Foto: Barnevakten. Bildet viser boken Nettvett med Johannes.

Ny barnebok om nettvett

En ny bok om nettvett henvender seg direkte til barna og er skrevet av Johannes Slettedal som tidligere var programleder i NRK Supernytt. Boken er lettlest og inneholder mange gode poenger som barn bør få med seg.

Den nye boken «Nettvett med Johannes» inneholder mange tips og råd til barnas digitale liv. Layouten er barnevennlig med mange tegninger og bilder.

Pressebilde
Johannes Slettedal er forfatter av boken «Nettvett med Johannes». Foto: Pressefoto.

 

Boken tar for seg temaer som for eksempel aldersgrenser, passord, reklame, søvn og falske nyheter. Den viser også hvordan barna kan sjekke om de er blitt avhengige av spill eller telefon.

Barnevakten er en av kildene til boken.

Ideen til å skrive boken fikk Johannes Slettedal da han selv ble lurt av en falsk nyhet om at innbyggerne på en øy hadde bestemt seg for å kvitte seg med tiden. Han var ikke alene om å bli lurt, den falske nyheten spredde seg til mange land.

Slettedal satte seg ganske raskt ned og begynte å skrive på en bok om nettvett. Han har 40.000 følgere på Tiktok og fikk innspill fra følgerne om hva boken burde handle om. Resultatet ble denne boken om nettvett.

Han håper barna kan bli mer kritiske til hva de leser og gir derfor tips i boken om hvordan sjekke kilder.

Johannes Slettedal jobber som programleder i TV2 Skole som lager TV-innhold som brukes i skolen. Han forteller at han planlegger, som et privat initiativ, å reise rundt på skoler i høst med foredraget «Nettvett med Johannes» sammen med NRK Super-kollega Martin Aas.

Les også

Tips og råd hver uke: Ønsker du tips og nyheter om nettvett for barn tilsendt på e-post hver uke? Bli medlem av Barnevakten.

Lærere, her er undervisningsressurser om nettvett.