Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass

Nintendo Switch. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 3 år fra PEGI.

ANMELDELSE: Universets beste go kart-spill ble plutselig enda bedre. "Booster Course Pass" gir det flotte spillet 8 nye baner, med 40 flere på vei.

Mario Kart 8 Deluxe er rett og slett et helt fenomenalt go kart-spill. Her er det fart og moro for hele familien. Til og med treåringen kan bli med på moroa når man skru på kjøreassistanse som hjelper til med akselerasjon og styring.

I tillegg, som navnet på spillet tilsier, er dette også et spill som samler mye innhold fra tidligere titler i serien. En haug med baner, karakterer, spillmodus og muligheten for å velge akkurat hva slags go kart hver enkelt utøver skal ha.

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Racing
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Bergsala AS/Nintendo

Da var også gleden stor når Nintendo annonserte mer tilleggsinnhold til det populære go kart-spillet. Med Booster Course Pass kan man allerede nå laste ned 8 nye baner, med 40 flere på vei i år og neste år.

Tilleggsinnholdet er riktignok ikke gratis. Man må ha enten ha et Nintendo-abonnement på plass, eller så kan man kjøpe hele sulamitten via et engangskjøp. Så for de som vil ha enda mer Mario Kart å bryne seg på, er dette endelig mulig.

I den første utrulleringen får man blant annet bryne seg på baner som tar for seg Paris og Tokyo. Banene er inspirert av de ekte byene hvor man kan kjøre under Eiffeltårnet og gjennom Triumfbuen for eksempel.

Som alltid er landskapet dekket med detaljer. Det som er stilig med akkurat disse to eksemplene er variasjon i kjøreretning og veivalg for hver nye runde. Noe som byr på variasjon etter som veiretningen endrer seg gjennom løpsrunden.

Ellers har man flotte steder som Choco mountain, Coconut mall og Sky garden for å nevne noen. Fargerike steder med snarveier og all slags spennende kriker og kroker.

Booster Course Pass gir altså spilleren tilgang til to nye cuper som hver har fire baner å bryne seg på. Nå er det jo mange baner å leke med allerede, men i og med at landskapet og utvalget har så mye å si for spillets gjenspillbarhet og variasjon – er dette et velkomment tillegg.

I løpet av inneværende og neste år vil resten av banene slippes i puljer. Så med det antallet som allerede er vil den totale summen med baner bli nokså omfattende med andre ord.

Så er det heller ikke slik at Nintendo bare slipper en haug med baner bare for å pynte på antallet. Hvert sted er omhyggelig designet og overhalet. Mange av disse stedene stammer jo fra tidligere konsoller og Mario Kart-spill. Men på Switch-konsollen ser de virkelig flotte ut.

Det nyeste tilleggsinnholdet til Mario Kart 8 Deluxe er veldig kjekt for ivrige sjåfører og gir igjen ny giv og liv til det snart fem år gamle spillet.

Med banene som allerede har kommet nå, og de som er i vente – blir utvalget ganske så massivt for go kart-kjørerne. Her er alle detaljer på plass, noe som sikrer lekre omgivelser og kjent og kjært for Mario fansen når de suser forbi.

I tillegg til å være universets beste go kart-spill allerede, får man her enda mer innhold å bryne seg på. De åtte nye banene er omhyggelig designet og fulle av detaljer i bildet. Ellers er kjøremekanismen og konkurransenivået som før – gjennomført og vellykket.

Alle foto: Nintendo

Egnethet

Mario Kart 8 Deluxe har fått PEGI angitt til tre år og oppleves som gjennomgående trygt for barn. Morsomme fantasifigurer konkurrerer i tidenes billøp, de kan sinke hverandre ved å benytte seg av ulike våpen, og alt dette skjer på en lett og lystbetont måte.

Terskelen er lav for at hvem som helst kan plukke opp spillet og mestre det på få minutter. Det er få knapper å forholde seg til, og det finnes til og med en funksjon som hjelper spilleren med å styre og akselerere. Så i praksis kan til og med treåringen plukke opp kontrollen og spille med. Ikke minst dersom man velger å ta den minste motorklassen i spillet.

For de som er interessert i tallmateriale, så finnes det også en oversikt som viser statistikk over kjørelengde (km), antall mynter samlet inn, drifting, antall hopp og bruk av hjelpemidler. Så her er det til og med litt regning på gang. Ikke minst når man kjører i «time trial» og ser an beste tid.

Barn vil neppe utvikle ekte kjøreferdigheter i Mario Kart 8 Deluxe, i hvert fall kan man som forelder håpe at den ville go kart-kjøringen ikke er overførbart til det virkelige liv. Allikevel vil barn kunne konkurrere og øve på samarbeid når de spiller sammen med venner. Det kreves også observasjon og kjapp tenking ute på banen, og man må se etter alt fra hindringer til snarveier, og handle deretter.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under aldersanbefaling.

3-6 år: Spillet passer svært godt for denne aldersgruppen. Ved å slå på ulike hjelpemidler, holder spilleren seg på banen og man kan også tilpasse de datastyrte konkurrentene til eget nivå.

7-11 år: Spillet vil kunne underholde også denne aldersgruppen. Det er utfordringer her også for eldre barn.

12-15 år: Spillet har underholdningsverdi også for ungdom, og ved å skru av hjelpemidler som styre- og akselerasjonsassistanse, vil også denne aldersgruppen få utfordringer å bryne seg på.

16+ år: Spillet kan også underholde voksne med sjarm og humor som treffer eldre spillere. For ikke å nevne hele nostalgiverdien med kjente figurer som går tilbake til egen barndom.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser