PEGI Klassifisering: Vold

Minecraft

Anmeldelse: Minecraft er fortsatt populært og med mer innhold enn noen gang ettersom spillet jevnlig fornyes. Men hva dreier spillet seg egentlig om? Og hva bør du være obs på som forelder? Les vår anmeldelse.

Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction

ANMELDELSE: Nettbasert førstepersonsskytespill tar for seg lagarbeid i møte med en farlig fiende. Her må man tenke taktikk og samarbeid for å overvinne monstre av ulike slag.

Valorant

ANMELDELSE: Nettbasert skytespill krever taktikk, samarbeid og smart bruk av overnaturlige evner.

Chorus

ANMELDELSE: Dette spillet plasserer føreren i setet på et lite underverk av et romskip. Her skal man utforske verdensrommet og slåss mot både små og større fartøy. Spillet byr også på en komplisert, men samtidig engasjerende historie.

Fortnite

ANMELDELSE: Opptil hundre spillere kjemper mot hverandre til en person eller ett lag står igjen som vinner. I tillegg er Fortnite en plattform som gir tilgang til mange forskjellige typer spill.

Lego Harry Potter Collection

ANMELDELSE: Leken trollmann-magi i barnevennlig drakt. Her kan barna utforske fantasiuniverset med LEGO-figurer. Flott spill for flere å bryne seg på sammen.

Halo Infinite

ANMELDELSE: Langtlevende skytespill-serie til Xbox og PC har nå fått et nytt eventyr som spillere kan begi seg ut på. I tillegg er det mer enn nok flerspilleraction å ta av.

Trailmakers

ANMELDELSE: Superkult spill lærer barn om fysikk og konstruksjon. Bygg en bil, fly eller båt og utforsk en spennende, åpen verden.

Pokémon Brilliant Diamond

ANMELDELSE: Nyutgave av det klassiske Nintendo DS-spillet. Utforsk Pokémon-universet og kjemp om å bli den neste Pokémon League-mesteren.

Battlefield 2042

ANMELDELSE: Massivt og fremtidsrettet. Battlefield 2042 byr på storslagne kamper med helikoptre, tanks og soldater.

Spider-Man: Miles Morales

ANMELDELSE: I dette spillet følger man Miles Morales i rollen som "den andre" Spider-man og hans oppgave med å forsvare byen New York fra en rekke farer.

Call of Duty: Vanguard

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill trekker uret tilbake til andre verdenskrig. Historiemoduset tar for seg østfronten, vestfronten, Nord-Afrika og Stillehavet. I tillegg har spillet zombie-modus og flerspillermuligheter som før.

Riders Republic

ANMELDELSE: Dette sportsspillet byr på sykkel, snowboard, ski og flyvedrakt i en og samme pakke. Her kan man utforske en stor og vakker verden samtidig som man konkurrerer mot naturkrefter og andre spillere.

LEGO City: Undercover

ANMELDELSE: I dette spillet skal man som politibetjent gå under dekke og bekjempe kriminalitet fra innsiden. Spillet byr på en åpen verden med byliv, tøffe kjøretøy og mye å utforske.

Splitgate

ANMELDELSE: Nettbasert skytespill med en unik vri. Her kan man lage portaler for å taktisk utmanøvrere fienden.

Marvel’s Guardians of the Galaxy

ANMELDELSE: Marvels superhelter drar på en intergalaktisk reise for å redde universet. Her tar man rollen som Star-Lord og leder en trofast, men småkomplisert gjeng med helter.

Age of Empires IV

ANMELDELSE: I dette spillet skal man lede massive hærstyrker samtidig som man bygger bosetninger og forsvarsverk.

Metroid Dread

ANMELDELSE: I dette spillet går man inn i rollen som en intergalaktisk dusørjeger. Her skal man blant annet kjempe mot romvesener og ondsinnede roboter samtidig som man utforsker skjebnen til en mystisk planet.

Far Cry 6

ANMELDELSE: Far Cry 6 tar nå ferden over til den fiktive øya Yara som blir styrt av en brutal diktator. Her blir man innlemmet i motstandsbevegelsen for å frigjøre folket. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

Kena: Bridge of Spirits

ANMELDELSE: Vakkert spill byr på en sterk heltinne i hovedrollen, eventyr og kamp mot uhyggelige monstre. Her skal man hjelpe bortkomne ånder med å passere over fra dette livet.

Super Animal Royale

ANMELDELSE: Søte firbeinte går løs på hverandre med sverd og maskingevær. Spillet inneholder ikke blod eller gørr og kan by på lagarbeid dersom flere spiller sammen.

Vader Immortal

ANMELDELSE: Filmatisk VR-spill lar spilleren få oppleve et Star Wars-eventyr med lasersverd og kraften til hjelp.

Sniper Ghost Warrior Contracts 2

ANMELDELSE: I dette spillet opplever man krig gjennom øynene til en spesialtrent skarpskytter. Her må man lære alle grep som skal til for å håndtere skuddveksling fra avstand. Spillet er realistisk og byr på grafisk vold og er derfor merket 18-årsgrense fra PEGI.

Psychonauts 2

ANMELDELSE: Hopp inn i et visuelt og kreativt eventyr. I dette spillet skal man utforske andres tanker for å løse deres utfordringer, emosjonelle bagasje og låse opp skjulte minner.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

ANMELDELSE: Nydelig eventyrspill byr på oppgradert grafikk og jevnere spillmekanikk. Trekk sverdet, slåss mot fiender og stå imot ondskapen som en ekte helt.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

ANMELDELSE: Hjelp Mario og vennene hans med å kjempe mot en hær av gærne kaniner. Dette turbaserte strategispillet er basert på det lekne og fargerike Mario-universet.

Raji: An Ancient Epic

ANMELDELSE: Vakkert eventyrspill byr på en sterk heltinne, logiske hindringer, indisk kultur og hinduismens gudetro som bakteppe for handlingen.

Game Builder Garage

ANMELDELSE: Lag egne spill til Switch-konsollen! Her kan barn og unge sette fantasien til livs med intuitive og lekne verktøy for spillutvikling.

Ratchet and Clank: Rift Apart

ANMELDELSE: Hopp mellom dimensjoner, kjemp mot en ond robotkeiser og hjelp Ratchet og Clank i dette fantastiske eventyrspillet.

Mass Effect Legendary Edition

ANMELDELSE: Science fiction-eventyr i verdensrommet inneholder rollespillelementer, action og et oppdrag som dreier seg om å redde hele universets skjebne. Aldersgrense 18 år.

Biomutant

ANMELDELSE: Dyreliv og jordens skjebne står på spill i et action-fokusert rollespill. Som eneste overlevende fra en landsby må man ut på tokt for å kjempe mot eller samle rivaliserende stammer i møte med en felles fare.

Counter-Strike: Global Offensive

ANMELDELSE: I det nettbaserte skytespillet Counter-Strike skal man kjempe på lag mot andre i rollen som terrorister eller antiterrorister.

Returnal

ANMELDELSE: En astronaut blir fanget på en fiendtlig planet og må gjenoppleve det samme marerittet hver gang hun dør.

Pokémon Go

ANMELDELSE: Jakten på pokémon får barn og unge ut og i aktivitet. Spillet kan by på både bevegelse og underholdning, men også kontakt med fremmede, pengebruk og trafikkfarlige omgivelser. Les våre tips til å gi barna en tryggere opplevelse med det populære mobilspillet.

It takes Two

ANMELDELSE: It takes Two byr på varierte oppgaver for to spillere og et nydelig eventyr om vennskap, kjærlighet og forsoning. Samtidig er det noe tematikk som ikke egner seg for yngre barn.

Hitman 3

ANMELDELSE: I dette spillet tar man rollen som en profesjonell leiemorder. Her må man planlegge og lese omgivelsene nøye. Spillet inneholder sterke scener med vold.

Cyberpunk 2077

ANMELDELSE: Fremtidsrettet førstepersonsskytespill byr på en omfattende og levende verden med stor fantasi og engasjerende historiefortelling. Men spillet inneholder absolutt hyppig vold, seksuelt innhold, ufint språk og elementer som ikke egner seg for barn.

Twin Mirror

ANMELDELSE: "Detektivspill" byr på gåteløsning og en filmatisk stil, men virker noe uferdig med tanke på historiefortelling og selve spillverden.

Immortals Fenyx Rising

ANMELDELSE: I dette spillet tar man rollen som Fenyx, en helt som skal redde de greske gudene fra en mystisk og mørk kraft.

Call of Duty: Black Ops Cold War

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill bruker den kalde krigen som bakteppe og byr på ny historie, oppdaterte flerspillermuligheter og zombiekrig.

Assassin’s Creed Valhalla

ANMELDELSE: Assassin's Creed-serien utforsker vikingtiden med dens mange blodige oppgjør. Her følger vi Eivor som drar fra Norge og ut på tokt til England under Kong Alfreds regjeringstid.

Watch Dogs Legion

ANMELDELSE: I fremtidens London må man lede en revolusjon og fri folket fra en undertrykkende, autoritær stat.

Ghost of Tsushima

ANMELDELSE: Hardbarka samuraispill i det føydale Japan, byr på en vakker, åpen verden og unik grafikk og stemning. Her skal man også slåss blodige kamper mot både større og mindre fiender. Spillet har derfor fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

Rocket Arena

Anmeldelse: Nettbasert skytespill har mange eksplosjoner, men ingen drap. Her gjelder det å sprenge motstanderne ut av banen.

The Last of Us Part 2

Anmeldelse: Kritikerrost spill har fått en oppfølger. The Last of Us Part 2 byr på en emosjonell og moden historie, en tøff jente i hovedrollen og brutale omgivelser. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år av PEGI.

Gears Tactics

Gears of War-serien tar denne gangen form som strategispill og byr på taktiske utfordringer, turbaserte kamper og blodige oppgjør.