Super Mario Party

Nintendo Switch, anbefales fra fem år.

Dette er et av de spillene vi virkelig anbefaler for barn og til hele familien. Slå dere løs i en haug med morsomme og helsprø minispill og konkurrer om vinnerplassen. Anbefales fra fem år.

Super Mario Party er et av årets store festspill for hele familien. Med mer enn åtti minispill er det nok av moro for både store og små.

Dette spillet lar mellom en og fire spillere konkurrere sammen på Nintendo Switch. Fordelen er da at flere kan spille sammen på en konsoll og i samme rom. Super Mario Party handler om sosial spillglede der man er sammen med venner og familie. Det er også mulig å spille på nett og man kan spille alene med datastyrte konkurrenter.

De mange enkeltspillene har i tillegg såpass lav terskel at enhver kan mestre og forstå hva man skal gjøre i spillene.

Plukk så mange pannekaker fra fatet før de andre tømmer det og samle poeng, vask vinduer i takt med musikken, unngå å bli løpt ned av fotballspillere, fang fisk og sjeldne gullfisker, sprut vann på motstanderne og fjern dem fra ringen og mye mer.

Super Mario Party er rett og slett et fargerikt sprell med musikk og variert underholdning.

Super Mario Party

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Festspill
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo

Spillene benytter seg også av de mange avanserte funksjonene som er i håndkontrollene til Switch – Joy-con. Noen ganger bruker man piltaster og joystick som vanlig, andre ganger, som i flyspill bruker man bevegelsesteknologien og vipper hele kontrollen for å fly opp og ned eller for å svinge. I dansedelen av spillet står man oppreist og bruker hele håndkontrollen og gjør rytmiske dansebevegelser.

Super Mario Party kan oppleves på flere måter.

Kjernen er et brettspill som er langt fra forutsigbart. Halvparten av reglene og vinnermuligheter gir ikke mening, men det gjør absolutt ikke noe i det store og det hele. Opptil fire spillere som er enten mennesker eller datastyrte motstandere, konkurrerer på et spillbrett om å få flest mulig stjerner og mynter.

Da må man kaste terning og bevege seg gjennom spillbrettet. Stjernene dukker opp på tilfeldige plasser og det er førstemann til mølla. Langs veien kan man også plukke opp ekstrafordeler som flere terningkast, flere bevegelser, allierte som hjelper, mynter, angrep på motstanderne og mer.

I tillegg så deltar man i minispill underveis for å samle mynter og stjerner.

Dette er utrolig morsomt og selv om man leder an så kan lykken plutselig snu. En motstander stjeler kanskje en stjerne eller to fra deg eller så står man til slutt på pallplassen også deles bonusstjerner ut til de som har vært mest uheldig i spillet for eksempel. Nintendo er tilgivende på den måten her og har en slags heldekkende omsorg for at alle som deltar skal ha det gøy, ikke bare vinne!

Super Mario Party har også flere moduser å bryne seg på. Man kan samarbeide med venner i elvepadling som går på tid. Jo flere minispill man klarer, jo mer tid får man på seg til å komme i mål. Et rytmisk modus setter deg og venner på dansegulvet der man spiller minispill med rytmiske komponenter. Her beveger man seg i takt med musikken.

Også er det et eget konkurransemodus der man skal forsøke å overta så mange ruter som mulig på et brett. Dette gjør man ved å vinne minispill og strategisk overta ruter.

Så ja, det er mye glede og moro i Super Mario Party og dette kan engasjere både store og små. Nintendo har truffet full pott med å lage en digital, men sosial aktivitet som enhver kan mestre. For å bli virkelig god, kreves allikevel noe mestring og strategisk tenking.

Med all den flotte teknologien som ligger i Switch-konsollen, kan man bruke de mange mulighetene i Joy-Con-kontrollerne med alt fra bevegelsesteknologi til at flere kan spille på samme skjerm.

Egnethet

Super Mario Party er gitt PEGI fra tre år.

Vi mener allikevel at spillet passer best fra fem år på grunn av vanskelighetsgrad. Spillene er relativt enkle og intuitive, men man må kunne bruke håndkontrollen til Joy-Con og grunnleggende bevegelser for å få noe ut av dette spillet.

Her er det mye for barn å lære. Det finnes spesifikke spill der man skal lage geometriske former og andre figurer, memorere best mulig, telle, ha høy reaksjonstid, tenke strategisk og mye mer.

Nintendo har også her utviklet et spill der man skal konkurrere, men der vinnerinstinktet ikke skal stå stå høyest. Det er en god tone i Super Mario Party og en slags bisarr form for regler til tider som gjør at det er mer gøy enn kompetitivt. Dette er flott!

Dette er et spill med god stemning.

Man kan også konkurrere med og mot venner i spillet.

Foto: Skjermdump fra YouTube.

Trailer: