Cats – snodige katter

Cats

ANMELDELSE: Filmversjonen av Cats er merkelig. Veldig merkelig.

Det er vanskelig å si om denne filmen er spøk, alvor eller en eneste lang syretripp. Tenk katter med pels, hale og katteholde, men samtidig menneskets kropp og ansikt. Det må være noe av det særeste som er vist på film på mange år.

Handling

Historien i Cats er sentrert rundt katten Veronica, som blir forlatt i en grå sekk i en av Londons mørke gater. Hun oppdages av katteklanen «Jellicles», og sammen med dem møter hun en rekke artige karakterer. Kattene forbereder seg til «the Jellicle Ball», der en av dem skal bli kåret til vinner og få et nytt liv. Blant dem er den slemme Macavity, som vil ødelegge for alle andre for å vinne selv, samt den falne og utstøtte stjernen Grizabella.

Cats – snodige katter

Regi: Tom Hooper
Sjanger: Musikal
Skuespillere: Judi DenchI, dris Elba, Ian McKellen, James Corden, Mette Towley, Rebel Wilson, Taylor Swift, Ray Winstone, Jennifer Hudson m.fl.
Språk: Engelsk m/norsk tekst
Nasjonalitet: Storbritannia, USA
Spilletid: 1t 48min.
Produksjonsår: 2019

Vurdering

Det er bare en mulig konklusjon å komme til etter å ha sett denne filmen.

Cats passer ikke på film.

Hakeslepp og humoristisk vantro er reaksjonen når de første kattene dukker opp på skjermen. Blandingen av katt og menneske, skapt i en blanding av dataanimasjon og skuespill, er så feil som det er mulig å bli. Kattene er egentlig bare mennesker med pels, hale og kattehode, og det ser ubeskrivelig rart ut når de utfolder seg i dans og sang. Det er som om man blir tatt med på en syretripp av absurde proporsjoner.

Og når man først er blitt litt vant til de sære kattene, ja, da står plutselig sir Ian McKellen og slikker melk fra et fat.

Vi er veldig nysgjerrige på hva de mange store navnene som medvirker tenker om denne filmen.

Men sangene er jo flotte da.

Filmen kan kanskje bli en kultfilm med tid og stunder, på lignende måte som «The Rocky Horror Picture Show». For Cats er jo egentlig bare veldig morsom.

Egnethet

Cats har fått aldersgrense seks år. Det er noen litt skumle scener som skildrer alt trøbbelet Macavity skaper, og flere scener som foregår i mørke gater i London.

Medietilsynets begrunnelse av aldersgrensen:

Enkelte scener med mørke og nifse elementer gjør at denne filmen får 6-årsgrense.

Filmtrailer: 

Les mer om «Cats»:

Filmweb.no

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser