Kingdom: New Lands

iOS/Android.

ANMELDELSE: Farlige krefter truer det nye kongeriket ditt. Bruk ressursene fornuftig og bygg forsvaret ditt for å overleve så lenge som mulig.

Ved første øyekast er ikke Kingdom: New Lands mye å se på. Enkel 8-bits grafikk kan umulig være engasjerende mot dagens grafikkunder?

Men det er en feilslutning som spillet snart vil overbevise om med sin sjarm, sine vakre bilder, utfordringer, nydelig musikk og engasjerende konsept.

Ideen er like enkel som den er vanskelig for deg som spiller å gjennomføre. Man tar kontrollen over en konge eller dronning som utforsker et mystisk og vakkert landskap. Spillet er todimensjonalt, og man kan ri på hest, bjørn og andre dyr i begge retninger.

I midten av landskapet starter byggingen av en forskansning. Etter hvert samler man mynter og bruker disse til å bygge ut og forsterke det ferske, lille kongeriket.

Folk og fe fra langt unna vil dukke opp og besøke det nye tettstedet ditt. Og snart bygges det ut med handelsvirksomhet og forsvarsverk, reisende og soldater.

Fiender begynner også å dukke opp i horisonten på nattestid. Disse stjeler og forsøker å ødelegge bebyggelsen din. Derfor må man tenke lurt og bruke de ressursene man har fornuftig.

Skal man bygge og forsterke vegger? Hyre nye beboere til å hjelpe til hos deg? Utvide eller forskanse? Eller leie bueskyttere og sette opp hindre lengre unna hovedkvarteret ditt? Det er mange prioriteringer å ta, og en feilslutning kan koste deg dyrt, og eventuelt føre til din undergang.

Hele grunnideen er som nevnt enkel, men kompleks til samme tid. Dette er et strategispill av god kaliber og det er liten tvil om at man vil få mange utfordringer å bryne seg på. Å holde ut i lengden krever tålmodighet og besluttsomhet. Og man må gjerne prøve spillet om og om igjen for å lære av tidligere feil.

Man står fritt til å utforske det todimensjonale landskapet på jakt etter nye ressurser og innleide som kan forsvare forskansningen din. For ikke å nevne anledningen til å se variasjonen av bekker, trær, fossefall og vakkert dyreliv.

En gjennomgang av spillet vil ofte være ulik den neste, fordi nye beslutninger vil føre til at fienden reagerer ulikt. På den måten får spillet større gjenspillbarhet.

Målet er å overleve så lenge som mulig, og etter hvert komme seg helt unna. Fienden angriper i bølger av økende størrelse, og med en blanding av fotsoldater og kjemper.

Kingdom: New Lands

Format: iOS/Android
Kategori: Spill
Utvikler: Raw Fury

Egnethet

Kingdom: New Lands har fått aldersanbefaling syv år i Play Store (Android), og ni år i App Store (iOS).

Spillet har en gjennomgående skummel og mørk stemning, dette på grunn av uggen musikk, overgang til nattestid og uhyggelige skapninger. Derfor anbefales spillet fra syv år.

Det er allikevel svært milde former for vold i spillet, i og med at grafikken er så minimalistisk.

Appen inneholder ingen reklame, og spillet er tekstet på norsk.

Her kan barn lære ressurshåndtering, strategisk tenking, i tillegg til å nyte vakker musikk, flott og klassisk spillgrafikk, samt et engasjerende konsept.

Testet på iOS

Apptrailer

Hvordan vurderer Barnevakten apper?

Les våre kriterer for appanmeldelser