HyperX Cloud Stinger Core: Trådløst headsett

Hodetelefoner/gaming-headsett.

ANMELDELSE: Nytt headsett fra HyperX er svært brukervennlig og med et design som passer til nye PlayStation 5. Enheten har trådløs tilkobling og mikrofon til spillchat.

HyperX har markert seg godt innen gamingverden ved å tilby headsett, tastatur, gamingmus og annet av maskinvare til spillentusiaster.

Da treffer også lanseringen av et hvitt headsett og et design som sammenfaller med den nye PlayStation-konsollen som er rett rundt hjørnet.

HyperX Cloud Stinger Core: Trådløst headsett

Kategori: Hodetelefoner/Gaming-headsett
Utvikler: HyperX

Cloud Stinger Core byr blant annet på trådløs overføring av lyd og tale – til en prislapp som er ganske så snill mot lommeboka.

Vi har skrevet om noen headsett fra HyperX allerede. Cloud Flight S leverte rett og slett imponerende god lyd! Her snakker vi om kvalitet i alle ledd. Like bak hadde vi også «lillebroren Cloud Alpha S, som også ga god lyd – men der tilkoblingen er via ledning og ikke trådløs signal.

Cloud Stinger Core har først og fremst en rimeligere prislapp. Akkurat det gjør headsettet mer omgjengelig for barn, da det ikke alltid er ønskelig for foreldre å tømme bankkortet på jakt etter øreklokker.

Ikke minst med tanke på at prisen for erstatning ikke blir så høy dersom disse blir slitt eller mistes.

Lyden går fra spillkonsoll/datamaskin til headsett via en liten USB-brikke. Tilkoblingen er øyeblikkelig, og så snart headsettet skrus på og USB-brikken er inni spillmaskinen, installeres drivere automatisk og det meste fungerer med en gang.

Signalet går via båndet 2,4 GHz – for de som er interessert i sånt. Takket være USB-brikken er man sikret overføring av lyd i så høy kvalitet som mulig og uten forsinkelse – noe som ikke er like selvsagt med blåtann for eksempel.

At tilkoblingen er så intuitiv og grei gjør dette til et uproblematisk produkt til barn og unge. Det er bare å åpne pakken, plugge inn USB-brikken og sette igang. Cloud Stinger Core er definitivt et av de mer brukervennlige produktene på markedet når det gjelder headsett.

Vedrørende batteritid loves vi opptil 17 timer med spill, musikk og tale. Til sammenligning har Cloud Flight S 30 timer, men så snakker vi også om en prisforskjell akkurat her. 17 timer er helt greit, men det kan være fint å ha gode rutiner for lading etter jevn bruk. Sammenlignet med en del andre merker av trådløse headsett, faller ikke timetallet dårlig ut.

Ellers er det positivt at det er USB-C som brukes som ladekabel og ikke mikro-USB. Ledning følger med, men ikke overgang til støpsel. Så da må eventuelt denne lades via en USB-port på en datamaskin/spillkonsoll eller så må man kjøpe en slik overgang selv.

Et pluss er at ladeporten er lett tilgjengelig i bunn på enheten, og det er en tydelig knapp for å skru av og på maskineriet før og etter bruk. Det er et brukervennlig panel her for å styre volum og av/på-funksjonen.

Når det gjelder design så er det hardplast i bruk med stålbøyler som kan endres etter hodestørrelse. Øreputene er av skum, og det ligger en skumpassasje som går over toppen av hodet.

Dette er absolutt et behagelig headsett å bruke, og vekten er lav slik at hodet ikke tynges ned av vekten. Faktisk er nok dette et av de lettere headsettene på markedet, da med tanke på trådløse alternativer. Og det betyr komfort over lange spilløkter. Så bra gjort akkurat her HyperX!

Passformen rundt øret gjør også at dette tilbehøret stenget for en del ytre lyd. Så dette kan dempe for støy i omgivelsene bare med tanke på design og utforming alene. Får man på lyd i tillegg, enten det er musikk eller spill-lyd, så hører man minimalt fra omgivelsene så lenge det ikke er trafikk, veldig støyfulle lokaler osv.

Kvaliteten virker grei, og som nevnt, utseendet sammenfaller perfekt med designet på kommende PlayStation 5. Skummet virker noe matt og kjedelig i fargen. Høyttalerelementene er også synlig gjennom et tynt tøydekke. Det er bare småpirk som gjerne kunne ha vært tenkt litt annerledes.

Til sammenligning med Cloud Flight S er det et «enklere» produkt vi har å gjøre med. Cloud Stinger Core er allikevel et pent produkt å se på. Og selve hardplasten er nok av god kvalitet utover det.

Lydkvaliteten er god. Overføring av tale er veldig bra. Enten man prater selv, eller hører andre prate, så høres stemmen av god, klar kvalitet. Det er tydelig at HyperX har spisset dette som headsett inn mot online-gaming og stemmechat.

Men lydspekteret har også ganske fremtredende bass. Og det er ikke nødvendigvis et problem så lenge slike headsett har kapasitet til å levere lydbildet på en troverdig måte. Men her skurrer det ved høy lyd, og iblant litt hul fremføring dersom kvaliteten på musikken ikke er god nok.

Til rene spilløkter er det neppe noe man vil merke veldig. Men til musikk og film, strever Cloud Stinger Core iblant. Lyden er slettes ikke dårlig, men med tanke på alt annet av godsaker som HyperX har levert tidligere, så hadde man kanskje håpet på litt bedre resultat. Dette for å få jevnere lydbilde.

Som nevnt, til ren gaming, vil nok allikevel få kjenne på savnet av «bedre lyd». Og alminnelig bakgrunnsmusikk og film-titting, vil dette fungere helt greit. Men for musikkglade barn og unge – kan det være lurt å bla opp noen kroner for å få et mer allsidig produkt – for eksempel med Cloud Flight S. Lytter man på en sang og bytter mellom Stinger og Flight side om side, hører man en forskjell.

Det er generelt mye positivt med Cloud Stinger Core, og man får mye headsett for pengeneDersom man ønsker et headsett som er enkelt å koble opp og bruke, til en relativt rimelig innkjøpspris, så er dette et godt produkt.

Med på kjøpet får man også trådløs tilkobling via en USB-brikke. Det betyr minimalt med forsinkelse og en stabil overføring av lyd. Og man slipper surr og mas med ledninger! Det betyr at man kan reise seg opp, hente et glass vann eller strekke på beina, uten å ta av headsettet. Vi snakker her om bevegelsesfrihet!

Og vekten er fantastisk! Dette er behagelig, øreputene er også gode og myke.

Battertiden er passe, og selv om lyden er helt grei, fungerer den mer enn fint nok til spill, om enkel lytting til musikk og film.

Ellers er det mange andre fine aspekter som at man kan sveive opp eller ned mikrofonen for å dempe den. Det er bare å trekke opp bøylen til mikrofonen, så er denne dempet. Og dette langt mer intuitivt og tilgjengelig enn å trykke på en egen knapp.

Man har også fysiske knapper for å skru av og på enheten, og man kan enkelt justere volumet med en fysisk knapp. Alt i alt er Cloud Stinger Core et pent produkt som er enkelt å bruke, og som tillater de nødvendigste funksjoner man trenger i et spill.

Egnethet

Det finnes ingen nedre aldersgrense for å bruke et gaming-headsett, men med tanke på pris og bruksformål kan det lønne seg å se an barnets alder før kjøp.

Det kan fort bli slitasjeskader på et headsett med mindre man passer godt på dem, allikevel er dette et av de rimeligere alternativene på markedet.

For barn og unge som er opptatt av trådløs tilkobling, spillchat og lyd rett på øret, så kan dette være noe å gå for. Med tanke på pris tenker vi at dette kan være et fint alternativ for barn og unge i alle aldre.

Som alltid bør foreldre være obs på hva som skjer i barnas spillverden. Det kan oppstå kommunikasjon i onlinespill som kan være utfordrende for barn. I tillegg er et headsett med på å «lukke» barnas spillverden for foreldrene. Med vanlige høyttalere er det enklere for foreldre å plukke lyd fra spillchat og i spillet.

Det er en balanse her mellom barns rett til privatliv og foreldres ønske om å trygge barna og følge med på det som skjer i spillene.