Granny

iOS/Android, egner seg ikke for barn under tolv år

Innelåst i et gammelt og skummelt hus må du forsøke å flykte før en svært uhyggelig og sinnssyk bestemor fanger deg. Blod og skremmende stemning gjør at dette spillet ikke egner seg for barn under tolv år.

Apper og spill kommer i mange varianter og med ulikt innhold. Denne gangen er det sjangeren skrekk som står på menyen i Granny, som minner om den populære spillserien Five Nights at Freddy’s.

Dette spillet er gratis å laste ned, men baserer seg på reklame mot brukeren. Dette dukker opp inne i spillet når det er pause.

Konseptet er enkelt.

Flykt fra et gammelt og uhyggelig hus før en skrekkelig bestemor fanger deg. Man har fem netter som tilsvarer fem forsøk på å komme seg ut derfra. Så snart denne bestemoren ser deg blir du brutalt angrepet, fanget og havner tilbake på samme rom som du alltid våkner i.

Man er allikevel noe mer skadet for hver gang, for eksempel ved at man halter mer og mer.

Hver lyd man lager, for eksempel hvis man dytter borti en vase eller en bilderamme, setter bestemorens kurs rett mot deg. Da gjelder det å finne steder å gjemme seg og det kan være under senger, bord og i skap.

Det gjelder å gå omkring i dette huset uten å bli sett. Så må man også unngå å lage lyd. Ved å velge ulike vanskelighetsgrader kan man øke antall låser og hindringer i huset, eventuelt sakke ned bestemorens hastighet og lyder man lager dersom man velger et enklere nivå.

Spillet har en grøssende stemning på grunn av uhyggelig musikk og omgivelser som gjengir et guffent og gammelt hus. Bestemoren ser også nokså truende og forferdelig ut, blant annet med øynene og en gjenstand som hun går til angrep med. I tillegg har hun uttalelser med en skremmende stemme når hun nærmer seg.

Det at man aldri vet hvor hun er og når hun dukker opp, gjør stemningen enda mer intens. Så klart dette skaper også et spenningsmoment, men kan virke skremmende for barn.

Granny

Format: iOS, Android
Kategori: Spill
Utvikler: DVloper

Egnethet

Granny har fått aldersanbefaling fra tolv år i App Store (iOS) og tilsvarende fra PEGI i Play Store (Android).

Når det gjelder grafikk er ikke dette spillet særlig pent og realistisk, men allikevel uhyggelig og grøssende for det.

Spillet har en nervepirrende stemning som kan være spennende og intens, særlig når man skvetter når bestemoren dukker opp.

Appen har også svært tydelig blodsprut når bestemoren går til angrep på deg, og dersom man feiler blir man fanget og mest sannsynlig henrettet og spist.

For å komme seg ut av huset må man finne nøkler og verktøy for å få opp utgangsdøren.

Merk at spillet har hyppige innslag av reklame.

Testet på iOS

Apptrailer (vær obs på skumle bilder):

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser