Alder (Film): 6

Kjæledyrenes hemmelige liv 2

Max og vennene hans opplever nye morsomme og spennende eventyr i denne underholdende animasjonsfilmen som passer for barn fra seks år.

Mysteriet Herr Link

En selvopptatt eventyrer møter det manglende mellomledd og drar til Himalaya i denne morsomme, men også litt barske animasjonsfilmen med et spennende budskap.

UglyDolls

Musikalsk animasjonsfilm med et fint budskap om selvbilde.

Timmy og monsterplaneten

Denne animasjonsfilmen når ikke opp til de beste filmene i sjangeren, men byr på grei underholdning for barn fra seks år.

Drømmeparken

Passe underholdende animasjonsfilm med et alvorlig tema passer fint for barn fra seks år.

Asterix: Trylledrikkens hemmelighet

Friskt og morsomt eventyr med Asterix og Obelix som passer fint for barn fra seks år, men dette er ikke de ukuelige gallerne på sitt aller beste

Kule kryp 2

Original og kul film om fire insekter fra Frankrike som havner på eventyr i Karibien. Dette er en sjarmerende og annerledes familiefilm som anbefales fra seks år.

Legofilmen 2

Legoheltene er tilbake i en ny helsprø komedie som har et fint budskap om fellesskap og verdien av å ha et åpent hjerte.

Rive-Rolf krasjer internett

Bli med Rive-Rolf og Vanilje på et spennende, hjertevarmt og morsomt eventyr som presenterer dilemmaene med nettbruk på en smart og engasjerende måte.

Pjusken – Et vintereventyr

Den vesle sandloen Pjusken må klare seg selv gjennom en kald islandsk vinter i dette koselige og spennende eventyret som passer for liten og stor.

Dragetreneren 3

Hikken og dragen Tannløs opplever nye eventyr i en forseggjort og underholdende film med et fint budskap.

Maya og hekseblomsten

Bli med på et magisk eventyr i denne sjarmerende og spennende tegnefilmen som anbefales fra seks år.

Julenissens datter

Denne danske barnefilmen har et originalt konsept med et flott budskap som passer for barn fra seks år, men likevel har ikke filmskaperne lykkes helt.

Småkrypenes magiske hage

Dette er en grei animasjonsfilm for barn fra seks år, men det som kunne blitt en fin og søt film for de aller yngste egner seg ikke for denne målgruppen på grunn av flere dramatiske scener.

Kristoffer Robin og Ole Brumm

I denne rørende familiefilmen må den voksne Kristoffer Robin ha hjelp av sine gamle venner i Hundremeterskogen for å finne tilbake til det viktige i livet.

De utrolige 2

De Utrolige kjemper for å gjøre superhelter lovlige igjen i denne fartsfylte og spennende animasjonsfilmen som anbefales fra seks år.

Sherlock Gnomes

De kjekke hagegnomene Gnomeo og Julie er tilbake i et nytt artig familieeventyr, og denne gangen løser de et mysterium sammen med mesterdetektiven Sherlock Gnomes.

Første mann

I forhistorisk tid må Døgg og stammen hans redde hjemmet sitt fra den slemme Lord Bhen. Hvordan? Ved å vinne en fotballkamp. Dette er en original film med mye humor og spenning, men den forblir også litt overfladisk.

Coco

Strålende animasjonsfilm som anbefales på det varmeste for alle fra seks år. Coco byr på en hjertevarmende og morsom historie med et rørende budskap om familiens verdi.

Det elleville nøttekuppet 2

I denne sprø animasjonsfilmen må ekornet Egon og vennene hans stoppe byens griske borgermester fra å rive den flotte parken deres. Dermed er det duket for et nytt nøttekupp som byr på flott underholdning for hele familien.

The Greatest Showman

Gjør deg klar til en feiende flott musikal som gir en frisk tolkning av livet til den amerikanske showmannen P. T. Barnum og hans sirkus med menneskelige «kuriositeter». Anbefales for barn fra seks år, og ikke minst for ungdom og voksne.

Paddington 2

Den sjarmerende bjørnen Paddington er tilbake i en herlig familiefilm som byr på frisk humor, spenning og mye varme. Anbefales for hele familien.

Daddy’s Home 2

Det blir enda flere pappaer og mye kaos i denne komedien, som er litt koselig, litt morsom, litt drøy og byr på helt greit underholdning. Aldersgrensen er seks år, men vi synes filmen passer best fra tolv år.

Stjernen

I denne filmen kan barna se juleevangeliet fra dyrenes side, i en lettbeint film som passer for hele familien.

My Little Pony: The Movie

Prinsesse Twilight og ponnyvennene hennes må redde Equestria fra den slemme Stormkongen i denne filmatiseringen av My Little Pony-universet. Filmen har et flott budskap om vennskap, men fremstår mest som en lang og lite forseggjort tv-episode.

Lego Ninjago-filmen

Etter noen underholdende filmer fra Lego-universet rakner det litt i Lego Ninjago, som nærmest fremstår som en hundre minutter lang reklamefilm for dyre legofigurer. Men for barn er det forsåvidt grei underholdning, og et brukbart budskap serveres også.

Emojifilmen

Skjermhverdagen bringes til live i denne komedien om emojien Anton som havner på eventyr i mobilens moderne univers. Filmen har humor, varme og et godt budskap, og byr på fin underholdning for hele familien. Men noen toppfilm er det ikke.

Logan Lucky

Denne komedien om et brødrepar som bestemmer seg for å gjøre et heftig kupp kunne kanskje vært litt sprøere, men byr likevel på fin underholdning for et ungt publikum.

Milo – Månens vokter

En ambisiøs film som tar for seg verdens store spørsmål om det onde og det gode. Gir både barn og voksne noe å tenke på, samtidig som den er spennende. En rekke skumle scener, men tydelig i et fiktivt univers.

Lærer frosk

Nederlandsk familiefilm med humor og fantasi. Norsk tale. Passer fra seks år.

Richard Storken

Morsom og spennende animasjonsfilm med et godt budskap som anbefales for hele familien.

Your Name

Vakker og engasjerende japansk tegnefilm med spennende tematikk som anbefales fra ni år.

The Boss Baby

The Boss Baby er en helsprø historie om syv år gamle Tim som får en ny lillebror - iført dress og stresskoffert. Filmen har en spennende tematikk som kan hjelpe barn med å bearbeide følelser knyttet til søskenkjærlighet og foreldres oppmerksomhet.

Oskars Amerika

Oskars drøm om Amerika er en lun og koselig film, men som helhet fremstår historien som urealistisk og uten et tydelig budskap for en ung målgruppe.

Eventyr i Arktis

Dette er en strålende tegnefilm om den tøffe jenten Sasha, som legger ut på ekspedisjon mot Nordpolen for å redde bestefaren og familiens ære. Anbefales varmt fra seks år.

Lego Batman-filmen

Det blir heseblesende action og mye sarkasme når Batman i legoversjon må redde Gotham fra en myriade av superslemminger. Filmen kan trygt ses av barn fra seksårsalderen, men vi tror den passer best for barn fra ni år.

Vaiana

Flott underholdning og et godt budskap om identitet gjør dette til et ypperlig filmvalg for hele familien.

Børning 2

Oppfølgeren til Børning tar oss med på actionfylt bilrace. Mye er bra og morsomt, men de fleste karakterene er mest opptatt av seg selv og sine lidenskaper. Det gjør filmen grunn og lite betydningsfull.

Little gangster

11-åringen Rick Boskamp er flau over den tafatte pappaen sin. En dag blir han inspirert til å gjøre noe med problemet og sprer rykter om at faren er en mafiaboss. Filmen tar opp viktige tema som å høre til i et fellesskap og mobbernes makt over andre.

Storkene

Dette er morsom underholdning for barn, men hva i all verden vil egentlig denne filmen fortelle?

Gilberts grusomme hevn

Gilberts møte med den nye nabojenten og hans sprø tante Doris er en morsom og underholdende film med et fint budskap som anbefales fra seks år.

Oppdrag Dory

Gjensynet med Dory og Nemo er blitt en spennende og morsom film som anbefales for hele familien. Likevel er ikke dette den store klassikeren vi hadde håpet på.

Angry Birds Filmen

Filmatiseringen av det ikoniske mobilspillet Angry Birds skuffer dessverre stort. Filmen byr på grei underholdning, men historien og budskapet er svakt.

Marnie – min hemmelige venninne

Med stor hjertevarme og strålende fortellerkunst gir Studio Ghibili oss en historie om å finne seg selv og sin plass i verden. Filmen anbefales på det varmeste for alle fra seks år.

Kung Fu Panda 3

Mye artig tull og tøys, men mindre substans når pandahelten Po er tilbake i et nytt eventyr.

Zootropolis

Dette er en svært underholdende film med et ambisiøst og viktig budskap. For barn rundt aldersgrensen på seks år kan filmen være litt skummel.