Hvordan gjøre Viaplay mer barnevennlig

På Viaplay kan man opprette egne profiler for barna med innhold som er tilpasset deres alder. Dette forhindrer ikke barna fra å bytte til andre kontoer på enheten.

Strømmetjenesten Viaplay satser tungt mot barn, og har rettigheter til en rekke av barnas tv- og filmfavoritter. Av den grunn vil det nok være populært å ha et Viaplay-abonnement i familien.

Mens Netflix er mer internasjonalt, leverer Viaplay til de skandinaviske landene, Finland, Russland og noen land i Øst-Europa. Viaplay har et imponerende tilbud av tv-serier, film og sport, og var tidligere ute enn Netflix med å tilby muligheter for å laste ned noe av innholdet til offline-bruk.

Dilemmaet ved strømmetjenester

En velkjent problematikk knyttet til strømmetjenester er at de tilbyr et bredt spekter av innhold – alt fra uskyldige filmer for barna, til voldsomme skrekkfilmer som bare egner seg for voksne. Dermed kan barn i utgangspunktet enkelt få tilgang til innhold som ikke egner seg for deres aldersgruppe.

De store strømmetjenestene tar dette på alvor, og det gjelder også Viaplay. Under gir vi deg en kort innføring i hvordan du enkelt kan gjøre Viaplay mer barnevennlig. Merk at fremgangsmåten beskrevet under vil ikke låse eller forhindre barna fra å gå inn på profilene til de voksne.

Vi anbefaler derfor at man snakker med barna om at de skal bruke sine egne profiler for å se på innhold, og hvorfor de ikke skal bruke foreldrenes profiler som kan gi tilgang til innhold som kan være skremmende, voldelig, eller ubehagelig for barn å  se på.

Gi barna egne barneprofiler:

  • Logg inn på Viaplay i nettleser eller i appen
  • Lag en en egen bruker til barnet ditt (legg til profil)
  • Gå inn på profilsiden/profilinnstillinger
  • Trykk på blyant-ikonet ved kontonavnet til barnet ditt
  • Her kan du velge barn for at kun innhold for barn skal dukke opp inne på brukerkontoen
  • Du kan også velge sett aldersgrense 15 år for å skjule innhold med 15-årsgrense
  • I tillegg finnes det en egen pause-innstilling som pauser filmer og serier etter to timers spilletid

Mulighet for å leie og kjøpe filmer

Viaplay tilbyr også muligheten for å leie eller kjøpe de aller nyeste titlene mot betaling. Man kan sette opp passordmur for kjøp av slike filmer.

I nettleser: gå til kontooversikt. I undermenyen kjøpelås, velg krev kode for leie og kjøp

I app: trykk på profil i nederste hjørne i appen. Velg konto og kjøpelås

Snakk med barna

Uavhengig av hvordan man velger å bruke Viaplay, og hvilke regler man innfører i familien, er det lurt å ha en god dialog med barna om hvordan og hvor lenge det er greit å bruke tjenesten.

Viaplay er en tjeneste som vi i Barnevakten kan anbefale, og med fornuftig bruk er det en tjeneste som tilbyr stor frihet, mangfold og et stort utvalg film og tv-underholdning.

Les mer om tjenesten på viaplay.no

(Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 2. februar 2017 og er blitt oppdatert senere)