37 millioner Fortnite-spillere skal ha tilbake penger

Både barn og voksne spillere ble villedet av Fortnite til å betale for noe de ikke ønsket. Amerikanske forbrukermyndigheter har startet tilbakebetalingen til dem som ble rammet.

Manipulerende design

Forbrukermyndighetene i USA bestemte i mars 2023 at Fortnite (Epic Games) må betale en bot på 245 millioner dollar, eller omkring 5,5 millarder kroner.

Det populære spillet var skrudd sammen med manipulerende design som gjorde at spillerne betalte for funksjoner de ikke ønsket.

Nå starter tilbakebetalingen

Nå har tydeligvis pengene blitt overført fra Fortnite til forbrukermyndighetene (FTC), for FTC har begynt å varsle 37 millioner Fortnite-spillere via e-post om at de har krav på å få tilbake penger. Boten som Fortnite har betalt til FTC skal brukes til å gi Fortnite-spillerne tilbake hva de tapte, det er FTC som står for utbetalingene.

I pressemeldingen fra forbrukermyndighetene står det:

«The FTC has begun the process of notifying more than 37 million people by email that they may be eligible for compensation, a process that will take one month to complete. Consumers will have until January 17, 2024 to submit a claim.»

Du må være amerikaner for å benytte deg av hjelp fra FTC. I tilfelle går du til denne nettsiden.

Men hvem vet, kanskje kan du som norsk forsøke lykken og sende en e-post med pengekrav rett til Fortnite? Du kan eventuelt vise til vedtaket fra FTC som bevis på at mange kunder er blitt villedet.

Også barn ble villedet

FTC skriver: «The company also made it easy for children to rack up charges without parental consent and locked the accounts of consumers who disputed unauthorized charges with their credit card companies.»