PEGI Klassifisering: Vold

The Lord of the Rings: Gollum

ANMELDELSE: Ringenes Herre-spill tar for seg den kjente karakteren Gollum og hans reise gjennom Midgard. Dessverre klarer ikke spillet å skape særlig dybde eller engasjement i historien.

Planet of Lana

ANMELDELSE: Slående, vakkert eventyrspill byr på en beretning om vennskap og kamp mot ondskap. Planet of Lana leverer spillkunst på sitt beste med et filmatisk og rørende lydspor i bakgrunnen.

Crimen – Mercenary Tales

ANMELDELSE: I dette spillet skal man fekte, skyte og slåss seg gjennom bølger med fiender. Alt i omgivelser som er inspirert av en eventyrlig, men voldelig 1700-tallets stil.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

ANMELDELSE: Nintendos siste eventyr er større, vakrere og mer kreativt enn noen gang. Her kan man utforske Hyrule i all slags høyder og bekjempe en mystisk ondskap som brer seg i landet.

Star Wars Jedi: Survivor

ANMELDELSE: Spennende oppfølger byr på nye eventyr i Star Wars-universet. Her skal man fortsette å bygge opp Jedienes orden og bekjempe ondskap og undertrykkelse langs veien.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

ANMELDELSE: Tilgjengelig, men taktisk strategispill utfordrer både hodet og vinnerlysten. I dette spillet skal man lede tropper mot seier i et historiemodus eller når man spiller mot venner.

Minecraft Legends

ANMELDELSE: I dette spillet skal man lede en hær i kamp mot uhyrene som kalles Piglins. Minecraft Legends blander strategi, slåssing og bygging på en måte som aldri før er blitt sett i Minecraft-universet. I tillegg kan man konkurrere med og mot venner på nett.

Broken Spectre

ANMELDELSE: Grøsserspill blir ekstra heftig med VR-briller. Her skal man utforske en mystisk villmark med overnaturlige monstre og annet som er uhyggelig. Dette spillet er testet før lansering.

Superhot VR

ANMELDELSE: Action i sakte-film skaper spenning og innlevelse via virtuell virkelighet. Men også økt troverdighet for bruk av våpen og vold via VR-briller.

Rubber Bandits

ANMELDELSE: Partyspill byr på bombekasting, ran og kaotiske kamper for flere spillere. Rubber Bandits kan spilles med opptil fire personer på delt skjerm eller på nett.

Kirby’s Return to Dreamland Deluxe

ANMELDELSE: Fargerik action for flere spillere på en og samme skjerm. Her kan man samarbeide og gå løs på fiender, og deretter konkurrere mot hverandre i artige minispill.

Company of Heroes 3

ANMELDELSE: Dypt og avansert strategispill har andre verdenskrig som bakteppe. Her skal man lede tropper og tanks til seier i Italia og Nord-Afrika. Spillet har fått aldersmerking 18 år.

The Settlers: New Allies

ANMELDELSE: Fargerikt strategispill krever smart håndtering av økonomi, ressurser og militære styrker. Flott grafikk og mange muligheter til å tenke taktikk og strategi, gjør dette til et spennende spill.

Hogwarts Legacy

ANMELDELSE: Imponerende dypdykk i Harry Potter-universet. Her får man oppleve magi, eventyr og en vakker verden både innenfor og utenfor Galtvorts vegger.

Apex Legends

ANMELDELSE: Førstepersonsskytespill satt til fremtiden. Her er det fokus på samarbeid, konkurranse og reaksjonsevne. Merk at spillet har fått 16-årsgrense fra PEGI på grunn av vold.

Fortnite

ANMELDELSE: Opptil hundre spillere kjemper mot hverandre til en person eller ett lag står igjen som vinner. I tillegg er Fortnite en plattform som gir tilgang til mange forskjellige typer spill.

The Sims 4: Cottage Living

ANMELDELSE: Å leve et liv digital har aldri vært så sjarmerende og koselig som nå. I denne tilleggspakken får man bryne seg på det enkle liv på landet med dyrehold og koselige hytter.

The Sims 4: High School Years

ANMELDELSE: Opplev tenåringslivet med denne spennende tilleggspakken til The Sims 4. Her kan man utforske skolen, forberede seg til ballet og til og med bli en influenser på sosiale medier.

The Sims 4

ANMELDELSE: Utforsk hele spekteret av det å være menneske i digital format. Start en familie, søk karriereveien, eller bygg drømmehjemmet.

Call of Duty: Warzone 2.0

ANMELDELSE: Den populære serien Call of Duty byr på enda et frittstående, gratis battle royale-spill med realistisk preg. Merk at spillet har fått anbefalt aldersgrense av PEGI fra 18 år.

Pokémon Violet

ANMELDELSE: Eventyrlig, sjarmerende og lystbetont Pokémon-opplevelse. I dette spillet får man dra ut i et vakkert landskap på veien til å bli en ekte Pokémon-mester.

God of War: Ragnarok

ANMELDELSE: Actionfylt og filmatisk spill om far og sønn, norrøn mytologi, mystikk og eventyr. Glimrende historiefortelling og spillmekanikk. Anbefalt aldersgrense er 18 år på grunn av sterke voldsinntrykk og ufint språk.

Bayonetta 3

ANMELDELSE: Heftig og actionfylt slåssespill med en heltinne i hovedrollen som må nedkjempe ondskap gjennom parallelle universer.

Call of Duty: Modern Warfare 2

ANMELDELSE: Årets Call of Duty-spill byr på moderne krigføring. Her skal spilleren kjempe mot narkokartell og terrrorister i Mexico og Amsterdam. I tillegg til å delta i flerspiller-action på nett. Spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år og byr på realistisk vold.

Gotham Knights

ANMELDELSE: Fire helter tar til scenen i Gotham City etter at Batman er død. Dette i et spill som byr på action, heltemot og en by som man kan utforske på bakke- og høydenivå. Samtidig har spillet fått 16-årsgrense og viser realistisk vold.

Overwatch 2

ANMELDELSE: Fargerikt og actionfylt skytespill byr på en kombinasjon av helter med våpen og overnaturlige evner.

Splatoon 3

ANMELDELSE: Et nytt lag med maling gjør dette "snille" skytespillet om til en actionfylt fest. Samarbeid med venner, mal et så stort område som mulig i ditt lags farge, og konkurrer om pallplassering på nett.

LEGO Brawls

ANMELDELSE: Kaotisk og vilt slåssespill med LEGO-figurer byr på konkurranse og samarbeid på nett og på samme skjerm. Artig for LEGO-fans, men spillet er ikke like polert og variert som det kunne ha vært.

The Last of Us Part I

ANMELDELSE: Nyversjon av zombie-spill har fått vanvittig mye bedre grafikk og spillmekanikk. Visuelt sett på linje med helt nye spillutgivelser. Sterk vold gjør at dette spillet har fått anbefalt aldersgrense 18 år fra PEGI.

Draugen

ANMELDELSE: Mystisk og urovekkende fortelling plassert i hjertet av Norge. Draugen er et utrolig vakkert spill og et stykke norsk kunst og kultur. Men også en historie om mord, fiendskap og mentale forstyrrelser.

Saints Row

ANMELDELSE: Tredjepersonsskytespill i GTA-stil. I dette spillet skal man lede en kriminell gruppe til nye høyder. Spillet byr på en åpen verden med mange ulike oppdrag, gjøremål og stor frihet til å utforske det man selv ønsker. Spillet har fått anbefalt 18-årsgrense fra PEGI på grunn av sterk vold.

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE: Grand Theft Auto-spillet er fortsatt populært, selv om det siste spillet i serien er fra 2013. Blant annet på grunn av sterk og grafisk vold, har GTA fått aldersanbefaling 18 år av PEGI.

Speedrunners

ANMELDELSE: Man skal ikke la seg lure av hvor simpelt Speedrunners ser ut. Dette spillet byr på god konkurranse, høyt tempo og vanvittig moro for flere spillere på en skjerm.

Stray

ANMELDELSE: En katt, en drone og en håndfull roboter forsøker å finne trygg passasje gjennom en innesperret by.

Endling – Extinction is Forever

ANMELDELSE: Et av årets sterkeste og kanskje viktigste spill. Led en revemamma og valpene trygt forbi farer, naturkatastrofer og matmangel.

Diablo Immortal

ANMELDELSE: Action-rollespill byr på eventyr og magi, samt en god dose blod og monsterjakt.

Sackboy: A Big Adventure

ANMELDELSE: Nydelig samarbeidsspill byr på en vakker eventyrverden, stemningsfull musikk og artige hinderløyper. I tillegg kan opptil fire spillere hygge seg på en og samme skjerm.

Roller Champions

ANMELDELSE: Med en blanding av mange sportsgrener er Roller Champions et fartsfylt spill som blander samarbeid og konkurranse på en nytenkende måte.

Stranded Deep

ANMELDELSE: Overlevelse på en øde øy krever at spilleren må håndtere sult, tørste og alle utfordringene som følger med det å måtte klare seg på egenhånd.

Nintendo Switch Sports

ANMELDELSE: Konkurrer i bowling, volleyball, fotball, tennis og mer ved å bruke hele kroppen. Nintendo Switch Sports leverer ekte sportsglede for hele familien.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

ANMELDELSE: Ekte Star Wars-glede for (nesten) hele familien. Opplev ikoniske steder og karakterer fra de ni filmene med humor og action om hverandre. Vær obs på noen scener som kan være skumle for yngre barn.

Kirby and the Forgotten Land

ANMELDELSE: I dette lystbetonte og vakre eventyrspillet må helten Kirby trå til og redde dagen. Og det som er aller best er at to spillere kan samarbeide på en og samme skjerm.

Elden Ring

ANMELDELSE: Kritikerrost eventyrspill byr på et spennende og rikt univers med stor fantasi, utforsking, karakterutvikling, mørke og vold.

Horizon Forbidden West

ANMELDELSE: Nydelig oppfølger til kritikerrost spill leverer vakker grafikk, en engasjerende historie og glimrende spillmekanikk. Ikke minst med en modig og sterk heltinne i hovedrollen.

Dying Light 2 – Stay Human

ANMELDELSE: I dette spillet er verden overrumplet av zombier. I en av de siste byene med gjenlevende mennesker, må man gjøre sitt for å hjelpe eller være til hinder for beboernes vel og ve.

Pokémon Legends: Arceus

ANMELDELSE: Fang og bygg opp et lag med pokémons og utforsk en vakker, åpen verden. Denne gangen er "oppskriften" på den kjente spillserien byttet ut med nye ingredienser som gir spilleren større frihet.