WarioWare: Get It Together!

Nintendo Switch. Dette spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 7 år.

ANMELDELSE: Helsprøtt partyspill skaper gøy og latter for familie og venner. Konkurrer og løs kjappe utfordringer i over 200 minispill.

Warioware: Get It Together! er et partyspill utgitt til Nintendo Switch-konsollen. Spillet er det nyeste tillegget i en lengre serie. Her har karakteren Wario, kjent fra Super Mario-universet, samlet vennene sine for å lage en samling med spill som skal toppe salgslistene.

Uheldigvis fører en teknisk glipp til at alle de ansatte blir trukket inn i en spillkonsoll og fordelt utover ulike spillverdener. Da må Wario ut på tokt for å redde vennene sine og løse spillets mange feil og mangler.

WarioWare: Get It Together!

Format: Nintendo Switch
Sjanger: Partyspill
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo

Som spiller må man tråkke gjennom mer enn 200 minispill som alle har ulike oppgaver som må løses. Det kan være å unngå angrep, kjempe mot fiender eller løse all slags latterlige oppgaver. Etter hvert som man går gjennom de ulike banene, økes hastigheten slik at man må være enda kjappere i responsen.

Man kan spille alene eller sammen med en venn i spillets historiemodus. I tillegg finnes det 10 minispill som er laget for at opptil fire spillere kan hygge seg sammen.

Sist, men ikke minst, kan man også delta i Wario Cup – her er det nye utfordringer som blir gitt på ukentlig basis hvor man kan vinne spillvaluta for å låse opp digitale goder i spillet. Man kan ikke betale ekte penger for dette innholdet.

Warioware: Get It Together! er fascinerende og utfordrende til samme tid. Selv om det finnes over 200 minispill å bryne seg på, går alle på tid, gjerne 10 sekunder eller mindre. Det betyr at man må være utrolig kjapp på ballen for å klare å løse de ulike oppgavene.

Det å finne ut akkurat hva som skal gjøres på de ulike spillbrettene – er faktisk en utfordring i seg selv. Hvert spillbrett blir presentert uten særlig intro annet enn et par stikkord om hva man skal gjøre. Før man rekker å lese instruksen har allerede tidtakeren startet.

Til hjelp i spillerstallen har man en hel drøss med spillfigurer å velge fra. Alle har unike evner og kan dermed endre på måten man spiller på. Etter hvert låser man opp flere valgbare spillfigurer og kan prøve seg frem til hvem som er favoritten.

Man kan også bytte på lagsammensetningen og velge de favorittkarakterene man ønsker.

Warioware: Get It Together! er hektisk, utfordrende og morsomt til en og samme tid.

Her kommer ulike utfordringer på løpende bånd. Noen er gitt innenfor temaer som «introduksjonsspill», «high tech», «sport», «mat» eller «dagligdagse oppgaver». Allikevel er det tilfeldig hvilke oppgaver som dukker opp på skjermen innenfor hver kategori, og derfor må man være skikkelig på og klar i avtrekkeren.

Blant de over 200 minispillene skal man for eksempel dytte tannkrem ut av en tube, hypnotisere noen, rydde et rom, bysse en baby til søvn, unngå å bli bitt av tenner som lukker seg, ringe på en dørklokke for å få husboeren til å åpne, fjerne noe ubehagelig fra en persons mage – og mer!

Mye moro og variasjon med andre ord.

Spillmekanikken er enkel og grafikken likeså. Men akkurat i denne sammenhengen er dette en perfekt løsning.

Ellers er oppgavene såpass varierte og spennende, i det minste i begynnelsen, så det er alltid noe nytt og friskt å oppdage. Etter hvert som man spiller mer vil man kjenne igjen noen av oppgavene, men det er tilfeldig akkurat hva som dukker opp på skjermen.

Bare det er et spenningsmoment i seg selv. For her er det både kreativitet og vill fantasi om hverandre med tanke på spillutformingen.

Noen av oppgavene utfordrer også evnen til logisk tenkning, hukommelse, observasjon, hurtighet, samt andre evner. For eksempel når man skal huske hvilket objekt som mangler i et mønster, farger, eller gjenkjenne følelsen til en person som mottar en skummel eller hyggelig gjenstand.

Warioware: Get It Together! passer best sammen med venner og familie. Da kan man både le og samarbeide om hverandre.

Å se en venn rekke å lyse den siste stjernen før tiden utløper, er fantastisk. Og iblant er det godt å være to for å forstå akkurat hva man skal gjøre på de ulike spillbrettene. Heldigvis er ikke dette et spill som tar seg selv for alvorlig eller høytidelig.

Selv om man feiler vil man alltid kunne prøve igjen, og jo mer man spiller, jo mer gjenkjenner man utfordringene som dukker opp slik at man kan løse dem.

I tillegg er det mye kreativitet i bunn. Oppgavene er varierte og utforordrer spilleren ikke bare med tanke på tempo og reaksjon. Det er også oppgaver som krever at man observerer eller husker et gitt mønster.

Spillet er også inspirert av andre plattformspill og lever på nostalgien til dette. Eksempelvis ved at man fullfører gamle Super Mario-brett, Donkey Kong, eller andre klassiske titler. I tillegg er det tråder som trekkes til popkultur og tegnefilmer.

Dette er rett og slett et herlig sammensurium av variasjon, humor og fantasi om hverandre.

Alle foto: Nintendo

Egnethet

WarioWare: Get It Together! har fått PEGI angitt til 7 år og er merket med mild vold.

PEGI begrunner dette med (vår oversettelse fra engelsk): dette spillet har fått PEGI 7 år på grunn av mild vold. Ikke egnet for noen under 7 år.

Videre forklare PEGI at noen av spillene har urealistisk og komisk vold. Dette kan være rettet mot menneskelignende- og fantasikapninger. Måten spillfigurene reagerer på voldsutøvelsen er ofte urealistisk og overdrevet.

Samtidig påpeker PEGI at noen elementer fra spillet kan være skummelt for noen barn. For eksempel så har en spillfigur glødende øyne og i bakgrunnen hører man skummel musikk.

Det er ikke noe blod eller gørr i spillet, men man kan skyte på figurer i spillet. I tillegg er det et minispill der man skal forsøke å blåse bort håndkleet til en person, uten synlig nakenhet utover det.

Vanskelighetsgrad:

0-6 år: Under anbefalt alder fra PEGI.

7-11 år: Dette spillet har en enkel opplæring som lærer bort det grunnleggende. Man kan også øve seg på hver spillfigurs bevegelser i menyvalget senere. Allikevel går spillet på tid og tidsrommet for å løse oppgaver synker stadig. Mange av oppgavene som skal løses har minimalt med instruksjoner, derfor må man være både kjapp og observant for å mestre spillet.

12-15 år: Spillet vil med sine over 200 mikrospill også kunne utfordre ungdom. Det finnes også egne utfordringer og målsettinger for de som vil strekke seg etter det lille ekstra.

16+: Spillet vil kunne by glede og utfordringer for ungdom og voksne.

Spilltrailer:

Hvordan vurderer Barnevakten spill?

Les våre kriterer for spillanmeldelser