Snipperclips Plus – Cut it out, Together!

Hjernetrim, Nintendo Switch, anbefales fra tre år

Klipp, hopp, snurr og sprett i et gøyalt spill som passer perfekt for vennegjengen. Her skal man løse logiske utfordringer som byr på både samarbeid, latter og hjernetrim. Nå med over hundre utfordringer å bryne seg på. Anbefales fra seks år.

I dette spillet skal man løse en rekke logiske utfordringer på tvers av små, enkeltstående brett. Man kan spille alene, eller sammen med venner på samme enhet. De ulike spillbrettene har alle et mål som skal løses. For eksempel på det første brettet, skal man forsøke å lage en spesiell form ved at to spillere kutter hverandre til å passe rammene, og så snurre til sammenfallende posisjoner.

På et annet nivå skal man skåre mål i en basketballkurv. En neste oppgave er å få en mygg inn i en mygglampe. For ikke å nevne moroa med å forsøke å sprekke en ballong ved å klippe figuren til vennen spiss som et spyd.

I «plus»-utgaven av spillet får man med splitter nytt innhold, som blant annet nye verdener og nye aktiviteter. To verdener er basert på tegneserier, og en verden er basert på leker. Dette nye innholdet byr også på utfordringer og økende vanskelighetsgrad, samt variasjon. Bruk en kanon for å skyte på en glasskrukke, eller stopp biler til riktig tidspunkt.

Det finnes også et nytt modus som heter «Stamp mode» der man skal forsøke å dekke så mye som mulig av en tavle med egen farge. Her kan man konkurrere mot venner, og moduset minner noe om Splatoon 2. Man kan også tegne fritt på tavlen i en annen variant, og lage kreative bilder.

I den kompetitive delen av spillet, «blitz mode», er det også en ny aktivitet der det gjelder å dytte av ballen fra hodet til hverandre.

Oppdragene i spillet er altså ulike, og krever alle at man leser skjermen for å finne ut av hva slags mekanikk som fører frem til målet. Og man må samarbeide og kommunisere for å løse oppdragene sammen.

Det kan hende at en spiller må stå på en plattform for å åpne en dør der den andre kan sende gjenstander gjennom. Eller at man må koordinere når man skal få et egg trygt gjennom sluser fra toppen av spillbrettet og ned til fuglereiret.

Grafikken er morsom og innbydende, og hele prosessen er veldig underholdende. Terskelen er lav for å komme i gang med dette spillet, og hvem som helst kan få til dette ved å prøve seg frem.

Spillet har et originalt konsept som fungerer godt i praksis. Selv om konseptet ser ut som om det er beregnet for små barn, så vil dette også oppleves som utfordrende og gøyalt for eldre barn og voksne. Her har man mulighet til å kose seg med en opplevelse sammen, og mestringskurven er definitivt tilstede.

Det eneste aberet er at spillet ikke har enda flere nivåer inkludert.

Snipperclips Plus – Cut it out, Together!

Sjanger: Hjernetrim
Språk: Engelsk
Utvikler: SFB Games
Utgiver: Nintendo

Egnethet:

Snipperclips har fått PEGI 3 og sees på som trygt fra treårsalderen, selv om de aller yngste barna kan ha utfordringer med å forstå mekanikken, samt at noen av de logiske hindringene kan være for vanskelige. Derfor velger vi å anbefale spillet fra seks år på grunn av vanskelighetsgrad.

For øvrig er dette et spill der barn lærer å gjenkjenne og eksperimentere med former og figurer. De lærer også problemløsning og må fokusere på samarbeid enten de spiller mot en venn foran samme skjerm, eller på internett.

Spillere kan kutte hverandre, men figurene kan øyeblikkelig få tilbake opprinnelig form. På den måten er det også enklere å rette opp feil man har gjort.

Det finnes ingen tidsbegrensning på de ulike nivåene, dermed har man ro og tid til å sette seg inn i de logiske hindringene. Spillet har også et viss rom for at man kan løse utfordringene på de måtene man selv ønsker. Og generelt oppfordres man til å tenke utenfor rammene for å finne en løsning selv.

Vanskelighetsgrad:

0-5 år: Under aldersanbefaling.

6-11 år: Spillet passer også godt for denne aldersgruppen. De fleste vil kunne forstå og løse de logiske utfordringene i spillet med en dose tålmodighet og vilje til å prøve seg frem.

12+: Spillet vil også kunne underholde ungdom og voksne.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser