Hellbound

TV-SERIE: Sørkoreansk drama, 2021, frarådes mindreårige

ANMELDELSE: Vellaget, men svært brutal serie på Netflix frarådes mindreårige.

Denne anmeldelsen baserer seg på de tre første episodene i serien. Denne serien gikk raskt inn på topplistene til Netflix etter lanseringen 19. november 2021.

Utenomjordiske vesener river syndere til helvete i denne koreanske grøsserserien som ikke egner seg for noen under 18 år.

Handling

I en alternativ virkelighet eksisterer overnaturlige monstre som kommer med profetier til mennesker som har utført synder. De gir tidspunktet for deres død, og seinere, på dette tidspunktet, kommer tre monstre og river kroppen deres i filler – og sender dem til helvete.

Samtidig har det vokst frem en fanatisk religiøs organisasjon som dyrker monstrenes utførelse av det de kaller guddommelig rettferdighet.

I de tre første episodene må etterforsker Jin Kyunghun og advokaten Min Hyejin forholde seg en ekstremt farlig situasjon som gradvis vokser ut av kontroll, samtidig som førstnevntes datter blander seg inn i den religiøse gruppen.

I de tre siste episodene hopper handlingen noen år frem i tid, og serien følger Bae Youngjae, som opplever at hans nyfødte barn allerede er dømt til å bli hentet til helvete.

Vurdering

Hellbound har fått gode anmeldelser fra kritikere rundt omkring i verden. Det er en vellaget serie, med interessant tematikk rundt menneskets syndige natur, dødelighet, rettferdighet og straff. Serien viser hvordan religiøs fanatisme kan spore av til det ekstreme, og den menneskelige galskapen som fremstilles har en interessant grad av troverdighet.

I tillegg viser serien galskapen i moderne medier, og spesielt interessant er det i forhold til sosiale medier, der rykter, spekuleringer og ondskapsfull spredning av personlig informasjon ligger til grunn for hets og forfølgelse.

Hellbound er altså en kvalitetsserie, laget av en anerkjent koreansk regissør, som tar opp viktige, aktuelle og spennende tema, men den egner seg overhodet ikke for barn og unge.

Hellbound

Regi: Sang-ho Yeon
Sjanger: Grøsser, Action
Skuespillere: Yoo Ah-in, Jeong Min Park, Aria Song, Ik-joon Yang m.fl.
Språk: Koreansk m/norsk tekst
Nasjonalitet Sør-Korea
Produksjonsår: 2021

Egnethet

Hellbound er en mørk og dyster serie, og i lange sekvenser er det et forholdsvis rolig drama med fokus på karakterene. Men helt i starten av første episode, og med jevne mellomrom, vises det voldelige scener der det ikke spares på blodige effekter.

Når monstrene kommer river de kroppen til synderen i filler, og det vises sterke og urovekkende scener med blod som spruter og nådeløs lemlestelse. En annen scene viser realistisk og brutal vold der en mann slås med jernstang. En gammel dame slås brutalt i hel med jernstenger og køller. I tillegg vises det forbrente lik ved flere anledninger.

I de tre første episodene er det ikke mange slike scener, men de er altså veldig voldsomme når de kommer.

Serien er gitt anbefalt aldersgrense 18 år på Netflix, og den bør overholdes.

Filmtrailer:

NB! Serien har 18 års anbefalt aldersgrense. Traileren viser dramatiske scener. De mest voldelige scenene er ikke med.

Hvordan vurderer Barnevakten filmer?

Les våre kriterer for filmanmeldelser