Gi barn en god digital oppstart i overgangen fra barnehage til skole

Gratis webinar: Velkommen til et praktisk webinar for småbarnsforeldre den 9. februar på den europeiske Safer Internet day 2021. Webinaret er på norsk. Arrangør: Barnevakten i samarbeid med mobbeombudet.

I webinaret får du fakta, råd og tips til hvordan gi barnet ditt en god digital oppstart – fra overgangen barnehage til skole – fra lokal til global barndom. Et bredt panel står klar til å styrke deg i foreldrerollen, og vi presenterer Barnevaktens nye forskning om 4-6-åringers skjermbruk.  Du kan også delta med spørsmål i chat.

Webinaret er gratis og varer fra kl 14 til 15, tirsdag 9. februar. Opptak av webinaret blir tilgjengelig på Barnevaktens Facebook i to uker.

Disse deltar:

  • Psykolog Hedvig Montgomery
  • Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad
  • Spillekspert Kris Munthe i Barnevakten
  • Førstelektor Margunn Serigstad Dahle
  • Mobbeombud MariKristine Morberg
  • Faglig leder i Barnevakten Kjellaug Tonheim Tønnesen
  • Barnehagelærer Alethea Bjune

Disse deler alle av sin kunnskap og erfaringer. 

Meld deg på webinaret og få egen billett her, du deltar i Zoom og kan stille spørsmål underveis. Du kan også velge å trykke «delta» på Facebook og kan følge webinaret live på Facebook, men der kan du ikke stille spørsmål.

Arrangør er Barnevakten i samarbeid med Mobbeombudet i Vestland. 

Påmelding her

Innhold minutt for minutt:

14.00: Velkommen. Leif Gunnar Vestbøstad Vik.

14.02: Småbarn og skjermbruk. Presentasjon av noen funn fra ny rapport om 4 – 6-åringers skjermbruk, basert på foreldreundersøkelse.  Magrunn Serigstad Dahle, førstelektor ved NLA-Høgskolen.

14.12Fra lokal til global barndom – hvordan få en trygg og god overgang? Kjellaug Tonheim Tønnesen, faglig leder i Barnevakten 

14.17: Hvordan forebygge mobbing blant småbarn? Mari Kristine Morberg, mobbeombudet i Vestland fylke.

14.22: Barnevaktens spilleksperts tre hotteste tips til apper for barn i overgangen mellom barnehage og skoleViser også kjapt søkemotor for apper og spill.  Kris Munthe, rådgiver i Barnevakten.

14.27: Slik finner du den gode balansen mellom skjerm og fysisk lek – råd om godt liv på nett og for seg selv. Hedvig Montgomery, familieterapaut.

14.37: Dette gjør regjeringen for at småbarn får en god start på livet på nett. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad

14.42: Hvordan bruke skjerm til lek og kreativ læring? – Erfaringer fra praksis i Reddiken barnehage. Alethea Bjune, barnehagelærer.

14:47: Plenumsamtale. Leif Gunnar Vestbøstad Vik.

15.00: Slutt

 

Se full oversikt over alle arrangementer på Safer Internet Day 2021