Train Sim World 4: Semmeringbahn – Wiener Neustadt – Mürzzuschlag Route (tilleggspakke)

Windows/Xbox Series One og S og X/Playstation 4 og 5. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 3 år av PEGI.

ANMELDELSE: Nydelige fjellandskap og bratte daler tilbys i denne tilleggspakken til Train Sim World 4. I tillegg får man splitter nye tog å bryne seg på.

Train Sim World 4 består av et hovedspill (altså selve spillet) og så flere tilleggspakker med innhold som kan kjøpes for ekte penger. Hver tilleggspakke byr som regel på nye ruter eller nye tog som man kan begi seg ut med.

Og i skrivende stund finnes det over 100 tilleggspakker som kan kjøpes utenom hovedspillet. Først og fremst for de som ikke har tomme lommebøker altså. En av disse tilleggspakkene er Semmeringbahn – Wiener Neustadt – Mürzzuschlag Route. Og da er det altså Østerrike som står på menyen.

Train Sim World 4: Semmeringbahn – Wiener Neustadt – Mürzzuschlag Route (tilleggspakke)

Format: Windows/Xbox Series One og S og X/Playstation 4 og 5
Sjanger: Simulator
Utvikler: Dovetail Games
Utgiver: Dovetail Games

Her får man allikevel mer enn bare noen ekstra skinner å kjøre på. Fordi landskapet i denne tilleggspakken er helt fantastisk gjengitt i spillformat. Lengden er også solid med hele 68 kilometer som kan kjøres i digital format.

På de bratteste partiene kan man nyte tuneller, ensomme hus, bratte fjellskrenter, snødekte topper og flotte bruer.

Hele spillverden er gjengitt med detaljer som imponerer enten det er trær, hus, veier, elver og annet av landskap. Det er rett og slett ren spillglede å nyte utsikten når man tøffer avgårde og frakter passasjerer mellom stasjoner.

Og her er det rett og slett mange og gode naturopplevelser på veien.

Å kjøre i disse omgivelsene byr også på nye utfordringer. I stedet for å bare tenke på akselerasjon må man i stedet fokusere på å bremse og holde igjen når toget skimrer avgårde i nedoverbakker. Det betyr at man må finne en passe balanse mellom å holde igjen og slippe opp på bremsen for å holde fartsgrenser.

Motsatt blir det en ny vri når man kjører i oppoverbakke igjen. Og det er nettopp slike variasjoner som preger dette ulente terrenget.

Man kan som vanlig kjøre fastsatte ruter. Her er det oppdrag som varierer i lengde og tid på døgnet. Man kan frakte passasjerer, gods og annet. Og da er det bare å kjøre så effektivt som mulig for å få høyest mulig poengsum.

Og unngå å bryte trafikkregler.

Det er også mulig å velge egne scenarioer. For eksempel så kan man velge et oppdrag der man skal være på utkikk etter røyk/brann, eller et neste der man skal frakte turgåere som sitter fast og i fare for kulde.

I tillegg er det et eget område der man skal bistå et tog som strever med lasten sin.

Disse gjøremålene er både utfordrende og spennende – samtidig som man får en ny giv på togvirksomheten. Rett og slett litt annet på menyen for de som vil prøve ut noe annet enn tidspress, frakt og passasjer-virksomhet.

Selv om det også er gøy i seg selv.

Utviklerne har også bakt inn nye tog i pakken. Her får man bryne seg på ÖBB 1116 og ÖBB 4024 EMU. Og bare så det er sagt, dette er lekre togsett begge to. ÖBB 1116 har et eget maskinrom og et førerhus som er overraskende oversiktlig.

Her kan man fritt vandre rundt i «cockpiten», utforske et hav av instrumenter og trykke på fullt funksjonelle knapper og spaker. Og ellers nyte den ikoniske «musikklyden» når toget akselererer.

ÖBB 1116 har et hakket mer moderne og åpent preg med store vindusflater. Også dette lokomotivet er en lekkerbisk og en kraftpakke uten like. Utviklerne har rett og slett gjort en fenomenal jobb med å tegne og animere alle detaljer både på utsiden og innsiden av togene.

Og det er ren glede å sette seg inn og utforske i disse flotte maskinene. Merk at utviklerne også legger vekt på realisme og troverdighet opp mot hvordan disse togene fungerer i virkeligheten.

Semmeringbahn – Wiener Neustadt – Mürzzuschlag Route (tilleggspakke) byr på mye innhold. Her er det nesten 70 kilometer med skinner, stasjoner, bruer, tuneller, trær og ulendt landskap. Og det hele ser ganske så flott ut.

De nye lokomotivene er også gjengitt med slående detaljer. De er vakre, detaljerte og kraftige. Og det er ren glede å nyte disse fra innsiden av førerhuset og sett fra tredjepersonsperspektiv.

Ellers får man en rekke ruter og scenarioer å bryne seg på. Og med alt dette på plass får man absolutt noen flere timer med togglede på menyen. Ikke et dumt utgangspunkt for de som vil utvide spillopplevelsen litt mer.

Alle foto: Dovetail Games

Egnethet

PEGI har gitt Train Sim World 4 anbefalt aldersgrense 3 år. Det betyr at spillet ikke har innhold som kan være problematisk for yngre barn. Samtidig sier ikke denne aldersgrensen fra PEGI noe om vanskelighetsgrad, og det vil være svært vanskelig, om ikke umulig for en treåring å mestre dette spillet her.

Spillet er i sjangeren «simulator» og byr derfor på en avansert og krevende tilnærming til togkjøring. All tekst og menyer på engelsk, og det er en haug med instrumenter, teknikker og mer å forholde seg til. For ikke å nevne en hel vitenskap omkring togkjøring.

Merk at det også er mulig å kjøpe innhold i spillet for ekte penger, både flere tog og ruter. Utover det er det ingen form for omfattende togkrasj og lignende. Spillet stopper når man bryter rødt lys på signalanlegg og mer.

Det finnes en funksjon som kan slås av eller på for å vise ekte reklame i spillet.

Vanskelighetsgrad:

0-11 år: Kan være vanskelig å spille for denne aldersgruppen. Spillet er på engelsk og det er en del komplekse menyer å forholde seg til. Å manøvrere togene er komplisert med mange funksjoner og instrumenter som man må forholde seg til.

12-15 år: Spillet kan  treffe godt i denne aldersgruppen hos barn og unge som er interessert i tog. Merk at spillet gjenspeiler togkjøring på et realistisk vis, så det er mye å sette seg inn i for førstegangskjørende.

16+: Spillet passer også godt for eldre ungdom og voksne, da dette havner innenfor simulatorsjangeren. Her er det mange timer med underholdning for de som liker en realistisk kjøreopplevelse.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser

 

Bli medlem av Barnevakten