Flotte filmer å se i julen

En god film er topp for å finne den gode julestemningen. Her får du tips til gode julefilmer for både barn og familie som passer flott i juletiden!

Arthurs JulegaveraceArthurs julegaverace

Visste du at Julenissen har et høyteknologisk operasjonssenter skjult under isen på Nordpolen? Vi gir våre varmeste anbefalinger til dette fartsfylte og morsomme eventyret som garantert vil få julestemningen på plass. Denne herlige julefilmen er tillatt for alle og anbefales for hele familien.
Amerikansk animasjonsfilm, 2011
Anbefales for hele familien
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store, og som kjøpefilm på Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay
Les Barnevaktens anmeldelse

Solan og Ludvig - Jul i FlåklypaSolan og Ludvig – Jul i Flåklypa

«Jul i Flåklypa» er en vellykket oppfølger til legendariske «Flåklypa Grand Prix», der vi følger Reodor Felgen, Ludvig og Solans forsøk på å få snø til jul i Flåklypa. Filmen byr på god familieunderholdning med humor og varm undertone.
Norsk familiefilm, 2013
Anbefales for hele familien
Tilgjengelig på HBO Nordic, som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store, og som kjøpefilm på Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

Les Barnevaktens anmeldelse

Gubben og Katten – Tidenes gladeste julGubben og Katten – Tidenes gladeste jul

Når Petterson skader seg og ikke vil ta imot hjelp fra naboene, spøker det for julefeiringen. Men det vil ikke Findus ha noe av. Dette er en flott julefilm for de yngste, med et fint budskap om vennskap.
Tysk barnefilm, 2016
Anbefales for barn
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD
Les Barnevaktens anmeldelse

Karsten og Petras vidunderlige julKarsten og Petras vidunderlige jul

De to perlevennene skaper verdens beste julestemning i en flott film for de yngste. Filmen passer ypperlig i førjulstiden, og kan inspirere til både kreativitet, medfølelse og familiehygge.
Norsk barnefilm, 2014
Anbefales for barn
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, og
 som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay
Les Barnevaktens anmeldelse

Snekker Andersen og JulenissenSnekker Andersen og Julenissen

Dette er en vellaget, morsom og hjertevarm norsk barnefilm som er perfekt for å få opp julestemningen. Barna kan kose seg med snekkerens mange sprø påfunn, samtidig som nissefamilien han besøker er veldig søt og morsom. Filmen mangler et godt budskap, men humoren og stemningen gjør dette til en fin film for de yngste.
Norsk barnefilm, 2016
Anbefales for barn
Tilgjengelig på Viaplay og
 som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay
Les Barnevaktens anmeldelse

Julenissens lærling

Foreldreløse Nicholas vet ikke om han har det som skal til når Julenissen utnevner ham til sin nye lærling. Dette er en enkel og fin tegnefilm for de yngste.
Belgisk animasjonsfilm, 2010
Anbefales for barn
Kan kjøpes som DVD/BluRay

Les Barnevaktens anmeldelse

StjernenStjernen (Julestjernen)

Denne fine familiefilmen presenterer juleevangeliet i en slags lettversjon, gjennom mye humor, litt spenning og et fint innblikk i historien om Jesusbarnet. Humoren passer for alle aldre, og historien har både fart og spenning. Ideen med å formidle juleevangeliet sett fra dyrenes side fungerer utmerket, og gir et godt utgangspunkt for samtale om hvorfor vi feirer jul.
Amerikansk animasjonsfilm, 2017
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig på Viaplay og som kjøpe- og leiefilm på iTunes. Kan også kjøpes som DVD/BluRay
Les Barnevaktens anmeldelse

Den magiske juleesken

Åtte år gamle Julius må redde julen i en kjekk barnefilm med særegen animasjon og fin stemning. Filmen har også et godt budskap som gjør det lett å forstå hvorfor de slemme i filmen oppfører seg slik de gjør. Dette er en kjekk film i førjulstiden som er tillatt for alle, men vi anbefaler den fra seks år på grunn av noen litt dramatiske elementer.
Dansk animasjonsfilm, 2016
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store
Les Barnevaktens anmeldelse

Julenatt i BlåfjellJulenatt i blåfjell

Prinsesse Fjellrose og Rødnissegutten Dreng må redde verden fra evig mørke i dette spennende og underholdende filmeventyret som anbefales fra sju år. Filmen har et fint budskap om mot, tilgivelse og verdien av å hjelpe hverandre.
Norsk barnefilm, 2009
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

Les Barnevaktens anmeldelse

Blåfjell 2 – Jakten på det magiske horn

Den andre filmen om nissene i Blåfjell er et fint førjulseventyr med et tydelig klimabudskap for barn mellom fem og tolv år.
Norsk barnefilm, 2011
Anbefales fra fem år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

Les Barnevaktens anmeldelse

Hjemme Alene 2Hjemme Alene 1 & 2

En liste med anbefalte julefilmer må ha med disse klassiske komediene. I Hjemme Alene-filmene må Kevin klare seg aleine etter at familien hans glemmer ham når de skal reise på juleferie. Det er ikke noe problem for Kevin, som tar opp kampen mot to klossete innbruddstyver og lærer dem en skikkelig lekse. Disse klassiske julekomediene er perfekte for å komme i julestemning, og vil helt sikkert vekke lattermusklene. I tillegg formidler begge filmene et fint budskap om hvor verdifull familien er for oss.
Amerikansk komedie, 1990/1992
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes, Google Play Store og Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

PolarekspressenPolarekspressen

Chris er i ferd med å miste troen på julenissen, men på julekvelden stopper et skinnende, svart tog utenfor huset hans. Konduktøren inviterer ham med på det som skal bli en fantastisk reise, og som fjerner all tvil hos Chris på at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi kan fatte. Denne filmen er basert på Chris Van Allburgs fantasifulle julefortelling, og kan smelte hjertet til den mest hardbarka realist.
Amerikansk animasjonsfilm, 2004
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig på HBO Nordic, som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store (ikke norsk tale/tekst) og Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

GrinchenGrinchen

Grinchen hater julen. Han ergrer seg grønn over alle Hvemingene i Hvemvik som forbereder julen med stor entusiasme. Men da han reiser ned til byen for å sabotere møter han vesle Cindy Lou, den eneste i byen som stiller spørsmålstegn med Hvemingenes opptatthet av gavekjøp og julepynt. Hun bestemmer seg for å finne ut mer om Grinchen, og resultatet blir at Grinchen sitt hjerte vokser og begge lærer julens egentlige mening.
Amerikansk komedie, 2000
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store og Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

Nico og veien til stjernene

Reinsdyrgutten Nico sin store drøm er å bli en av Julenissens flygende hjelpere. Han legger ut på en lang og farefull ferd til Nissefjellet, og på veien opplever han spennende eventyr og lærer litt om livet.
Finsk animasjonsfilm, 2008
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på Google Play Store

Les Barnevaktens anmeldelse

It's a Wonderful LifeIt’s a wonderful life

I denne klassikeren fra 1946 blir vi kjent med George Bailey, som har ofret sine egne drømmer til fordel for å gjøre hjembyen sin til et bedre sted å bo. Men en julaften vurderer han å ta sitt eget liv. Da kommer hans skytsengel og viser ham hvordan livet i byen ville ha vært dersom han aldri hadde eksistert. Denne filmen inkluderes som regel på listen over tidenes beste filmer, og formidler et flott og rørende julebudskap.
Amerikansk drama, 1946
Anbefales fra syv år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store

Et førjulsmarerittEt førjulsmareritt (The Nightmare before Christmas)

Innbyggerne i Halloweentown mener at de kan lage en bedre jul enn Julenissen og innbyggerne i Christmastown. Den vevre og mistilpassede Sally advarer dem, men ingen vil høre. Denne dukkefilmen er meget godt laget, og er en blanding av skrekk, fantasi, musikal og komedie. Dette er en litt annerledes julefilm som absolutt fortjener kultstatusen den har fått. Merk at filmen har elleve års aldersgrense.
Amerikansk animasjonsfilm, 1993
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes og som kjøpefilm på Viaplay Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

A Christmas CarolA Christmas Carol

Denne nyinnspillingen av den klassiske historien av Charles Dickens er flott laget, og gir både en flott og underholdende filmopplevelse, samtidig som julegleden vekkes.
Amerikansk animasjonsfilm, 2009
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på Viaplay, og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store. Kan også kjøpes som DVD/BluRay

Just FriendsJust Friends

En romantisk komedie som foregår i juletider, og som omhandler den frustrerende opplevelsen å bli forelsket i en venn – som bare vil være venner. En artig film, med elleve års aldersgrense, som anbefales for tenåringer.
Amerikansk komedie, 2005
Anbefales fra elleve år
Tilgjengelig på TV 2 Sumo, Viaplay og som kjøpe- og leiefilm på iTunes og Google Play Store.

ElfElf

Alven Buddy passer ikke helt inn på Nordpolen, og etter å ha laget kaos drar han til New York for å finne sin biologiske far. Dette er ikke en toppfilm, men det er likevel en sjarmerende og morsom komedie som passer fint i juletiden. Passer best for ungdom.
Amerikansk komedie, 2004
Aldersgrense syv år (på norsk DVD-utgivelse)
Tilgjengelig på Netflix, HBO Nordic, som kjøpe- og leiefilm på Viaplay Store og som kjøpefilm på iTunes og Google Play Store. Kan også kjøpes som DVD

Christmas with the KranksO, jul med din glede

Familien Kran har alltid feiret den perfekte jul. Men når deres eneste datter for første gang ikke skal feire julen hjemme, bestemmer ekteparet seg for å droppe julen og reise på cruise i stedet. Det faller ikke i god jord i nabolaget, samtidig som en rekke andre komplikasjoner oppstår. Dette er en morsom komedie som passer fint for litt eldre barn, ungdom og voksne.
Amerikansk komedie, 2004
Anbefales fra seks år
Tilgjengelig som kjøpe- og leiefilm på iTunes