Yousician

iOS/Android, passer for alle

Endelig kan barna få en piano- ukulele eller gitarlærer rett inn på mobilen. Yousician lytter til spillingen på instrumentet, og gir så tilbakemeldinger underveis. Passer for barn i alle aldre.

Musikkspill som Guitar Hero og Singstar faller enkelt i smak hos både store og små. Dette dreier seg om å utøve sang og musikk via lek. Yousician har tatt utgangspunkt i dette, men det tar også tatt steget lengre, med en app som fungerer som en personlig musikklærer.

For å komme i gang med Yousician, må det opprettes en brukerkonto. Dette er helt gratis. Kontoen gir fri bruk av ulike kurs, også kalt oppdrag, for inntil 20 minutter per dag. Ønskes tid utover dette, så kan man kjøpe ulike abonnementspakker. For mange vil allikevel en 20- minutters økt vær mer enn nok.
Yousician har en slags trestruktur der ulike oppdrag løses og man jobber seg nedover. Således blir det enkelt å følge egen progresjon. Hvert oppdrag innledes av en instruksjonsvideo og et display som viser hvilke tangenter eller strenger man skal spille på.

En liten ball faller på den noten eller gitargrepet som skal spilles (minner litt om karaoke). Mobilens mikrofon fanger så opp lyden på om man treffer riktig eller ei. Den sjekker også om man spiller til riktig tid, så på den måten trener man opp både grep og rytme samtidig.

Yousician er genial til å gi tilbakemeldinger til spilleren. Og det føles som å være i et spill der man får drøssevis av ros og belønninger når ting går riktig vei. Målet er altså at dette skal være morsomt, motiverende og lærerikt til samme tid. Yousician treffer godt på disse punktene.

Låtutvalget er helt greit. Man vil finne en blanding av klassikere, mye ukjent og noen få nyere sanger. Heldigvis så er kvaliteten god og låtvalgene har en jevn progresjon slik at man får en tilpasset opplæring. Barna lærer også en rekke ulike piano- og gitarteknikker underveis.

Yousician kan absolutt anbefales. Appen har plukket de beste elementene fra spillverden og er inspirert av titler som Guitar Hero og Rock Band. Forskjeller her er at man blir flinkere på et ordentlig instrument i prosessen.

Yousician

Format: iOS, Android
Kategori: Utdannelse
Utvikler: Yousician Ltd

Egnethet

Yousician har et enkelt brukersnitt slik at det er enkelt å komme i gang. Språket er kun på engelsk, dette gjelder både opplæringsvideoer og tekst.

Appen byr også på muligheter for interaksjon med andre på nett. Man kan søke opp og følge andre brukere, laste opp sanger og delta i forum. På den måten blir Yousician et sosialt verktøy for å dele tips og inspirasjon med andre.

Samtidig, er det lurt å være klar over eksponeringen dette innebærer for yngre barn. Til hjelp er det en mulighet for å gjøre brukerprofilen skjult for nettsøk inne i appen.

Ellers så må man være klar over at dette primært er en kommersiell app, som dermed ønsker å få brukerne over på abonnement fremfor gratisversjonen. Man blir derfor stadig oppfordret til å velge betalingsløsninger, dette er ikke plagsomt eller vanskelig å unngå, men allikevel et moment å gjøre seg oppmerksom på.
Det kan være lurt å prøve ut gratisversjonen en stund for å se hvordan appen fungerer, før man eventuelt åpner lommeboka og velger abonnementsløsninger.

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser