Terningkast: 4

Hunder, barn og Kraków

ANMELDELSE: Sjarmerende og morsom romantisk komedie om Magda, som er redd hunder og får livet snudd på hodet når hun drar til Kraków og møter Krzysztof, sønnen Karol og hunden Trombone.

Jurassic World: Dominion

ANMELDELSE: Heseblesende avslutning av Jurassic World-trilogien byr på heftig action, enda heftigere dinosaurer og et gjensyn med heltene fra den aller første filmen. Dette er et underholdende actioneventyr for barn fra tolv år.

Verdens beste bursdag

ANMELDELSE: Bursdagen til Kalle blir overhodet ikke som han hadde tenkt seg i denne morsomme og litt spennende filmen for de yngste.

Obi-Wan Kenobi

ANMELDELSE: Unge og gamle Star Wars-fans kan glede seg over et actionfylt og spennende eventyr om den aldrende Obi-Wan Kenobi, som vil gjøre opp for sitt største nederlag.

Rutete Ninja 2

ANMELDELSE: Hevneren Rutete Ninja er tilbake i en ny animasjonsfilm med svært drøy og grov humor. For dem som likte den første filmen kan dette bli et hyggelig og morsomt gjensyn, men merk at dette ikke er en film for barn under aldersgrensen på tolv år.

Eiffel

ANMELDELSE: Storslagent drama om konstruksjonen av Eiffeltårnet og Gustave Eiffels kjærlighet til livsverket og kvinnen i hans liv.

Den uvanlige familien Willoughby

ANMELDELSE: Sprø og annerledes animasjonsfilm med et tydelig budskap om familie og tilhørighet. Her er det mye absurd humor og god underholdning, men det blir kanskje litt for uvanlig til tider.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

ANMELDELSE: Doctor Strange lever opp til navnet sitt i denne fantasifulle effektfesten av en superheltfilm, der heltene må kjempe mot merkelige monstre i snodige og farlige parallelle universer. Aldersgrensen er tolv år på grunn av mange intense og skumle scener.

Forever Rich

ANMELDELSE: Upolert og rått drama om en umoden rapstjerne som mister kontrollen over livet når han ydmykes i sosiale medier. På grunn av sterke scener anbefaler vi filmen for eldre ungdom.

Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter

ANMELDELSE: Salmander Fisle og Albus Humlesnurr må redde verden fra en krig mellom gomper og onde trollmenn i dette actionfylte og dramatiske eventyret som passer for barn fra tolv år.

Sonic The Hedgehog 2

ANMELDELSE: Actionfylt og helsprøtt eventyr der Sonic og hans nye og gamle venner på nytt må kjempe mot den klin gale Dr. Robotnik. Filmen passer fint for barn fra niårsalderen.

Halo

ANMELDELSE: Vellaget serie basert på det populære videospillet lanserer et spennende univers i de første episodene, men klarer ikke helt å holde på spenningen utover i serien. Merk at serien har noen sterke voldsskildringer og anbefales av den grunn for eldre ungdom.

Hopper – Jakten på mørkets hamster

ANMELDELSE: Den unge kyllingharen Hopper opplever et morsomt eventyr og finner seg selv i denne animasjonsfilmen som passer fint for barn fra skolealder, men merk at det er en del dramatiske scener.

The Adam Project

ANMELDELSE: Friskt tidsreiseeventyr med mye action og følelsesladd tema passer fint for tenåringer.

Mummipappas eventyr

ANMELDELSE: Mummipappa forteller om sin ungdoms eskapader i denne fine barnefilmen med stilig animasjon. Anbefales for de yngste barna.

Uncharted

ANMELDELSE: Nathan Drake fra den kjente spillserien Uncharted er på jakt etter Magellans gullskatt i et spennende, men endimensjonalt actioneventyr som passer for ungdom.

Syng 2

ANMELDELSE: Flotte sanger, mye humor og litt spenning er ingrediensene i denne morsomme animasjonsfilmen som passer for alle fra seks år.

Frøyas eventyr

ANMELDELSE: Foreldreløse Frøya må gi seg ut for å være prinsesse og redde Tåkeborg i denne morsomme og spennende animasjonsfilmen med et fint budskap som anbefales fra seks år.

The Book of Boba Fett

ANMELDELSE: Følg historien om Boba Fett, en av de mest populære karakterene i Star Wars-universet, i denne serien på Disney+ som byr på et actionfylt eventyr med en interessant hovedperson. Passer for ungdom fra tolv år.

Gutten som ble julenissen

ANMELDELSE: Sjarmerende og eventyrlig historie om hvordan julenissen ble til er perfekt for å komme i julestemning.

Jungle Cruise

ANMELDELSE: Morsomt jungeleventyr med et fint budskap for barn fra tolv år.

Hellbound

ANMELDELSE: Vellaget, men svært brutal serie på Netflix frarådes mindreårige.

Ekkliene – Velkommen til Søppeldynga

ANMELDELSE: Passe skrullete og gøy animasjonsfilm som passer fint for barna, og som også har et fint budskap om resirkulering, inkludering og å engasjere seg for andre.

Eternals

ANMELDELSE: De utenomjordiske superheltene The Eternals må redde jorden fra en enorm trussel i en superheltfilm med interessant tematikk.

Diva of Finland

ANMELDELSE: Lunt og sjarmerende drama om å finne seg selv i en turbulent ungdomstid. Anbefales for ungdom.

Black Widow

ANMELDELSE: Vellaget og underholdende actioneventyr, men tilfører lite nytt til superheltsjangeren.

Familien Addams 2

ANMELDELSE: Den sprø og nifse familien Addams drar på ferie og gjenfinner familiekjærligheten i en ny morsom og passe skummel animasjonsfilm som passer fint for barn fra seks år.

Nordsjøen

ANMELDELSE: Storslått og imponerende katastrofefilm som oppleves realistisk og rystende, spenningsnivået er høyt og skuespillerne gjør en strålende innsats. Men til å være en så stort anlagt katastrofefilm, blir perspektivet i historien litt snevert. Anbefales fra tolv år.

Boss Baby: Familiebedriften

ANMELDELSE: Ny generasjon. Ny baby. Ny boss. Et sprøtt eventyr venter når kjernefamilien er i fare for en ny generasjon babyer. Dette er en morsom og underholdende film med et fint budskap som passer for hele familien.

Gagarine

ANMELDELSE: Den 16 år gamle Youri får det ikke lett når den nedslitte bygningen han bor i skal rives. Dette franske dramaet er en fin fortelling om kosmonautiske drømmer, sosiale klasseskiller og en skjellsettende opplevelse i en vanskelig ungdomstid.

Dune

ANMELDELSE: Det legges opp til en episk saga i denne stilsikre og vellagede storfilmen, men vi synes ikke dramaet er veldig engasjerende. Aldersgrensen er tolv år, og vær oppmerksom på at stemningen er dyster og at filmen inneholder en rekke volds- og drapsskildringer.

Free Guy

ANMELDELSE: Actionfylt og morsom komedie med et originalt konsept rundt dagens spillkultur, men også med scener som er på grensen til fjollete. Filmen inneholder en del skytespillbasert vold og aldersgrensen er tolv år.

Croods – En ny tid

ANMELDELSE: Familien Croods drar på jakt etter et nytt hjem i en sprø og fargerik film som byr på mye fart og moro for barn fra seks år.

Bortebane

ANMELDELSE: Denne dokumentaren gir et fint innblikk i vennskap, opp- og nedturer, litt flørting og mye mer under Norway Cup. Men filmen lykkes ikke helt med å gå i dybden på de mange spennende temaene som tas opp.

Ainbo – Amazonas vokter

ANMELDELSE: Spennende eventyr om Ainbo som må redde hjemmet sitt og regnskogen hun bor i fra djevelsk og grådig utnyttelse. Filmen har seks års aldersgrense, men det skjer noen ganske skumle ting på slutten som kan være litt skremmende for noen seks- og syvåringer.

Roald Dahls Heksene

ANMELDELSE: Den nye filmversjonen av Roald Dahls bok Heksene byr på mye mye humor, enda mer skrekk og en gruppe med djevelske hekser som hater barn!

Yakari på nye eventyr

ANMELDELSE: Bli med gutten Yakari på et morsomt eventyr på prærien i en film som passer flott for barna.

Flumlene

ANMELDELSE: Sprø animasjonsfilm med mye humor og artig underholdning – men også en del svakheter.

Frynse på ville veier!

ANMELDELSE: Når dukken til Randi blir levende, opplever de mye moro og spennende sammen. Dette er en fin estisk tegnefilm som anbefales for de yngste barna.

Apestjernen

ANMELDELSE: Apestjernen er en morsom, lun og fin film med et godt budskap for de yngste, men det er også noen deler av filmen vi stusser litt på.

Bien Maja og det gylne egget

ANMELDELSE: Bestevennene Maja og Willy drar ut på et spennende eventyr for å få en søt maurprinsesse-baby trygt frem til tuen hun skal bli dronning i. Dette er en morsom og fin film for de yngste.

Wonder Woman 1984

ANMELDELSE: Spennende og engasjerende superheltfilm der Wonder Woman må redde verden fra kaos og ødeleggelse i fargerike 1984. Anbefales for superheltfans fra tolv år.

I krig med bestefar

ANMELDELSE: Peter og bestefar Ed havner i en sprø krig om det beste soverommet i en komedie som er helt topp for unge seere. Gjør deg klar for vill slapstick-humor og et fint budskap om familieforhold.

Mulan

ANMELDELSE: Storslått action, spenning og gode budskap om lojalitet, familie og ikke minst kjønnsroller er hovedingrediensene i den nye versjonen av historien om Mulan.

Operasjon Nordpolen – Svippen på eventyr

ANMELDELSE: Er du klar for et friskt og kaldt Arktisk eventyr med polarreven Svippen og vennene hans? Dette er en underholdende film med et godt budskap som anbefales for barn fra seks år.

Julenissens datter 2

ANMELDELSE: Spennende juleeventyr med fint budskap som passer for barn fra seks år.