Foto: Sareptaprisen

Barnevakten vant pris for verdiskapende arbeid

Barnevakten fikk Sareptaprisen 2019 av Sparebanken Sør og KNIF. Prisen legger vekt på «å få mye ut av lite» i verdiskapingsarbeid.

Sareptaprisen 2019 består av et kunstverk av Sørlandskunstneren Per Fronth samt 150.000 kroner. 120 kandidater var nominert til årets pris som deles ut av Sparebanken Sør og KNIF.

Juryen skriver i begrunnelsen for årets tildeling blant annet dette:

«Barnevakten har fått stor betydning for foreldre, lærere, barnehage- og førskoleansatte, for andre voksne som jobber med barn og unge, og ikke minst for tusenvis av barn og unge i hele landet. Virksomheten blir nå benyttet av over halvparten av alle skolene i Norge. Informasjonen på deres nettsider hadde 2,4 millioner sidevisninger i fjor, og over 72.000 personer møtte på mer enn tusen foredrag siste år.»

Bildet øverst viser fra venstre styreleder i KNIF Knut Are Hole, daglig leder i Barnevakten, Leif Gunnar Vestbøstad Vik, og generalsekretær i KRIK, Silje Kvamme Bjørndal, som også satt i juryen.

Foto: Studio 1 fotografene
Daglig leder i Barnevakten Leif Gunnar Vestbøstad Vik.

– Barnevakten er utrolig takknemlig for å bli anerkjent på denne måten. Vi har jobbet i snart 20 år med det vi brenner for – at barn og unge skal være trygge og bevisste mediebrukere. Denne prisen gir oss ytterligere frimodighet til å fortsette dette spennende og meningsfulle arbeidet, sier daglig leder i Barnevakten Leif Gunnar Vestbøstad Vik.

Barnevakten ble grunnlagt i 2000. Fra 2019 ble Barnevakten en fri og selvstendig ideell stiftelse og arbeider ut fra samme verdigrunnlag som norske skoler og barnehager har – altså kristen og humanistisk arv og tradisjon.

Barnevakten har hele tiden jobbet for at barn og unge skal kunne bruke mediene på en trygg og bevisst måte, og ønsker å styrke og oppmuntre foreldre med kunnskap, informasjon og gode råd slik at det skal bli lettere å skape gode rammer for barn og unges mediebruk. Samtidig har Barnevakten utfordret barn og unge til egen refleksjon og til å ta smarte valg som gjør at man tar vare på både seg selv og andre også på nett.

Juryen skriver: «Ved hjelp av relativt beskjedne økonomiske midler, har virksomheten fått til utrolig mye. De har på en imponerende måte fulgt med i den rivende medieutviklingen i de to tiårene de har eksistert, og har klart å omstille seg de store endringene som har skjedd. De har derfor stor betydning for hundretusener av barn, foreldre, lærere, barnehageansatte og andre personer som jobber med å skape gode holdninger hos barn og unge. De bidrar til å skape en trygg mediehverdag til barn og unge. Virksomheten er derfor en meget verdig vinner av Sareptaprisen 2019.»

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) gratulerer Barnevakten med prisen:
Les mer

Om Barnevakten

Foredragstilbud

En del tips og råd om nettvett