Hvordan beskytte barna mot digital mobbing?

WEBINAR: Trygge voksne kan både forebygge nettmobbing og hjelpe barna med å håndtere vanskelige situasjoner på nett. Mobbeombud Mari-Kristine Morberg og Barnevakten deler råd og erfaringer. Webinaret varer en time. Påmelding.

Påmelding webinar 11. november: Hvordan beskytte barna mot digital mobbing?

Over 26.000 barn opplever mobbing ifølge Elevundersøkelsen. En del av disse barna mobbes også digitalt. Medietilsynets undersøkelser viser i tillegg at mange opplever stygge kommentarer, ugrei bildedeling, utestenging og andre typer utfordringer på nett.

Hvordan kan foreldre, lærere og andre voksne bidra til at færre utsettes for slike hendelser? Og hvordan håndterer man nettmobbing som forelder eller lærer? Mobbeombud i Vestland Mari-Kristine Morberg og Barnevakten deler råd og erfaringer.

Webinar for foreldre, lærere og andre som jobber med barn

  • Hvordan forebygge mobbing på nett?
  • Hvordan håndtere en mobbesituasjon når den har oppstått?
  • Barn og unges rettigheter.
  • Hvordan skape trygge digitale arenaer for barna.
  • Still spørsmål og få svar.

Påmelding

Webinaret varer en times tid.

Pris:

  • Gratis for alle
Foto: Vestland fylkeskommune/Atle Kold Hansen

Mari-Kristine Morberg jobber som mobbeombud i Vestland. Hun veileder foreldre og barn og unge som er berørt av mobbing og utenforskap. I tillegg har hun holdt flere kurs og workshops for både elever og ansatte på skoler. Mari-Kristine vil dele erfaringer og kunnskap, og vil svare på spørsmål og innspill fra foreldre og lærere i webinaret.

Når du har meldt deg på, får du tilsendt e-post med din billett og informasjon om hvordan du logger deg på etter bestilling, samt dagen før arrangementet.

Vi møtes på Zoom. Du kan logge deg inn i nettleseren eller laste ned Zoom-appen som gir noe bedre opplevelse. Som deltager er du ikke synlig for de andre deltagerne. Du har mulighet til å stille spørsmål underveis i kommentarfeltet.

Du kan melde deg inn i Barnevakten her, (299-399 kr pr år).  Som medlem får du fremtidige webinarer fra Barnevakten gratis i tillegg til nyhetsbrev og magasin.

Opptak av webinaret blir tilgjengelig for alle påmeldte i tre døgn etter arrangement.