Terningkast: 4

Tårnet

Vellaget norsk animasjonsfilm som forteller en viktig historie om de palestinske familiene som måtte forlate hjemmene sine i 1948.

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser

Salmander Fisle er tilbake i et nytt actionfylt eventyr fra magiens verden, der vi møter flere av de kjente karakterene fra Harry Potter-universet. Filmen er svært dramatisk, og anbefales ikke for barn under tolv år.

Grinchen

Den gretne Grinchen gjør sitt beste for å ødelegge julen i en ny animasjonsfilm basert på den kjente barneboken av Dr. Seuss. Filmen er tillatt for alle, og byr på et fint budskap for hele familien.

KuToppen

Fin norsk animasjonsfilm med et godt budskap til de yngste, basert på gården med samme navn i Dyreparken i Kristiansand.

Vitello trenger en far

Den litt rampete syvåringen Vitello finner på mye moro med vennene sine, men han savner å ha en far i hverdagen. Dette er en litt røff og ærlig barnefilm om en gutt som trenger en farsfigur.

Smallfoot

Yetien Migo oppdager at verden er større enn han tror i en morsom animasjonsfilm med et spennende budskap. Anbefales for hele familien.

Kristoffer Robin og Ole Brumm

I denne rørende familiefilmen må den voksne Kristoffer Robin ha hjelp av sine gamle venner i Hundremeterskogen for å finne tilbake til det viktige i livet.

Månelyst i Flåklypa

Solan, Ludvig og Reodor Felgen vil reise til månen i denne koselige familiefilmen, men historien er litt enkel.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Spektakulær action og vanvittige kjøttetende dinosaurer dominerer lerretet i dette underholdende actioneventyret. Mange av angrepene er svært dramatiske, og av den grunn anbefaler vi å overholde aldersgrensen på tolv år.

Solo: A Star Wars Story

Han Solo får ikke forhistorien han fortjener i den svakeste av de nye Star Wars-filmene. Men action er det nok av.

I Feel Pretty

Når Renee slår hodet endrer selvbildet seg fra spakt til spektakulært, og vi får en historie om at hvordan vi ser på oss selv kan være litt av nøkkelen til et godt liv. Men det er litt synd at en film om utseendepress ikke utfordrer skjønnhetsidealene i større grad.

Isle of Dogs

Dette er en forseggjort animasjonsfilm laget av regissør Wes Anderson, som er kjent for sin særegne stil. For dem som liker humoren og tonen i filmen er dette en flott filmstund, men om det ikke faller i smak kan det hele oppleves sært. Filmen passer best for ungdom og voksne, men kan ses av barn ned til ni år.

Sherlock Gnomes

De kjekke hagegnomene Gnomeo og Julie er tilbake i et nytt artig familieeventyr, og denne gangen løser de et mysterium sammen med mesterdetektiven Sherlock Gnomes.

Operasjon Mørkemann

Detektivbyrå nr. 2 må løse et spennende mysterium i en vellaget film som passer fint for barn fra ni år.

Tomb Raider

Dette actionfylte eventyret tar deg med på gatejakt i London, adrenalinfylt flukt fra lommetyver i Hong Kong og skytedrama i jungelen. Hvis du liker Indiana Jones, National Treasure og Unchartded er denne filmen midt i blinken for deg.

Første mann

I forhistorisk tid må Døgg og stammen hans redde hjemmet sitt fra den slemme Lord Bhen. Hvordan? Ved å vinne en fotballkamp. Dette er en original film med mye humor og spenning, men den forblir også litt overfladisk.

Maze Runner: Dødskuren

I finalen av Maze Runner-serien får vi se den avsluttende kampen mellom opprørerne og lederne i OND. Dette er en skummel film for å være tolvårsgrense, og vi råder foreldre til å vurdere om filmen egner seg for barn rundt aldersgrensen.

Det elleville nøttekuppet 2

I denne sprø animasjonsfilmen må ekornet Egon og vennene hans stoppe byens griske borgermester fra å rive den flotte parken deres. Dermed er det duket for et nytt nøttekupp som byr på flott underholdning for hele familien.

Jul i Mummidalen

Mummifamilien feirer jul i denne koselige barnefilmen som passer fint for de yngste. Og budskapet har en vri som gir et litt annet perspektiv på julefeiringen.

Stjernen

I denne filmen kan barna se juleevangeliet fra dyrenes side, i en lettbeint film som passer for hele familien.

Ekspedisjon Knerten

Knerten er tilbake med en ny flink ung skuespiller i hovedrollen, men filmen skuffer litt med en syltynn historie.

Katteprinsen

Dette er en absurd og artig tegnefilm om skolejenten Haru som bortføres til Kattekongeriket. Filmen passer for hele familien, men aller best for barn i skolealder.

Rom 213

Er det et spøkelse på sommerleiren? Elvira, Meja og Bea opplever skumle ting i denne prisbelønnede skrekkfilmen som har ungdom fra tolv år som målgruppe.

Thor: Ragnarok

Thor er tilbake i et friskt eventyr med mye humor og morsomme vrier på historien. Dette er en velprodusert og underholdende superheltfilm som vi anbefaler for ungdom.

Skyggenes dal

Historien om seks år gamle Aslak er en rolig og stemningsfull film med trist stemning og alvorlig tematikk. Filmen har ni års aldersgrense, men den passer best for eldre ungdom og voksne.

Emojifilmen

Skjermhverdagen bringes til live i denne komedien om emojien Anton som havner på eventyr i mobilens moderne univers. Filmen har humor, varme og et godt budskap, og byr på fin underholdning for hele familien. Men noen toppfilm er det ikke.

Logan Lucky

Denne komedien om et brødrepar som bestemmer seg for å gjøre et heftig kupp kunne kanskje vært litt sprøere, men byr likevel på fin underholdning for et ungt publikum.

King Arthur: Legend of the Sword

Dette actioneventyret er en visuell fryd som anbefales for ungdom. Likevel er handlingen noe formelpreget, så det blir ikke helt toppkarakter. Filmen har flere truende scener, og kan være i skumleste laget for noen barn rundt aldersgrensen på tolv år.

Richard Storken

Morsom og spennende animasjonsfilm med et godt budskap som anbefales for hele familien.

The Boss Baby

The Boss Baby er en helsprø historie om syv år gamle Tim som får en ny lillebror - iført dress og stresskoffert. Filmen har en spennende tematikk som kan hjelpe barn med å bearbeide følelser knyttet til søskenkjærlighet og foreldres oppmerksomhet.

Ghost in the Shell

Det har vært store forventninger til «Ghost in the Shell», men selv om filmen presenterer et visuelt imponerende univers og spennende tematikk, må vi nok si at den skuffer litt.

Skjønnheten og udyret

Dette er en kvalitetsproduksjon fra Disney som forteller det klassiske eventyret i en ny og dramatisk versjon. Samtidig er ikke dette den beste filmen i rekken av live-action nyinnspillinger av Disneyklassikere.

Karsten og Petra – ut på tur

Karsten og Petra er tilbake i en ny fin film for de yngste. Denne gangen er det kjærlighet og fjellvettregler de to sjarmtrollene er opptatt av.

Kong: Skull Island

Storslått actioneventyr med massive kampscener og imponerende effekter. Underholdningsverdien er høy, men noe meningsfullt budskap er det lite av.

Trio – Jakten på Olavsskrinet

Filmen om Trio-gjengen er blitt et spennende eventyr som passer for barn fra ni år, men fremstår mest som en påkostet tv-episode.

Lego Batman-filmen

Det blir heseblesende action og mye sarkasme når Batman i legoversjon må redde Gotham fra en myriade av superslemminger. Filmen kan trygt ses av barn fra seksårsalderen, men vi tror den passer best for barn fra ni år.

Den magiske juleesken

Åtte år gamle Julius må redde julen i denne danske animasjonsfilmen som passer fint for barn fra seksårsalderen.

Sovende soldater

Dette er en lavmælt og kritikerrost film fra Thailand der en hverdag med drømmer, ånder og minner flettes inn i hverandre. Dette er et vakkert drama som egner seg fint til undervisning, men mange unge vil nok oppleve filmen som langtekkelig og lite håndgripelig.

Doctor Strange

Den egosentriske legen Dr. Strange får et nytt liv som magisk superhelt etter en tragisk ulykke. Denne nye filmen fra Marvel-universet er velprodusert og tilbyr god underholdning, men samtidig følger historien et velkjent og lite originalt spor.

Deepwater Horizon

Vellaget thriller om menneskene som jobbet på oljeriggen Deepwater Horizon da katastrofen inntraff. Dette er en spennende og interessant film for ungdom.

Trolls

Sjarmerende og musikalsk animasjonsfilm er barnevennlig og underholdende, og har et fint budskap for barn. Samtidig er det mange klisjeer og lettvinte løsninger, så noen klassiker er det ikke.

Børning 2

Oppfølgeren til Børning tar oss med på actionfylt bilrace. Mye er bra og morsomt, men de fleste karakterene er mest opptatt av seg selv og sine lidenskaper. Det gjør filmen grunn og lite betydningsfull.