New Super Mario Bros. U Deluxe

Nintendo Switch, Aldersanbefaling fra PEGI 3 år. Barnevakten anbefaler spillet fra seks år.

To nydelige Super Mario-spill leveres her i et fartsfylt, todimensjonalt eventyr. Fantastisk grafikk, hemmelige steder å oppdage og klassisk Mario-moro gjør at Barnevakten anbefaler dette spillet fra seks år.

Omtrent alt som inneholder Super Mario er forutbestemt til å bli en suksess. For ikke å nevne at Mario og gjengen er noen av de mest sjarmerende spillfigurene som finnes. Til og med skurkene bærer preg av å være i det minste littegrann søte.

Navnet New Super Mario Bros. U Deluxe, er kanskje litt av en munnfull å si, men inneholder altså to klassiske spill som stammer fra den forrige konsollen til Nintendo, Wii U. Her får man New Super Mario Bros U og New Super Luigi U i samme pakke, men med alt tilleggsinnhold og noen oppgraderinger som at man kan spille med to nye figurer.

Man får også bonusinnhold som hint og hjelpevideoer når man trenger det. Disse er nyttige om man strever med spesielle deler av spillet.

I det første spillet, New Super Mario Bros. U Deluxe, er skurken Bowser som vanlig på tokt for å kidnappe prinsessen. Mario og vennene kastes til en annen del av landet og må komme seg gjennom de mange hindringene for å nå frem til prinsessen. Her er det myntinnsamling på høyt nivå, platåer som skal nås, hemmelige steder, og dyr som ikke er så veldig imøtekommende.

Man kan spille alene, eller sammen med opptil tre andre venner og kjempe seg gjennom de mange nivåene i spillet. Opptil 164 steder totalt, så her er det mye å se og mye å gjøre.

I New Super Luigi U er det mer varierte utfordringer.

Nytt er at man kan spille som Toadette. Hun forenkler vanskelighetsgraden veldig ved at man kan hoppe ekstra i lufta, noe som er nyttig dersom man er i ferd med å falle ned et stup. I tillegg, blir det enklere å nå høyder som før var mer uoverkommelige. Når hun forsterkes blir hun om til Peachette som kan sveve midlertidig i lufta.

Man kan også spille som skurken Nabbit. Fordelen med denne spillfiguren, er at han ikke blir såret dersom han kommer i kontakt med fiender. Med Toadette og Nabbit som spillbare figurer, er det mulig for barn og de som er ferske til plattformspill å få en enklere tilnærming til spillet. Og for øvrig kan man spille med Mario og Luigi så klart.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Action/plattform
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo

New Super Mario Bros. U Deluxe leverer et solid og underholdende plattformspill til konsollen Nintendo Switch. Det er ingen ekstreme overraskelser i bunn. Og det finnes andre alternativer på markedet akkurat når det gjelder originalitet, for eksempel med Super Mario Odyssey.

Allikevel er den klassiske todimensjonale stilen engasjerende, særlig med tanke på at det var slik Super Mario begynte i sin tid. Fordelen med denne utgivelsen er de kraftige og vakre fargene som maler omgivelsene. Dette er bare pent å se på med de mange ulike og varierte stedene som man oppdager.

Todimensjonal moro ser fantastisk ut på Nintendo Switch! Og omgivelsene bader i stilig musikk og detaljer i forgrunn og bakgrunn på skjermen. Man kan ikke annet enn å smile når hele spillverden, fra blomster til skurker danser i takt med musikken.

Både de som er helt nye til spillet og de som har prøvd det før, vil finne nye ting å oppdage og mye action som krever at man er responsiv og er god til å se an omgivelsene. Også er det de mange hemmelige stedene som venter på å bli oppdaget. For ikke å nevne doser på doser med mynter og varierte skurker som man kan hoppe på.

Alt går på tid, men det går allikevel an å gå forover og bakover på spillbrettet. Noe som er nyttig for å fange mynter som man kanskje har gått glipp av, eller om man har gått ned i et rør og dukker opp lengre fremme på spillbrettet.

At opptil fire spillere kan samarbeide er også et pluss. Man kan hjelpe og støtte hverandre til å nå områder som ligger høyt oppe, og så klart for å nedkjempe fiender. Men om skjermen fylles av fire spillere, så blir bildet også nokså kaotisk til tider. Det kan by på både latter og frustrasjon.

Og dette er et underholdende spill som passer like godt enten man spiller alene eller om man samles med familie- og vennegjengen.

Egnethet

New Super Mario Bros. U Deluxe er gitt aldersanbefaling 3 år fra PEGI:

Spillet har tegneseriegrafikk og volden er så minimalistisk som mulig. Super Mario hopper på og sklir inn i fiender som da forsvinner ut av skjermen. Spillfigurene kan også skyte ildkuler og fryse fiender, men det er aldri blod eller gørr.

Perspektivet er dessuten sett fra siden og spillet inneholder rikelige mengder med fantasi.

Ellers så fokuserer spillet på tempo og respons. Spillet går på tid og det er avsatser, stup, lava, vann og skurker som man må overkomme. I tillegg, er det et aspekt med samarbeid dersom man spiller med venner og familie.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt aldersgrense fra PEGI.

3-5 år: Kan være vanskelig å mestre tempo og kontroll av spillfigurene for denne aldersgruppen.

6-12 år: Passer fra denne alderen og oppover. Nybegynnere kan velge spillfigurer som Toadette og Nabbit som forenkler spillet veldig. Ellers så er spillet enkelt å lære seg, men utfordrende å mestre. Å finne alle skatter og skjulte områder gir en ekstra dose med utfordring.

13 år+: Spillet passer også for større barn og ungdom som liker Super Mario. Det er ekstra utfordringer å bryne seg på, særlig i New Super Luigi U som har kortere tidsrom for å fullføre spillet på, samt mer utfordrende steder i spillet.

Trailer: