Kindergarten 2

Windows/macOS/Linux. Utviklerne beskriver innholdet slik: Inneholder blod og gørr, samt vold rettet mot barn.

ANMELDELSE: Dette er et ekkelt og meningsløst spill med med vold mot barn. Målet i spillet er å holde ut så lenge som mulig i denne "barnehagen" der feil avgjørelser ofte får blodig utfall og døden til følge.

«Ny skole! Nye venner! Nye måter å bli hensynsløst myrdet på». Slik lyder utviklerens egen beskrivelse av PC-spillet Kindergarten 2.

Dette er et todimensjonalt rollespill med perspektivet sett fra siden. Grafikken er veldig enkel og pikselert på samme måte som en rekke klassiske videospill. Tematikken er allikevel ganske så moden og alvorspreget til tross for den fargerike introduksjonen. Ved første øyekast kunne man ha tenkt at dette var et spill rettet mot yngre barn.

Man tar altså rollen som en elev i en barnehage/førskole. Ved å snakke med ulike personer i spillet, som andre barn, vaktmestere, lærere, rektor og så videre kan man få oppdrag og gjøremål fra de forskjellige karakterene som finnes i spillet.

Spillet kan startes fra begynnelsen av gjentatte ganger for å stadig få nye handlingsforløp.

I motsetning til vår virkelighetsforståelse der ansatte i barnehage- og skoleverk tar vare på barn, er de i denne spillverden direkte onde og farlige for barna. Mer enn én gang ender de opp med å ta både lemmer og liv. Og et barneliv har liten verdi i dette universet.

Mye i spillet gjøres ved å prate med personer man møter på, gå i dialog og velge fra flere svaralternativer. Ellers beveger man seg omkring i spillverdenen og trykker på gjenstander rundt omkring og finner ting og tang som man kan røske med seg og bruke på ulike vis.

Kindergarten 2

Format: Windows/macOS/Linux
Sjanger: Eventyr/Indie
Utvikler: Con Man Games/SmashGames
Utgiver: SmashGames

Personer i spillet, og deg selv, kan dø på mange bisarre måter, og spillet inneholder hyppige innslag med drap, blod og gørr. Her snakker vi om avkappede lemmer og solide mengder med blodsprut. Det er mulig å ta avgjørelser som er direkte ondsinnede, eller så kan man hjelpe personer i spillet.

Spillet inneholder 9 historieoppdrag. Her må man ta valg og gå gjennom gjøremål i riktig sekvens for at oppdragene skal fullføres. Noen har også ulik slutt, avhengig av valgene man tar underveis.

Ellers inneholder spillet 15 ulike områder både på innsiden og utsiden av barnehagen/førskolen. Det er også mulig å samle Monstermon-kort (samlekort) og det finnes 30 typer klær som man kan skaffe seg på ulik vis.

Eksempler på hva man kan gjøre i spillet:

  • Stjele en motorsag. Gi den til en vaktmester som da kutter av hodet på en annen ansatt i barnehagen. Du får det avkappede hodet som trofe.
  • Stjel astmamedisinen til en gutt sånn at han dør når han får et anfall.
  • Legg til rette slik at hodet til en jente blir revet av med kraften til en magnet.
  • Se på noen bli kastet ned i et hull og kast så edderkopper ned i hullet etterpå.
  • Få en gutt til å bli slått av læreren.
  • Stjel armen til en gutt som er blitt skutt og gi den til en annen gutt som løper rundt blødende etter å ha gnaget av seg egen arm.
  • Andre barn i spillet kan også bli drept på ulik vis av de ansatte i barnehagen. Disse kan også gå til angrep på deg og drepe deg i spillet. Dette er rett og slett en verden der alle kan gå løs på alle.

Kindergarten 2 presenterer altså en bisarr og voldelig setting. Til tross for at grafikken er nokså enkel og «humoren» grenser til galskap, er det grove voldsskildringer som man i stor grad er med på selv å få frem.

Egnethet

Kindergarten 2 har ikke fått en anbefalt aldersgrense av PEGI. Årsaken er nok det at utgiveren er et mindre selskap som ikke tar del i PEGI-ordningen.

Utviklerne beskriver allikevel innholdet i spillet slik:

Inneholder blod og gørr, samt vold rettet mot barn.

Spillet er av en karakter med bisarr humor, overdrevne drap og karakterer som er helt av en annen verden. Dette gjør nok at spillet blir mindre realistisk og troverdig. Allikevel er tematikken med grov voldsbruk tilstede.

Målgruppen til Kindergarten 2 vil nok være spillere som synes at drapssekvensene er morsomme og «tullete». En slags humoristisk kontrast av virkeligheten.

I og med at volden er direkte rettet mot barn (noe som er svært sjelden i mer seriøse spill fordi barnedrap er veldig ømfintlig og sterkt), er tematikken ekstra tung. Vi vil derfor fraråde at barn spiller dette spillet.

Vanskelighetsgrad:

Spillet er enkelt å komme igang med, men komplisert til samme tid. Blant annet er det en hel rekke med hendelser som må gjennomføres i riktig rekkefølge. Hvis ikke, blir man ofte drept i spillet, eller så kan ikke oppdragene fullføres på riktig vis. Det krever utprøving og feiling for å finne veien frem i spillet. Men progresjonen lagres slik at man kan ta opp spillet ved siste dødsfall.

Merk at det også er mange hemmeligheter og skjulte handlingsforløp som man kan oppdage.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

Bli medlem av Barnevakten