Mario Tennis Aces

Nintendo Switch, anbefales fra tre år

Dette er et lekent og fargerikt tennisspill som passer for hele familien. Spillet byr på lystbetont konkurranse med venner, der man også kan være i fysisk aktivitet med Joy-Con-kontrollene. Anbefales fra tre år.

All sport blir bedre med Mario, og Mario Tennis Aces er intet unntak. Dette er et underholdende og til tider nokså utfordrende tennisspill.

Med Joy-Con-kontrollerne kan man serve, slå og returnere tennisballer som om det var en ekte racket. Og dette er noe som er mer underholdende i virkeligheten enn måten det beskrives på papir. Dette holder også barn og voksne i fysisk aktivitet.

For de som ønsker en mer tradisjonell tilnærming, er det fullt mulig å manøvrere i spillet kun ved å trykke på knapper og joystick så klart. Noe som er nyttig dersom man spiller med opptil fire venner på samme konsoll.

En tilnærming til sport som lek som Mario Tennis Aces presenterer, gir også en lavere terskel til sporten. Fordi dette spillet gjør fenomenet lystbetont og lekent, og noe som alle kan mestre. Samtidig kan man også lære grunnleggende regler for tennis ved å spille Aces, og komme godt på vei for å forstå sporten slik som den utarter seg i virkeligheten.

Mario Tennis Aces kan oppleves på ulike måter. I eventyrmoduset drar Mario ut på en reise for å finne magiske steiner som gir kraft til verdens mektigste tennisracket. Etter hvert som man spiller og fullfører oppdrag, lærer man nye teknikker og måter å slå ballen på. Noen nivåer byr også på logiske hindringer som skal løses, og utfordrende ledertyper som må overvinnes.

Mario Tennis Aces

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Sport
Utvikler: Camelot
Utgiver: Nintendo

Utover dette kan man spille turneringer og kamper både mot datastyrte motstandere og venner på delt skjerm. Det er også mulig å skreddersy kamper og regler i «free play».

For de som ønsker et tennisspill som fokuserer mer på lek og lett underholdning fremfor realisme, er dette et spill som kan fenge. Eventyrmoduset byr på humor, sjarm, fargerik grafikk, logiske hindringer og lederskikkelser som er kjent fra Marioverdenen ellers.

Her er det et levende publikum som heier, varierte baner å spille på, kommentatorer som får opp konkurransenivået og mer.

Som spiller må man utvikle seg og lære nye triks, blokkeringer, plassering på banen, kraft i slagene og mer. Her gjelder det å mestre et arsenal av grunnleggende slag og spesialslag. En evne kan være å sakke ned tiden, en annen kan være å bruke energi for å slenge seg for å ta imot ballen.

Spesialferdigheter forbruker energi, så man må vurdere fordeler mot sjanse for treff og bom på gitte slag. Jo flere timer på banen, jo bedre blir man som spiller. Så det er absolutt en reell læringskurve og utvikling i Mario Tennis Aces.

Innholdet i spillet består som nevnt av mer enn bare enkeltstående kamper. Det er logiske hindringer og ulike modus som piffer opp det som skjer på banen, og gir variasjon i spillestil og grad av utfordring.

Mario Tennis Aces er engasjerende om man spiller alene, men opplevelsen kan bli noe kortvarig. Barn som har spilt en del tv-spill fra før, vil mestre det som er på relativt kort tid.

Sammen med venner og familie derimot, er dette en sosial opplevelse som kan spilles om igjen og om igjen. Det er også mulig å spille på nett mot andre personer.

Egnethet

Mario Tennis Aces er merket PEGI 3 år.

Dette er et barnevennlig spill som passer til hele familien og som fokuserer på lystbetont lek mer enn å være en ren tennissimulator.

Her kan barn og voksne være i fysisk aktivitet samtidig som de spiller på en konsoll. Joy-Con-kontrollerne kan nemlig holdes i hånden etterligne bevegelsene til en tennisracket takket være innebygde sensorer.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder.

3-6 år: For de aller yngste i denne aldersgruppen kan det være utfordrende å mestre kontrollere og sikte når man treffer ballen. Se an ferdighetsnivå i andre spill til Switch og interessen til barnet.

7-11 år: Passer perfekt for denne aldersgruppen med intuitive kontrollere som ikke er for vanskelig å mestre for barn i denne alderen. Spillet har også et eget opplæringsmodus. Merk at det kan kreve sitt å lære alle de ulike slagene og blokkeringene man kan gjøre i spillet.

12-15 år: Spillet kan også være interessant for eldre barn og ungdom, men ikke for uoverkommelig og utfordrende. Man kan spille med venner for å få konkurranse også mot jevnaldrende. Det krever strategisk tenking for å overvinne motstandere i spillet.

16+: Spillet kan også være interessant for eldre ungdom og voksne, og ikke minst en super aktivitet og spillopplevelse for voksne sammen med barn.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser