Magix Music Maker (Premium) 2017

Musikk, PC, anbefales fra 12 år

Drømmer du om å bli den neste Kygo eller Avicii? Lag din egen musikk rett på datamaskinen med dette flotte musikkprogrammet. Anbefales for barn fra tolv år.

Magix Music Maker er nokså enkelt å bruke, samtidig som programmet har mange avanserte funksjoner. Dette er et program der man lager egen musikk ved å sette sammen forhåndsinnspilte lydblokker. Instrumentene består av alt fra trommer til vokaler, bass, piano og mer.

Her gjelder det å være kreativ og ha et godt øre for hva som klanger i hop. Dette er en spennende prosess, og det byr på muligheten for å utforske musikk fra produksjonssiden. Barn og ungdom kan således bli mer bevisst på hva som må til for å bygge opp en hit som alle elsker.

Hva med å ta med Magix inn i musikkfaget på skolen? Dette programmet passer for de som bare vil leke med musikk, eller for de som vil være kreative og yte mer.

Magix er såpass enkelt å bruke at man opplever mestring uavhengig av hvilket nivå man er på. Er man i startgropa og kun setter sammen forhåndsinnspilte lydblokker, ja da vil også det gi en god opplevelse når ting klanger godt sammen.

Men så kan man gå inn og legge til effekter, endre på tonefall, spille inn egne lydblokker ved å bruke tastaturet som piano, og mye mer. Det finnes bokstavelig talt ingen grenser for hva man kan gjøre med Magix.

Magix Music Maker (Premium) 2017

Sjanger: Musikk
Språk: Engelsk
Utvikler: MAGIX Software GmbH
Utgiver: MAGIX Software GmbH

Etter hvert kan man dele fullførte låter med venner og kjente på nett. Ellers er det jo muligheter for å lage sin egen filmmusikk som passer til video tatt opp med mobilen. Magix (Premium) kommer med en egen sjanger for dramatisk filmmusikk. Bare vær klar over at man må kjøpe en utvidet lisens dersom man skal tjene inn penger på musikken.

Magix Music Maker kommer i tre pakker – Maker, Live og Premium. Prisen øker i takt med økt innhold i pakkene. Her finner du en oversikt. Alle versjonene kommer med en gratis, 30-dagers prøveutgave. Det kan være lurt å teste ut disse før kjøp.

Utgaven nå, 2017, byr på lekker design som alltid. Det føles som et profesjonelt studio, med miksere som byr på drøssevis av knapper og brytere, slik at man kan detaljjustere lyden. Men som nevnt, så har Magix alltid vært en av de «snillere» veiene inn til å lage egen musikk. Alt er oversiktlig og man kan enkelt dra-og-slippe lydblokker inn på tidslinjen.

Her følger det med svimlende 8000 lyder og komponerte filer, på tvers av et hav av musikksjangre (gjelder premium-utgaven). Her er det alt fra reggea til tropical house. De billigere variantene har et noe mindre utvalg. Det følger også med en egen app som man kan laste ned gratis. Her kan man styre avspilling fra mobilen.

I 2017-utgave er det også stilige bidrag med instrumenter og synthesizere som «Grand Piano», «Lead Synth» og «Revolta 2». Dette er virtuelle keyboard som lar deg spille musikk fra tastaturet, eller ved å taste inn noter.

Egnethet

Magix Music Maker fokuserer på at musikkproduksjon skal være enkelt og gøy til samme tid. Dette er et program som er enkelt for nybegynnere, samtidig som det byr på en heftig læringskurve jo mer man setter seg inn i ulike funksjoner.

Alt er på engelsk, og det betyr at man lærer kompliserte uttrykk innen musikk og redigering i en meningsfull og motiverende setting. Her er det mange fremmedspråklig begreper å lære. Magix er samtidig så innmari visuelt og oversiktlig.

Menyer og navigering er nokså lett å forholde seg til. Man plasserer lydblokker oppå hverandre, nesten som legobiter, og sletter, flytter og legger til som man selv vil.

Det er enkelt å bevege seg over tidslinjen, og Magix har et generelt intuitivt preg over seg. Det å lage musikk, er utrolig gøy. Har man ikke prøvd det før, så er dette et sted å starte. Test gjerne gratisversjonen før kjøp.

Vanskelighetsgrad:

0-11 år: Under aldersanbefaling

12- 15 år: Musikkprogrammet passer godt for denne aldersgruppen. Det er passe enkelt å komme i gang med, samtidig som det er drøssevis av mer avanserte funksjoner for eldre barn.

16+ år: Musikkprogrammet vil passe godt for både ungdom og voksne. Det er nok av instrumenter og effekter å forholde seg til, og til og med profesjonelle artister opplever dette som et nyttig program.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=QdEbSxriyC4

Hvordan vurderer Barnevakten dataprogram og tjenester?

Les våre kriterer for programanmeldelser