Se Opp

Månedens strømmetips: Desember

Barnevakten gir deg tips til et knippe flotte filmer for barn, unge og hele familien, tilgjengelig på de største strømmetjenestene i Norge.

Er du på jakt etter gode julefilmer? Vi har gode tips:

Flotte filmer å se i julen

KuToppenKuToppen

Her er en fin film for de yngste, der vi møter de kjente karakterene fra bondegården i Dyreparken i Kristiansand. Det er en kort og grei historie med et godt budskap for barn. Gjennom filmen lærer Klara at hun ikke må stå på en scene for å være en stjerne, og i tillegg er det mye fint budskap om vennskap, å ha tro på seg selv og andre, og verdien av å være hjelpsom, for å nevne noe. Filmen formidler historien på en fin måte til de yngste, der de ulike karakterene tilbyr forskjellige perspektiver på tematikken, og samlet får vi en fin blanding av humor, litt spenning og fin musikk.
Norsk barnefilm, 2018
Tillatt for alle
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Bamse og heksens datterBamse og heksens datter

Denne filmen om Bamse og vennene hans byr på trygg og god underholdning med et lærerikt budskap til de yngste. Historien handler mindre om Bamse enn om heksens datter – Lova. Det er den unge heksen med troen på det gode, men som ennå ikke er helt trygg på folk, som først skaper problemer og deretter rydder opp. Filmen har et fint budskap om viktigheten av å ikke dømme andre, fellesskap, ærlighet og evne til å si unnskyld og gjøre opp for seg.
Svensk barnefilm, 2016
Tillatt for alle
Tilgjengelig på HBO Nordic og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play og Viaplay Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Doktor Proktors tidsbadekarDoktor Proktors tidsbadekar

Den kjærlighetssyke Doktor Proktor har reist tilbake i tid i et desperat forsøk på å endre historien. Han vil stoppe bryllupet mellom sin elskede Juliette og den skrekkelige Claude Cliché, men blir fanget i tiden. Lise og Bulle, Proktors samarbeidspartnere og nabobarn, må nok en gang trå til, og reiser etter i tidsbadekaret for å forsøke å hjelpe ham. Dette er en sprø og kul film for barna.
Norsk komedie, 2015
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Netflix og TV 2 Sumo, samt som kjøpe- og leiefilm på Google Play Store og leiefilm på Viaplay 

Wall-EWall-E

Flere hundre år inn i fremtiden er jorden et trist sted fylt med søppel, og det eneste som skjer ser ut til å være at en liten robot med navnet WALL-E (Wankelmotor-Avfalls-Last-Løfter-Ekspert) går rundt og samler søppel. Men så en dag dukker en annen robot opp – den blanke sonden EVA. EVA oppdager at WALL-E har nøkkelen til verdens fremtid, mens WALL-E på sin side blir forelsket. Det blir starten på en reise gjennom
galaksen som etter en fascinerende og rolig start går over til å bli en fartsfylt og morsom komedie. «WALL-E» har et tydelig og kraftfullt miljøbudskap knyttet til forsøpling og overforbruk; dersom vi ikke gjør noe kan vi ende opp med en slik verden som vi møter i denne filmen. Filmen er et mesterverk i animasjonssjangeren, der spesielt den første halvtimen, som nesten er uten dialog, er fantastisk godt fortalt.
Amerikansk animasjonsfilm, 2008
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay og HBO Nordic, samt som kjøpe- og leiefilm på Tunes og Google Play Store

Se Opp

Se opp innledes med en fantastisk fin og rørende sekvens om livet til Carl Fredricksen. Vi blir kjent med en mann som hele livet drømte om dra på eventyr til Paradisfossen i Sør-Amerika sammen med sin kone. Men noe kom alltid i veien, og etter konens død er han blitt en grinete gammel mann. En dag blir det bestemt at Carl må flytte til et pleiehjem. Men det finner ikke Carl seg i. Den pensjonerte ballongselgeren finner frem hele lageret sitt med ballonger, fester dem til huset, blåser dem opp med gass og flyr av gårde mot Paradisfossen, og den unge villmarksspeideren Russell blir tilfeldigvis med på ferden. «Se opp» er fantasifull, absurd, spennende og ikke minst rørende film med et mangesidig budskap som anbefales på det varmeste for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2009
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay og HBO Nordic, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

Dragetreneren

Vikingene på Berkøy må stadig kjempe mot horder av drager, men tenåringsgutten Hikken er ikke som de andre. Han vil ikke drepe drager. Dette er en fartsfylt og godt laget animasjonsfilm, som inneholder alle de elementer vi forventer i et skikkelig actioneventyr – spennende slåsskamper, en flott eventyrverden, mye humor og litt romantikk.
Amerikansk animasjonsfilm, 2010
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Viaplay, Netflix og HBO Nordic, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse 

DumboDumbo

Den sjarmerende elefanten Dumbo er tilbake i en vellaget film med interessant tematikk. Denne nyinnspillingen av den gamle tegnefilmklassikeren har blitt en spennende film med et godt budskap om likeverd og verdien av ulike talenter, familie og nære relasjoner. Filmen har en rekke mørke og dramatiske scener som er noe skumlere enn det som er vanlig i Disney sine familiefilmer. Vi anbefaler filmen fra aldersgrensen på ni år.
Amerikansk eventyr
Anbefales fra ni år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpefilm på iTunes og Google Play
Les Barnevaktens anmeldelse

GreaseGrease

I sommerferien møter en snill pike en tøff kjekkas med talent på dansegulvet. Spørsmålet er om forelskelsen blir noe av når skolen starter. Denne klassiske musikalen fra 1978 er en hyllest til 1950-tallet, og samtidig en tidløs film som passer for flere generasjoner.
Amerikansk musikal, 1978
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på Netflix, samt som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Viaplay Store og som kjøpefilm på Google Play

Hobbiten: En uventet reise

Tolkiens historie om Bilbo Lommelund blitt et energisk, morsomt og storslagent eventyr som anbefales på det varmeste. Med sjarm, humor og teft for detaljer presenteres vi for et stort og fargerikt persongalleri. Men den fine humoren blir bare friske avbrekk i det som er en energisk og dramatisk historie. Det er ingen mangel på skumle og fantastiske mytiske skapninger, og én ting skal være sikkert – det er Gollum som stjeler showet. Hele Hobbiten-trilogien er nå tilgjengelig på Viaplay.
Amerikansk actioneventyr, 2017  
Anbefales fra ni år 
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes
Les Barnevaktens anmeldelse

The PostThe Post

The Post er et intenst drama om USAs første kvinnelige eier og avisutgiver Katharine Graham i The Washington Post, og hennes redaktør Ben Bradlee gjennom noen kritiske måneder i 1971. Filmen skildrer avisens avsløring av hvordan den amerikanske regjeringens massive dekkoperasjon gjennom tre tiår og fire presidenter systematisk førte det amerikanske folk og verden forøvrig bak lyset angående sin militære innblandingen i Vietnam. Filmen har noen sterke krigsskildringer og egner seg for ungdom og voksne.
Amerikansk drama, 2017
Anbefales fra tolv år
Tilgjengelig på Netflix, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store