i vei!

Toca Hair Salon Me

Format: iOS (Apple)/Android (Google)
Kategori: Spill
Utvikler: Toca Boca AB

Egnethet

Toca Hair Salon Me har fått aldersanbefaling fra fire år i App Store (iOS) og tre år fra PEGI i Play Store (Android).

Barn fra tre år kan bruke appen, men bør da ha veiledning fra voksne og hjelp til å ta bilder og importering av disse.

Her kan barn lære mer om å være en frisør og de ulike redskapene man bruker for å klippe og pynte hår. Barn kan også være kreative når de lager sitt eget uttrykk og eksperimenterer med alt fra hårlengde til fargebruk.

Å knipse et bilde og overføre det inn i appen er også et læringsaspekt når det gjelder bruk av teknologi for enkel bilderedigering.

Appen er enkel å bruke, men det kan være noe knotete for små hender å justere øyne og munn ved importering av bilder. Så her er det fint å ha noen voksne som de kan lene seg på. Det er heller ikke noen form for tekst eller instrukser, men prosessen er nokså intuitiv i appen.

Det er ingen reklame fra tredjepartsaktører, men lenker til apper fra samme utvikler. Det er også en foreldreveiledning for de som ønsker tips og råd til å få større utbytte av appen.

Testet på iOS

Apptrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser