Toontastic 3D

iOS/Android, anbefales fra tre år

Toontastic 3D

Lag animasjonsfilmer som ser helt fantastiske ut! Velg beliggenhet, figurer og spill inn stemmer på en enkel og intuitiv måte. Toontastic kan ikke anbefales nok for barn fra tre år.

Animasjonsfilmer er en stor del av barnas verden, enten det er å se film på kino eller strømme video på nettbrettet. Med samme teknologi kan man også lage egne filmer i en prosess som fordrer kreativitet, historiefortelling og utrolig mye moro.

Toontastic 3D ser rett og slett lekkert ut! Man kan velge mellom to måter å animere filmer på, «full» eller «enkel», avhengig om man vil bevege hele kroppen til figuren av alt fra armer til ben, eller kun fokusere på å bevege figuren i sin helhet i et enklere modus.

Så starter moroa. Man kan velge mellom tre ulike skjelett å fortelle historien sin på. Enten kan man gå for en kort eller lengre historie, eller så kan man i en slags skolesammenheng velge en modus som egner seg for å formidle fakta og kunnskap.

Det fantastiske er at prosessen videre er delt inn i segmenter som hjelper barna med å strukturere fortellingen. For eksempel er det en kort introduksjonsvideo som forklarer hva som må være med i starten, midten og slutten av fortellingen. Går man opp et hakk for å lage en lengre fortelling, så kommer elementer som start, konflikt, utfordring, høydepunkt og konklusjon. Her får man altså en god og fordøyelig tilnærming til å lære å lage gode fortellinger.

Så er neste steg å velge beliggenhet til fortellingen din. Det kan være en skole i byen, verdensrommet, eventyrer i ruiner, pirater, havbunnen og mer. I alle beliggenhetene kan man bevege seg horisontalt og vertikalt, så det er et omfattende landskap med flere rom å være i. Er man i en kreativ modus, så kan man også tegne sin egen bakgrunn fra bunnen av.

Så velger man fra et solid utvalg av figurer som skal være med i fortellingen. Her er det alt fra roboter til skurker, jenter og gutter, fly og annet rart i mange fasonger. Man kan fargelegge og redigere figurene, eller tegne sin egen helt fra bunnen av. Så starter selve prosessen med å gi liv til karakterene. Da beveger man dem som man selv vil omkring på skjermen, og man kan bruke mikrofonen til å spille inn replikker. Siden kan man legge til musikk for å skape stemning fra et lite bibliotek med filmmusikk.

Til slutt kan man eksportere videoen til mobilen, legge ut på nett og dele med andre brukere, eller bare beholde videoen inne i appen. Valget er ditt.

Toontastic 3D

Format: iOS, Android
Kategori: Utdanning
Utvikler: Google Inc.

Egnethet

Toontastic 3D er en fantastisk app som stimulerer til kreativitet, historiefortelling og mye moro. Appen lærer deg viktige elementer i det å lage en god fortelling. Resultatet blir også svært godt til slutt, takket være pene figurer og beliggenheter som følger med appen.

Vær obs på at man kan dele videoer som man lager med andre på nett. Det er lurt å ta en prat med barna i forkant, og bli enige om video kun skal ligge lokalt på enheten, eller om de skal få lov til å dele med andre.

Toontastic er ikke et nytt konsept, men Google har overtatt eierskap og oppdatert tjenesten med nye figurer, animasjoner og modus.

Appen er enkel å bruke, men det krever litt øving for å mestre de ulike måtene å bevege karakterene på. Dette byr på en læringskurve i et morsomt og engasjerende miljø. Alt av språk er på engelsk, men man kan forstå det meste ved å prøve seg frem.

Testet på iOS

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser