Totally Reliable Delivery Service

PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Switch/Windows/Android/iOS. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense fra PEGI 3 år.

ANMELDELSE: Lever pakker til destinasjonen sin i dette kaotiske og helsprø partyspillet som kan spilles med opptil fire venner. Anbefales fra syv år.

Å få pakker levert på døra er vel ingen sak. Vi kan forvente oss leveransen i en hel og fin del. Men i dette spillet er postbudet byttet ut med noe helt annet.

Her er fysikkens lover snudd på hodet, og alt som skulle være selvsagt eller enkelt er ikke lenger det, som å kunne sitte rolig i en bil mens man kjører.

Totally Reliable Delivery Service

Format: PlayStation 4 og 5/Xbox One og Series S og X/Switch/Windows/Android/iOS
Kategori: Partyspill/simulator
Utvikler: We're Five Games
Utgiver: TinyBuild

Totally Reliable Delivery Service er et spill der målet er å levere pakker fra A til Å. Spillet lener seg allikevel tungt på såkalt «ragdoll»-effekt.

Det vil si at spillfigurene oppfører seg som livløse dukker som egentlig bare henger og slenger når man prøver å bevege dem. De har liten vilje på egenhånd.

I praksis betyr det at spillet blir superkomplisert, og veldig morsomt å spille. Skal man løfte pakken opp på et lasteplan, må man samtidig passe på at spillfiguren ikke faller over ende.

Og man må gjerne bruke omtrent hele spillkontrollens utvalg av knapper og joysticker for å mestre selv de enkleste operasjoner.

Pakkene har heller ikke et ønske om å bli liggende der du plasserer de.

På et lasteplan er det fort gjort at pakkene faller ut. Derfor må man fokusere på et helt hav av gjøremål til en og samme tid.

Dersom man er superfokusert og ensidig opptatt av leveringsfrister og kvalitet på leveranse – ja da er nok dette spillet en kilde til frustrasjon.

I stedet må man senke pulsen og heve smilebåndet. For dette er et spill som er ment å være kaotisk og morsomt, gjerne ilag med venner og familie.

Her kan man forvente kjøretøy som velter, pakker som blir slengt både her og der, og gummiaktige spillfigurer som tilbringer like mye tid på bakken som de gjør stående på føttene.

I spillet vandrer man omkring et ganske så stort landskap med byer, fjell, veier og vann.

Pakker henter man ved forskjellige utleveringssteder. Som regel dukker det opp en eller annen form for kjøretøy som man kan benytte seg av.

Det kan være alt fra fly og helikopter, til båter og biler.

Spillet teller antall minutter man bruker på å levere en pakke. Så man kan skape litt konkurranse ut av det. Og man blir betalt for hver leveranse.

Spillet er i sjangeren «sandkasse». I dataspillverden dreier dette seg om spill der man i stor grad selv står for moroa.

Man kan fritt bevege seg rundt på kartet og utforske de mange bygningene og stedene som finnes. Og man kan velge fra hvilke steder man ønsker å plukke opp pakker til levering.

I tillegg kan man sette seg inn i raketter, kjøre på hopp, styre gaffeltruck og benytte seg av forskjellige maskiner for å leke med disse.

Spillet inneholder også minispill som å unngå rakettangrep, fly med vinger gjennom ringer og mer.

Man kan spille dette spillet alene eller sammen med opptil fire venner. Enten kan man spille på nett, eller med flere på samme skjerm.

Og det er duket for mye latter og moro dersom man slår seg sammen med familie og venner og forsøker å samarbeide for å nå leveransetidene.

Her må som regel en kjøre og en holde pakken på plass. Og styringen er langt fra intuitiv. Faktisk tidvis frustrerende.

Dette er et spill som vi absolutt anbefaler for de som ønsker seg litt useriøs moro. Her venter en ny helsprø opplevelse for hver gang man starter opp spillet.

Og en lekeplass med en fysikk som er langt unna normalen.

Egnethet

Totally Reliable Delivery Service har fått PEGI angitt til tre år, altså den laveste aldersanbefalingen. Vi velger allikevel å anbefale spillet fra syv år på grunn av vanskelighetsgrad. Styringen er såpass kompleks og kaotisk, at det anslår en høyere vanskelighetsgrad.

Innholdsmessig er det ikke noe som tilsier at yngre spillere ikke kan spille dette.

Biler kolliderer, vipper om og ruller. Spillfigurene kan også falle, rulle og bli kastet ut av fly og helikopter. Men det er ikke noe blod eller gørr. Og spillfigurene dør aldri. De kommer øyeblikkelig tilbake igjen. Men de faller riktig nok og slår seg (besvimer i noen sekunder med stjerner som svever rundt hode).

I tillegg er grafikken preget av tegneseriegrafikk, og alt som skjer på skjermen er kaotisk og unaturlig – dvs. lite realistisk.

Man bør være obs på at man kan kjøpe innhold (tilleggspakker med flere kart, kostymer og kjøretøy) for ekte penger.

Spillet inneholder også mulighet for nettspill med venner og åpne servere. Her kan man chatte med andre spillere via spillkonsollens/datamaskinens chattesystem.

Vanskelighetsgrad:

0-2 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

3-6 år: Kan være vanskelig for de aller yngste å mestre spillmekanikken. Med tanke på egnethet, er det ikke noe som tilsier at spillet ikke passer for denne aldersgruppen.

7-11 år: Spillet kan mestres av barn i denne aldersgruppen. Det er knotete og kaotisk styring, men det er også en del av konseptet. Så her gjelder det bare å prøve seg frem og feile for å bli bedre i spillet.

12-15 år: Spillet vil også være utfordrende for eldre barn og unge på grunn av den helsprø stilen.

16+: Spillet vil kunne by på sosial spilling også for ungdom og voksne.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser