Foto: Shutterstock

Hvordan beskytte barn og unge mot kroppspress i sosiale medier? Se video her.

Arendalsuka byr på foredrag og paneldebatter for deg som er interessert i det digitale livet til barn og unge og hvilke utfordringer de møter der.

Hvordan utsettes norske barn og unge for digital markedsføring? I hvilken grad blir barn og unge utsatt for kroppspress i sosiale medier? Er det lov å sende barn reklame for skjønnhetskirurgi? Dette er eksempler på temaer som blir behandlet i videoen nedenfor.

Arendalsuka er et arrangement med mange viktige foredrag og samtaler om samfunnsaktuelle temaer. Blant alle innslagene i 2019 finner du blant annet foredrag av Forbruksforskningsinstituttet SIFO, Medietilsynet og Forbrukertilsynet.  Etter deres innslag var det paneldebatt der flere deltok, blant annet barneombudet.

Foredragene og paneldebatten ble filmet og nå kan du se dem i denne Facebook-lenken. Har du ikke Facebook, kan du sjekke foredragsholdernes nettsider, ofte legges det ut videolenker der på et senere tidspunkt.

Også Statped deltok med flere innslag på Arendalsuka, for eksempel med dette temaet: «Mobiltelefon i skolen – nyttig verktøy eller distraksjon?» Statped skriver på sine nettsider at videoopptak av innslagene vil bli lagt ut på deres nettsider.

Hvor langt inn på elevenes mobiler strekker skolens ansvar seg? Hva med nettmobbingen som skjer etter skoletid? Disse spørsmålene arrangerte Telenor paneldebatt om, Telenor viste frem den nye versjonen av «Bruk hue»-kampanjen. Se videoopptak på Facebook her.

Flere tips til debatter og innslag som du kan se opptak av, finner du på nettsidene til Arendalsuka.