AO Tennis 2

PS4/Xbox One/Windows/Switch. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 3 år.

Slå fra deg i et tennisspill som vil utfordre både reaksjonstid og presisjon. Her kan man også prøve seg i et nyutviklet karrieremodus.

Tennis har vært et fast innslag på tvers av konsoller og spillmaskiner til alle tider. AO Tennis 2 forsøker å gi en mer profesjonell vinkling til sporten, og inkluderer profesjonelle spillere fra virkeligheten med både kvinner og menn.

Så dersom man vil se helter som Rafael Nadal, Ash Barty og Angélique Kerber, så er dette kanskje spillet for ditt barn. Her følger det også med en del statistikk over hver enkelt spiller som man kan sette seg inn i.

For å gjenskape realistiske bevegelser på spillerne, har utviklerne brukt teknologi som fanger opp bevegelse til ekte mennesker. Så på mange måter ser spillerne realistiske ut når de beveger seg på banen, server og slår fra seg.

AO Tennis 2

Format: PS4/Xbox One/Windows/Switch
Sjanger: Sport
Utvikler: Big Ant Studios
Utgiver: Bigben Interactive

Ulike typer overflater, som gress eller harde flater innendørs påvirker også ballspillet. Så her må man tilpasse seg til de ulike forholdene.

En liten prikk viser sånn omtrentlig hvor ballen kommer til å treffe når man slår den. Ellers er det mulig å ta for seg ulike slag som direkte, lobb, forsiktige skudd og mer. Å treffe ballen til riktig tid er også viktig, og en fargeskala viser hvor godt du får dette til. Grønn for treff, og rød for bom.

Spillet byr på ulike modus. Og karrière er nok det mest spennende innslaget denne gang for de som vil ha en god enspilleropplevelse. Det er en historie som foregår både på og utenfor banen. Blant annet møter man på trenere som gir råd og må håndtere spørsmål fra journalister. Her kan man gi både selvopptatte og ydmyke svar.

Ellers lager man en egen spiller fra bunnen av. Målet er å bli den beste utøveren innen sporten. Svar på pressekonferanser og valg underveis, er med på å påvirke ryktet ditt og hvordan publikum oppfatter deg. I ytterste konsekvens kan man bli buet ned av tilskuerne.

Et godt eller dårlig rykte kan også påvirke hva slags turneringer man blir invitert til (eller ikke) og hvilke sponsorer som er villige til å støtte deg.

En del av karrierelivet er også å velge hva slags turneringer man skal konkurrere i, noe som fører til mulige pengebeløp og premier, men som også går på bekostning av spillfigurens energi. Så her er det aveininger å ta. Utøveren din kan også pådra seg skader i spillet som kan påvirke prestasjoner i kommende kamper, og man må delta i treninger regelmessig.

Karrieremoduset er med på å gi et mer personlig preg på spillet. Men er allikevel langt fra dybden som for eksempel finnes i FIFA eller NBA 2K for eksempel.

Spillet tilbyr også mulighet til å spille vennskapskamper mot datastyrte motstandere, eller med venner på og utenfor nett. Man kan også opprette turneringer. Så her kan flere slå fra seg på en og samme skjerm, noe som er helt topp om man vil spille sammen med venner og kjente.

Rent mekanisk flyter AO Tennis 2 ganske så godt. Spillerne beveger seg fint på banen og «hjelper» deg med å treffe ballen. Allikevel må man planlegge egen posisjon og styrke på slagene. Men det hele flyter godt og virker intuitivt. Man må også tenke på energinivået til spilleren og type slag avhengig av motstanderen posisjon på banen, og hvor langt man skal slå.

Det er også mulig å tilpasse nivået til de datastyrte motstanderne slik at man kan variere på utfordringene. Ellers er det et interessant tillegg at man kan velge om man vil reagere med god eller dårlig sportsånd for hvert poeng man får. I karrieremodus er dette med på å påvirke personligheten og utøverens generelle holdning.

Rent mekanisk er dette som nevnt et velfungerende spill. Grafikken er også oppdatert og animasjonene er gjennomførte. Og det vil definitivt by på konkurranse å spille ilag med venner på samme skjerm.

Et stort pluss er muligheten for å ikke bare lage egen tennisspiller (angi kjønn, utseende, klær og ferdigheter), men man kan også lage egne tennisbaner. Det skaper muligheter for å dele eller laste ned innhold som spillere fra hele verden har utviklet.

Egnethet

AO Tennis 2 er gitt anbefalt aldersgrense av PEGI fra 3 år.

Vi velger allikevel å anbefale spillet fra ti år på grunn av vanskelighetsgrad og spillkontrollere som krever visse ferdigheter for å mestre.

Men yngre barn må gjerne spille spillet da det ikke er noe som tilsier at spillet ikke passer innholdsmessig for yngre barn.

Her kan man få innblikk inn i den profesjonelle tennissporten. Barn må regne og tolke tallmateriale som kilometer i timen med ballhastighet, energinivå, budsjett, oppnåelse av erfaringspoeng og mer.

Ikke minst kan man lære mer om reglene og det som må til for å bli en bedre tennisspiller. Og man kan utforske hvordan god eller dårlig sportsånd er med på å påvirke hvordan man blir oppfattet av tilskuerne. Et aldri så lite innslag av sosial læring med andre ord.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder.

3-9 år: Kan være vanskelig for denne aldersgruppen. Men ikke noe innhold som er uegnet utover det.

10-11 år: AO Tennis 2 kan tilpasse med ulike vanskelighetsgrader. Det er mer avanserte former for spill og bevegelser på banen, men man kan fint klare seg med grunnleggende kontrollere i begynnelsen. Det finnes også egen opplæring og instruksjonsplakater i spillet.

12-15 år: Det er fullt mulig å øke vanskelighetsgraden i spillet for eldre barn og ungdom. Da får man mer utfordrende motstandere som endrer taktikk og fremgangsmåte for å holde deg i full giv på banen.

16+: Med administrering av egen tennisspiller, er det en del å sette seg inn i også for ungdom og voksne. Så her vil det være utfordringer for alle aldre.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser