Alder (Android): 12 år

Five Nights at Freddy’s

ANMELDELSE: I dette spillet må man holde ut på et mørkt og uggent sted. Om natten vandrer skumle dyrefigurer rundt omkring og man har begrenset med ressurser til å forsvare seg.

Photo Roulette

ANMELDELSE: Gjett hvem som har tatt bildet som vises på skjermen. Denne appen kobler flere brukere sammen for å ha en gjettekonkurranse med deltakernes bilder. Appen inneholder reklame, og ber om tilgang til alle bildene på enheten.

Hjelpehånden

ANMELDELSE: Hjelpehånden presenterer spilleren for en rekke dilemmaer som ungdommer kan kjenne seg igjen i. Her kan spilleren lære å gi gode råd, samt få verktøy til å skille konstruktive og ødeleggende tankemønstre.

Exposed

ANMELDELSE: Denne appen gjør det mulig å leke "nødt eller sannhet" med venner digitalt. Noen av spørsmålene er nokså drøye og tar for seg sex, rusmidler og annen tematikk. Appen Exposed er på topplisten i antall nedlastinger i app-butikken nå i høst.

Terraria

ANMELDELSE: Minecraft-inspirert byggespill byr på kreativitet og utforsking, men også noe todimensjonal blod og gørr.

Signal Private Messenger – chatteapp

ANMELDELSE: Ring, chat og send meldinger uten at noen andre kan få innsyn. Signal krypterer (hemmeligholder) all kommunikasjon mellom deg og din mottaker.

Pixel Gun 3D: FPS Shooter & Battle Royale

Dette er et førstepersonskytespill med moden tematikk til tross for Minecraft og Roblox-inspirert grafikk. Spillet etterligner battle royale-sjangeren som Fortnite er kjent for, og tilbyr ellers mange ulike spillmodus og et variert våpenutvalg.

Hello Neighbor

Anmeldelse av app/spill: Dette snikespillet kan til tross for tegneseriegrafikk være skummelt for noen barn på grunn av uhyggelige og mørke omgivelser. Spillet byr også på intense scener der man blir jaktet på. Anbefalt aldersgrense gitt av PEGI er 12 år for mobilapplikasjoner og 7 år for spillkonsoller og PC.

Granny

Innelåst i et gammelt og skummelt hus må du forsøke å flykte før en svært uhyggelig og sinnssyk bestemor fanger deg. Blod og skremmende stemning gjør at dette spillet ikke egner seg for barn under tolv år.