Monster Energy Supercross: The Official Videogame 3

PS4/Xbox One/Windows/Switch. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 3 år.

Sett deg bak styret på kraftige tohjulinger og delta i løp med gjørmelagte baner, krappe svinger og store hopp.

Monster Energy Supercross er en serie med motorsykkelspill til spillkonsoller og PC. Målet med spillene er å delta i ulike løp og komme først i mål. For å nå førsteplassen må man navigere på humpete og gjørmete baner.

Dermed leverer spillutviklerne et fartsfylt motorsykkelspill med hopp, triksing og høyt tempo. Uten å henvise til en ekspertuttalelse, så oppleves dette spillet som en autentisk opplevelse av sporten i digitalt format.

For første gang i serien har utviklerne også bakt inn offisielle lag i spillets karrieremodus.

Monster Energy Supercross: The Official Videogame 3

Format: PS4/Xbox One/Windows/Switch
Sjanger: Racing
Utvikler: Milestone srl
Utgiver: Koch Media/Milestone srl

På samme måte som de to forrige spillene i serien er det ikke noen direkte handling i spillet. I stedet deltar man i et karrieremodus som stadig byr på nye løp å konkurrere i. I tillegg er det et progresjonssystem som åpner opp nye muligheter/funksjoner i spillet.

Det er også mulig å konkurrere mot andre på nett. Eller så kan man spille enkeltstående løp, turneringer og løp som handler om å nå beste tid.

Bak styret kan man velge profesjonelle sjåfører fra virkeligheten. Og man kan velge om man ønsker å være kvinne eller mann. Utover det kan man også lage sin egen karakter og velge navn, kjønn, fødested og mer.

Av merker har man ekte kjøretøy fra motorsykkelverden. 17 baner som faktisk eksisterer står også på menyen, og i tillegg, kan man lage egne baner helt fra bunnen av. Det betyr et uendelig potensial for stadig nye steder å kjøre på.

Eventuelt kan man laste ned innhold som andre har laget.

Spillet er langt fra enkelt å mestre. Til og med på enklest vanskelighetsgrad er de datastyrte motstanderne vriene å ta igjen. I hvert fall før man lærer gangen i spillet. Motorsyklene overstyrer lett, og det er fort gjort å gjøre utenfor løypene. Banene er nokså trange med andre ord. I tillegg må man mestre brems før krappe svinger.

Det er også flere knapper på kontrollen å tenke på. En tast styrer forbrems og den andre knappen bremser bak. Hver av disse har naturligvis sin funksjon enten man skal skli gjennom en sving eller bremse plutselig.

I tillegg er det knapper for å justere kjørerens vektfordeling for- og bakover eller til sidene. Dette kan by på triksing i lufta, eller et stygt fall om man bommer på treffsikkerheten. Heldigvis er det et «hjelpemiddel» som får deg tilbake på banen om du kjører utenfor. Men det går også utover tid og lengde bak de som leder an i løpet.

Opplæringen er i tillegg lite hjelpsom. Knappene for styring av motorsykkelen er klistret på siden av skjermen, men utover det er det lite å støtte å få. Her må man rett og slett klare seg fra første øyeblikk. Det finnes ingen trapp som fører deg inn i de ulike stegene som å mestre hopp, svinger, varierende terreng og mer.

Skal man bli god i dette spillet, må man regne med noen timer med prøving og feiling, som også kan være en mismodig tålmodighetstest for barn.

Når det gjelder grafikken ser spillet flott ut. Fine baner, innbydende kjøretøy, detaljer som vannpytter og gjørme i løypa og publikum og lyskastere i bakgrunnen. Animasjonene flyter godt og dette ser rett og slett bra ut.

På lydfronten høres motoren flott ut sammen med publikumsrop og et innledende kommentatorspor. Musikken i menyen er langt fra bra derimot, men denne kan også skrus av i menyene. Vel, med mindre man liker støyete, ensformig rockemusikk.

Merk at for de som har tidligere spill i serien, så er det potensielt ikke så store endringer i årets utgave.

Egnethet

Monster Energy Supercross: The Official Videogame 3 er gitt anbefalt aldersgrense av PEGI fra 3 år.

Spillet er sponset av produsenten av energidrikken: «Monster Energy». Dette gjenspeiles både i tittelen til spillet og i innholdet i spillet på reklamebannere osv.

Navnet og logoen til energidrikken er gjennomgående synlig i spillet.

Utover det er det ikke noe blod eller gørr i spillet til tross for at sjåførene krasjer, ofte med kraftige sammenstøt.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder.

3-6 år: Spillet kan være vanskelig å styre for barn i denne aldersgruppen.

7-11 år: Barn som er vant med racing- bilspill kan i denne aldersgruppen mestre dette spillet med en hel del prøving og feiling. Dette er ikke det enkleste spillet på markedet å lære seg. Monster Energy Supercross byr på en slags opplæring for de som skal lære seg å styre motorsyklene, og det er mulig å justere vanskelighetsgrad.

12-15 år: Ved å øke vanskelighetsgraden i spillet, eller ved å delta i løp med andre på nett, kan også større barn og ungdom få utfordringer på sitt nivå.

16+: Også ungdom og voksne vil kunne oppleve utfordringer med dette spillet her.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser